Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Spoiler nélkül: befejeztem a Dead Space 2 single módját. Revidiálom magam: nem rövid ez a játék, sőt, szerintem hosszabb, mint az első rész. Végül 15 fejezet került a játékba és a kezdeti ijedtségem (miszerint kb. 3-4 óra alatt lenyomtam az első 7 fejezetet) gyorsan elillant, mert a hetedik fejezet után bekeményedett a játék és egyre tovább tartott legyűrni a következő fejezeteket, így a teljes játékidő bőven 10 óra fölöttire nyúlt.
    A 10. fejezet után szerintem nem kicsit keményedett be a játék, véleményem szerint kicsit el is vetették a sulykot a készítők: itt-ott már-már idegesítően idegtépő volt a játék, tényleg valódi lidércnyomás-érzet lehet úrrá a játékoson, igen gyakran kerültem "reménytelen" szituációba, amiből vagy sikerült élve kikeveredni, vagy nem, pedig csak "Normal" fokozaton játszottam. Elképzelni nem tudom, milyen lehet a legdurvább "Zealot", vagy a végigjátszás után jutalomból unlock-olt "Hard Core" játékmód.
    Bőven van tehát idő megvenni az összes fegyvert, egyiket-másikat maxra is fejleszteni, upgrade-elni a legjobb ruhára, kipróbálni különböző harcmodorokat a különféle fegyverekkel.

    Jótanács: célszerű mindig alaposan felpakolni health-pack-ből és stasis-pack-ből.

    Amúgy a végjátéknak speciel másodszor is neki kellett futnom egy 13. fejezet végéről származó mentéstől, mert ha nem jó arányban és nem jó fegyvertípushoz való lőszerből vásárol a játékos és úgy ér a játék végére, akkor egyszerűen lehetetlen megcsinálni. Úgy, hogy már tudtam, hogy mi kell a sikeres teljesítéshez és abba az irányba igyekeztem bevásárolni az utolsó lehetőségnél, úgy már csak vagy ötször kellett nekifutnom és rögtön sikerült is.

    Szóval attól eltekintve, hogy az utolsó harmadában szerintem indokolatlanul nehéz a játék, nagyon jól sikerült a program, meg merem kockáztatni, hogy a legjobban sikerült sci-fi/sci-fi horror játék. Bár nekem személy szerint az első rész összhatásilag jobban egyben volt (lehet, hogy csak az akkori újdonság varázsa és az első rész szerintem jobban összeszedett sztorija teszi), de ez is kiváló és minden forintját megérte, ráadásul hosszra is tisztes volt, pedig még a multiba és az általam megvásárolt limited edition-ön található Dead Space Extraction c. Wii-shooter-be is csak épphogy belenéztem, de ez utóbbi is igen komolynak tűnik, afféle butított Dead Space, de grafikailag is korrekt, csak teljesen más jellegű. Szerintem abban is lesz jópár játékórám.

    Szóval összegezve: aki szerette az első részt, vagy szereti az igazán jó sci-fi horror játékot, annak kötelező vétel, bár előtte célszerű végigjátszani az első részt is, mert bár van egy "Previously on Dead Space" menüpont, ahol egy pár perces videó bemutatja az első részben látottakat csöppet zanzásítva, de az első rész nélkül szerintem nem lesz érthető a sztori.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák