- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jules5
csendes tag
válasz Találtgyerek #16100 üzenetére
köszi!
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Segítenétek 3070 FE UV-jában?
Megnéztem pár videot ahogy AB-el megcsinálják, de mindenki minden értéket máshova állítgat.
Én csak egy kis hőfokot szeretnék nyerni.Előre is köszönöm!
-
Daffchy
őstag
válasz Találtgyerek #16106 üzenetére
Köszi szépen.
A curve editor-ban miért kell az a kiugrú csó?
Pontosan mi a menete az UV-nak, megnézem a videokat, de angolom gyenge és semmi rosszat nem szeretnék csinálni a kártyának...
Szóval mi az 1., 2. és 3. lépés? -
Daffchy
őstag
válasz Daffchy #16107 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Közben lőttem egy olyat, hogy -250 mhz és a curve editorban 900-nál adtam neki 178-at.
Így hült 5 fokot és maradtak ugyan az az órajel Furmark alatt.
Viszont nem vágom mit mennyire és hogy vegyek le, hogy az általad említett 950mV legyen.
Ahhoz kell az editorban 975-nél kitolni a görbét?
Ezeket nem értem sajnos. -
virkir
veterán
válasz Daffchy #16107 üzenetére
Nézd meg ezt nem kell hozzá nyelvtudás.
Aztán mint fent, beállítasz egy 1950-es görbét és szépen lépésenként kiteszteled a minimum feszt hozzá."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Daffchy
őstag
válasz virkir #16109 üzenetére
Köszi, ezt végig is néztem, így állítgattam.
Csak azt nem értem, hogy a görbén ahol kitolom pl 900-nál az akkor 900mV?
Most 900-nál 1920-nál megy a Furmak 4k stress teszt és 10 fokot sikerült hoznom.
72 helyett 62nél megfogja 60%-os venti fordulaton és betonstabil az 1920, nem ugrál mint eddig.
A fogyasztás 160-170 watt között ingadozik.
Ez jónak számít? -
Daffchy
őstag
válasz Találtgyerek #16111 üzenetére
Köszi, még fut, aztán játszok valamit.
De akkor jól értelmezem az mV beállításokat?
Ahol kitolom annyi a beállított mV igaz?
Azt nem értem, hogy a legelső lépésként mit befolyásol, hogy -200 vagy 250 mhz-et húzok le?
Ezt még áruljátok el légyszíves! -
Viktor77
titán
válasz Daffchy #16112 üzenetére
Annyit kell lehúzni, hogy az általad beállított érték 900mV-nál magasabban legyen a görbe többi részénél.
És azért kell lehúzni, mert különben az AB önkényesen utána fogja állítani a feszt, emelni fog rajta kicsit.
Ennél egyszerűbben nem lehet.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
robco0
újonc
Sziasztok,
Nemrég összeraktunk haverom segítségével egy új gépet,
Alaplap GIGABYTE B660M DS3H DDR4
Processzor hűtő ARCTIC Freezer 34 eSports DUO White
Gigabyte Geforce 3060 ti
Zalman i3edge ház
16GB 3200MHz DDR4 ramMinden ventilátor működik, viszont FPS játékoknál durván hangosnak találom a gépet.
Hol lehet a hiba?
Csatolok két képet, amiket akkor mért amikor az alap hangos gép, még hangosabb lett.Köszönöm aki tud segíteni elindulni valamerre a hiba okának megtalálása érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz Találtgyerek #16113 üzenetére
Áhhá, csak a görbeelmozdulás végett kell, nem értettem ki mitől teszi függűvé, hogy mennyit minuszol.
Azóta is megy így, lehet próbálom majd feljebb vinni a Mhz-et, de 61-62 fok most 2 óra játék után, elégedett vagyok.
Mik az nagyon jó értékek egyébként amit be lehet lőni mV és órajel?
Csak, hogy legyen viszonyítási adatom, azt értem mindenkinél egyéni, csak, hogy nagyjából hol a határ.
Viktor77: Köszönöm szépen az infót! -
Viktor77
titán
válasz Daffchy #16118 üzenetére
Ha 900mV-on viszi a gyári órajeleket, az már jó. De ez nagyon kártyafüggő, nehéz általános értéket mondani.
Nálam 875mV-on vitte a gyári értéket (1935MHz), de én ebből is lejjebb adtam, készülök a nyárra, 850mV-on megy 1875MHz-et (ez már a gyári értékek alatt van). De ennél jobbakat is láttam itt, neten.
Így most 2 óra PT: Requiem alatt 66/78 fok, 1200-as ventifordulattal.[ Szerkesztve ]
-
robco0
újonc
válasz Viktor77 #16117 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, viszont rájöttem, hogy akkor készítettem a HW monitor képeket amikor előtte egy Furmark és egy cinebench lefuttattam.(Elnézéseteket kérem ).
Ezért mutathatott tól ig értékeket.
Készítettem új perspektívában status képeket.
Az első : fps játék high setting ( ezt én már hangosnak gondolom )
Második képen levettem a gép átlátszó oldalát.
Gyenge a freezer 34 hütő ? Ezeknél az értékeknél nincs akkora gond hogy paszta és padozás gondolom én. -
ScomComputer
veterán
-
Vigneau
félisten
válasz ScomComputer #16126 üzenetére
Köszönet itt is érte!
Viszont kíváncsi vagyok, a hivatalos gyári oldal vajon mikor teszi majd fel? Ott még mindig a Beta4 van fent.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
mcs
veterán
válasz robco0 #16134 üzenetére
Annyit tehetsz, hogy biosban leszabályozod a proci fogyasztási határát (TDP) 100 watt körülire. Ha nem 5,1 Ghzen jár a turbo, hanem mondjuk 500 Mhz-el kevesebben, akkor is ki lesz szolgálva a 3060 Ti, cserébe nem forr szanaszét a proci. A teljes turbohóz amúgyis nélkülözhetetlen lenne egy szellősebb ház és legalább egy be quiet! Dark Rock Pro 4 kaliberű hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
robco0
újonc
Rendeltem pasztát (arctic-cooling-hutopaszta-mx-4-2) pénteken átveszem, aznap megnézzük ismerőssel aki többet ért hozzá mint én. Ha hardverileg minden a helyén és oké lenne minden, akkor egy bios-t nézünk. Ha így se jó akkor ház+ hűtő csere lesz. Köszönöm az eddigi helpeket, ha előrébb leszek, írok.
-
Baryka007
őstag
Üdv néktek!
Elég sok cikket olvasni manapság a 8GB Vram szűkösségéről... Ennek fényében adódik a kérdésem is, másfél - két éve 1080Ti tulaj vagyok, azonban a közelmúltban vásárolt 244hz es monitornak szűk keresztmetszet a 1080Ti ereje... Így jött a gondolat, hogy upgradeljem...
CPU/RAM -al nincs gond... i7 10700k@5,1ghz / 4,8 uncore 4266mhz CL17 B-DIE memókkal ..... Ezekkel 4090 et is meglehetne hajtani....Azonban szeretnék pénztárcabarát megoldást, így jelenleg nem szívesen váltanék 3080 ra azért a +2gb VRAMért meg pár CUDA magért cserébe...
Szóval a kérdés adott, 3070 elégséges 244hz re 1080p ben azzal a 8gb vrammal? Vagy húzzam össze, és 3080 ? -
-
Baryka007
őstag
válasz Találtgyerek #16140 üzenetére
Ne haragudj, de semmilyen szinten nem helytálló amit írsz.... Max lowest beállítások alatt, nem hajtana ki egy általad említett VGA-t ez a setup.
Teszteltem én már 3080 al a PC met... És 2% GPU Bound van 1080p lowest beállítás alatt Shadow of the Tomb Raiderben... De nyilván nem ott lesz nyúzva...
Amint feltekertem a beállításokat mediumra, felment a bound 100% ra... Szóval onnantól a 3080 erősen visszafogta már a CPU-mat...Én meg szeretem az ultra beállítást, amíg megvan a 244fps, ott meg már nem lenne kérdés ha mediumon is GPU bottleneck van gyakorlatilag már...
Láthatod a táblázatban, hogy a CPU 518 avg FPS-t bírna... Sajnos a 3080 tudása megáll 422 FPS nél...
FH5 benchmarkjában ugyan ez a felállás...
PUBG ben jelenleg nincs ilyesfajta Benchmark rendszer, amivel játszok, de a 22% os CPU usageal, nem nagyon mozgatta a vizet a 3080 fölötte...Aztán itt a legújabb COD, ezzel nem játszok... De haverom oda adta a steamjét tesztelni a 3080 at.... GPU Bottleneck 99% .... a CPU bírna 283 avg FPS-t... Míg a 3080 csak 185 avg fps ig bírja a tempót...
185 ---> 283 fps az nagyjából +70% fps... (fejben számoltam) .... Nos a 3080 tól 70% al erősebb GPU ---> 7900XTX től nagyobb teljesítmény, és valamennyivel kevesebb mint a 4090 amit bír..
Szóval ennél nem szeretnék több játékot felhozni példának. A kijelentésedre, miszerint a 10700k húzva B-DIE ramokkal nem elég még egy 4080 ra sem, az fals kijelentés. Bocs...
Szerk.: Közben érdemes nézni, hogy a DLSS be volt kapcsolva, és a render resolution 960x544 volt... Ez a FHD fele... és még itt is elsiklott a 3080, a 10700k alatt...[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Találtgyerek #16140 üzenetére
AAA játékokhoz FHD-ban a 240FPS-hez van, hogy egy 3090 is kevés tud lenni, akárhogy állítod a grafikát, a multis játékokhoz kompetitív beállításokkal pedig már egy 3070 is elég, sok helyre több mint elég a 240-hez. Más kérdés, ha úgy akar 240-et, ha nem kompetitív grafikán játszik.
Baryka007: Én a Tomb Raideres képen azt látom, hogy a CPU game az 276FPS átlagnál kifújt, ami pont annyi, mint ami az átlag FPS a benchmark szerint, a 3080 tudna sokkal többet átlagosan, és minimumban. (A CPU rendernek akkor lenne értelme, ha csak képkockákat kéne kiköpnie a procinak, de nem így van, a CPU game mérvadóbb jelen esetben.) Ettől függetlenül szép eredmény
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Baryka007
őstag
válasz CJ4567 #16142 üzenetére
Jelenleg is van az a beállítás 1080ti alatt, amivel megvan az FPS em 720p akár... De szeretek minél kevesebb kompromisszumot kötni, a grafikai beállításokkal.
Jelenleg egy 3070 20-25% al erősebb kb, mint egy 1080ti... Illetve nyerek egy DLSS-t is... Mivel GTX sorozaton az még nincs. A grafikát mindig csak annyira állítom "erősre" hogy a 244fps meglegyen. Egyszerűen, csak kevesebb kompromisszummal szeretném ezt megtenni!
Szerk.: Amennyiben TR ben az az oszlop határozza meg a CPU nyers erejét, úgy ott elhasal a CPU valóban, de még mindig Performance DLSS ON és Lowest beállításokkal futott a TR... Ami kedvező beállítás a GPU nak, hiszen nem lesz annyi munkája!
COD alatt viszont egyértelmű az elvérzés.[ Szerkesztve ]
-
-
Találtgyerek
veterán
válasz Baryka007 #16141 üzenetére
Nem haragszom. Azért van a fórum, hogy megbeszéljük a dolgokat.
A hozzászólásom első részét te is alátámasztottad, hogy a 3070 kevés lesz full HD medium-High grafikával 240Hz-hez.
Nekem a 4080-nál a 10850k-ról 12700K-ra váltás is hozott érezhető gyorsulást, ugyanaz a B-die memória mellett.
Viszont ha nekem nem hiszem, akkor menj át kérlek a 4080/4090 topikba és hintsd el, hogy te egy 10700k-val kihajtasz egy 4090-et full HD-ban! Hátha nekik elhiszed.06-3o/9759I39
-
Raidon
őstag
válasz Baryka007 #16145 üzenetére
200k körül találsz már aprón is 3080-at garival igaz az is csak 10GB.
Annak idején mikor megvolt a Ryzen 2700X sok minden ment szépen amivel játszottam.
Steamen Outriders alatt elhasalt. 5800X már érezhető javulást hozott.
Sok függ attól is mikkel játszol
De nem feltétlen kell szerintem procit is évente cserélgetni. Csak ha van aki kb mindent is kipróbál. Meg szereti csutkára járatni a dolgokat.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Viktor77
titán
válasz Baryka007 #16137 üzenetére
PT: Requiem, full high (motion blur, élsimítás, depths of field kikapcsolva, ezeket minden játékban kikapcsolom), 1440p, DLSS Quality. Még nem láttam 6.7GB-nál többet játékban.
A játék gyönyörű, ha más játékot nem képesek rendesen megírni, azzal nem kell játszani.[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Raidon #16147 üzenetére
Hát igen... csak a gondolat... én 240e ft ér vettem a 1080ti omat... Mennyit bukjak? De már kezdek beletörődni
Találtgyerek: Valóban alátámasztottam Talán csak magamat szeretném becsapni.... Nem tudom, majd kiderül. Sokat gamelek WoW-al... ott lényegtelen ez az ügy... Néha egy kis PUBG, most haverok csábítanak az új COD-ra... Ott lesznek problémák, akkor is ha a 3080 at választanám, mert oda az is kevés... persze kérdés, hogy milyen beállításokkal... Mindig ez a kérdés...
Aztán néha Counter Strike is megy, ott majd a CS 2 lesz érdekes, nem tudom milyen lesz a gépigénye, de biztos nem lesz brutálisan nagy... Egyelőre a CS-t kiröhögi a mostani setupom.
De a Comet Lake (10.-gen) még egyelőre nem tervezem elhagyni... Majd DDR5 be szeretnék felváltani... De egyelőre a Raptor Lake sem mozgat meg... 7800X3D-n gondolkodom... Csak az AMD ből eddig 2x ábrándultam ki, egyszer amikor FX em volt, aztán egy R5 3600X el is... Teli rakta minden gameplayemet microlaggal, mindkét CPU ... Intelnél ilyet soha nem tapasztaltam... Szóval már kellő távolságból kezelem a 7.-genes AMD cpu-kat is.
Még van egy sanszom i9 10900k ra váltani, ami sok vizet nem fog ugyan megmozgatni, de az i7 10700k ami most van az Aorus Master deszkámban, annak az IMC je 4266mhz ig képes a memóriát kezelni... Viszont 11.-th genes CPU mellett stabilan ment 4533 mhz et ( a stabil 2 kör USMUS tm5 tesztet jelent ) Gear mode 2 ben... Szóval a ramokban még lenne pár mhz, illetve egy jobban sikerült i9 el talán menne 4533mhz et a ramom is, illetve mehetne egy 5,2 ac... csak tudjam hűteni a 10mag 20 szálat
Szóval még tudok talán platformon belül sajtolni valamit. Egy szimpla 30e ft os CPU cserével. De egyelőre még a VGA a gyenge láncsszem. Majd a többi meg kiderül, hogyan lesz.
Viktor77: Egyelőre nagyon kevés játék kéri meg FHD ban a 8gb vagy több Vramot... De van pár, youtubeon az új Resident evil pl megeszi FHD ban a 8gb ot, hogy most hozzak egy példát.
Raidon: A 10gb tól azért nem félnék, hogy kevés lenne. Egyelőre a 8gb ot is csak annyi játék kéri meg FHD ban, amennyit bőven megszámolok egyetlen kezemen
Én megrögzötten BIOS turkáló vagyok, ha mérné a steam a "gameplayem" bios-ban akkor az lenne a pálma... Nekem muszáj megmókolnom a ramot/cput-t
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Nemrég láttam a Last of us grafikai beállítás képernyőjét.
Kerestem megoldást, de nem találtam hátha nektek van tippetek:Ahogy látom a windows elég sok vramot elfoglal az alkalmazásoknak és ez a videokari memóriájával arányosan növekszik. Szal egy 8GB-s kártyánál nyilván nem 4+GB-ot foglal le mint egy 24GB-snél, hanem "csak" kb 1.6GB-t.
Szóval ha kevesebbel is beéri, akkor jó lenne a windows által lefoglalt ramot valahogy csökkenteni, mert pl. +1GB elég sokat jelentene manapság.
Nem tudom van e erre valami registry hack, anno a bányászok sem találtak rá semmit amikor az ETH DAG fájlja már nem fért a 3-4GB-s kártyák ramjába a lefoglalt 600-700MB miatt, ezért windowson hamarabb leállt a bánya, ott a megoldás az volt hogy Linuxra (HiveOS)-re kellett váltani, mert ott lényegesen kevesebb a "rezervált" vram így tovább túrhattak a kis memóriás kártyák.És akik renderelnek azok is belefutnak ilyenbe.
Géming esetében nyilván a linux nem a legjobb megoldás, így a windowst kéne valahogy piszkálni, de nem jutottam semmire.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
- GAINWARD RTX 3070 8GB GDDR6 PHOENIX GS Eladó! 105.000.-
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb
- -57% DOBOZOS: NVIDIA RTX A2000 6GB GDDR6 (minden gyári tartozékkal) - videó szerkesztés, 3D tervezés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest