Aktív témák

  • Lousha

    csendes tag

    válasz sgab78 #2010 üzenetére

    Kicsit ismerkedj a kazánoddal, ne görcsölj rá ennyire. Tapasztald ki, mire mit reagál. Elvileg valóban, ha szörcsög, sok a lé, ha éget, kevés. De erre nem feltétlenül és nem mindig az a megoldás, hogy 1,2 mm-t lejjebb meg feljebb emelem az üvegszálat. Lehet, hogy a pucolás nem volt megfelelő, és csak ráégetted a fűtőszálra a lötyit, nem vártad meg, amíg totál lepattogzik minden kosz. Ebben az esetben akkor is sz*r ízt kapsz, ha fürdik a lében a kazán. De az is lehet, hogy jól pucoltad a kazánt, de a tüskét (illetve benne az üvegszált) nem. Ha nedves maradt a szál, akkor nem szállít rendesen lötyit, megint égett íz. Ez esetben hiába tologatod akárhová.
    Aztán az is előfordul, hogy nem a magasságával van a gond, hanem pucoláskor, visszahelyezéskor, mozgatáskor "betömörödött". Nálam pl. a tegnapi pucoláskor ez történt. Semmi tologatás nem kellett utána neki, csak egy vénakanül :-) Annak jó vékony tűje van. Azzal beszúrtam óvatosan egyet a szál közepébe, meg egyet-egyet böktem a 3 hornyolásba a tüskén, hogy fellazuljon a szál, illetve kitoljam az esetleg a hornyokba türemkedett fémszövetet. Ez kb. 15 mp-es meló, csak óvatosan kell csinálni, hogy ne lökjük ki a szálat közben a tüskéből. És voilá, máris tökéletes a füst.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

Aktív témák