Új hozzászólás Aktív témák

  • vhunor

    őstag

    válasz DM-Fan #16894 üzenetére

    Qrvára egyértelmű, hogy miért fut sok multiplatform engine alapú játék jobban box360-on, hiszen az a platform nagyon közel áll a PC-hez, a legtöbb programozó meg azon a platformon igazodik el jól, és . Amíg a mikrofos nem akarta a konzolpiacot is megfejni, addig komolyan nemvolt téma a melyik platformon fut jobban, hiszen jobbára egyedi volt a kínálat. Én egyáltalán nem akarom, hogy a PS is elpécésedjen, mert akkor - már bocsánat a szóhasználatért - de mi a fasz értelme a konzoloknak? Mert gyakorlatilag arról beszélünk, hogy legyen az bármilyen program, az fusson ugyanolyan jól és szépen bármelyik konzolon és egyúttal PC-n is, ezt pedig csak úgy lehet megoldani, ha hardveres szinten közel állnak egymáshoz, mert a világ legjobb programozója is nagyon lusta 2-3 platformra szimultán fejleszteni egyazon szoftvert. Ez a nagy multiplatform mánia, amit a pénzéhes kiadók erőltetnek, pont, hogy a konzoloknak nem kedvez, mert minél kevesebb konzol exkluzív cím van, annál kevésbé érdemes konzolt venni. És ne mondjuk azt, hogy exkluzív és egyedi címekből nem lehet megélni, mert a Nintendo évekig röhögött a markába amíg a Sony és a MS egymást és a vevőközönségét szopatta.

    Továbbra is tartom, hogy a direkt boxra fejlesztett játékok nagy része tucatszar, fantáziátlan hentelős, sehol egy újszerű ötlet, ami már nem egy bejáratott franchise és tudják hogy a 78. részéből is el lehet adni milliókat. Sem ötlet, sem művészeti koncepció, sem design téren nincs kiemelkedő exkluzív az MS konzoljára. A konzol régen teljesen más réteget célzott meg, mint a PC, más stílussal stb. Én pont azért nem boxot vettem, mert nem ugyanazzal akartam játszani mint PC-n csak szarabb minőségben.

    Ahelyett, hogy a fejlesztők és kiadók letennék 1-1 konzol mellé a voksukat és megtanulnák azt kiaknázni és bombajó exkluzívokkal nyernék meg a játékosokat egy-egy konzolnak, a könnyű pénzt választják és gyártják az igénytelen szemetet, de azt legalább casio órára is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák