- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz Találtgyerek #15599 üzenetére
Nem garis, de az eladó normálisan áll a dologhoz. Szerinte is pasztázni kéne.
Egy Phantex evo házam van, és nincs fent az oldallap.
A fura az, hogy a teszt indítása után két másodperccel már egekben a hőfok. Instant forró.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
rup1u5
nagyúr
Új pasztát és padokat reá!
Az enyém 14 hónapja van meg. Új vétel volt. Most kezdett el 80 fok fölé mászni a hotspot amiből arra következtettem hogy szárad a paszta. Szétkaptam és valóban az volt. (Bye-bye 3 év Asus gari!)
Most rendeltem be hozzá Gelid padokat.Tehetnél be képet CPU-Z sensor füléről! Az többet mond.
Órajelek, gpu és hotspot tempeket kattintsd max-ra.
Ha a GPU 83 akkor a hotspot 100-at verdesheti.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Zolás
addikt
válasz rup1u5 #15602 üzenetére
Visszaraktam a régi kártyámat tesztelni, tökéletesen fut minden, így kizártam a géphibát.
Ennyire gagyi pasztát tesznek a kártyákra mostanában, hogy ilyen durván el tud szállni a hőfok? Majdnem a felére esik vissza a kártya teljesítménye.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
rup1u5
nagyúr
Ez nem újdonság. Évente egyszer ajánlott újra pásztázni CPU-t, GPU-t amúgy is.
Tudsz valamit a kártya múltjáról? Mennyi idős? Bányászott e? A hőmérsékletből ítélve volt tekerve rendesen és csont száraz lehet a paszta.
Egy ilyen screenshot jöhetne:
-
arcitec
addikt
válasz Találtgyerek #15605 üzenetére
Mondjuk én sem értem 14 hónapos kártyánál, évekig mennek, menetek a kártyáim, de még soha nem volt ilyen gondom. Igaz, nem 24-be megy a gép max napi 4-8 óra.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Viktor77
titán
3070-et vennék.
A hang és a hő (alulfeszelés játszik) számít leginkább, kis teljesítménybeli eltérés nem.EVGA FTW
Asus Strix
MSI Suprim
MSI GamingMelyiket érdemes?
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Találtgyerek #15605 üzenetére
Yepp. Ahogy Dr. VGA is említette a videójában.
Egy év után kezdett el mindig szignifikánsan romlani a hőmérséklet a CPU-imnál és GPU-imnál is. Ez az elmúlt röpke 25 év tapasztalta nálam. Jó ideig ezért voltak csak EVGA kártyáim, mert náluk nem járt garivesztéssel egy újrapasztázás.Egyébként baromi egyszerűen utánajárhatsz. Csinálj egy screenshotot furmark-al meg hwinfoval mikor először beteszed az új vga-t, mentsd el, majd egy év elteltével ismételd meg ugyan ezt és hasonlítsd össze! Meg fogsz lepődni. Tavaly év elején nálam 76-78 fok között maxolt a hotspot. Múlthéten pedig már átlépte a 82-t.
#15606arcitec
Rád ez nem vonatkozik! Te egy ilyen kivételesen szerencsés egyén vagy. Nálad nem száradnak a paszták, nem lógnak a vga-k és az i5 sem limitálja a 3070 Ti-t.
Adj hálát, hogy tenyerén hordoz az isten![ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz rup1u5 #15608 üzenetére
Itt azért valami más is bejátszik szerintem nálad. Nekem a procijaim 4-5 évet elmennek újrapasztázás nélkül, azaz sose kellett még újrapasztáznom, mert addigra eladom és a venti fordulat sem emelkedett közben - ugye a hőfok határozza meg a fordulatot. A 3060-as MSI Gaming X most 2 éves és annak sincs semmi gondja, 30%-os venti fordulaton 1100RPM-en 60 fokos a GPU teljes terhelésen és halk. Vagy a házadba ragad bele a meleg levegő vagy nem tudom....
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz sixpak #15615 üzenetére
Szóval, nem lehet 30%-ra vinni?
Nem, nincs más a gépházban aminek van hangja (a táp passzív, a CPU-n a 14-es venti 500-at forog), így fontos a hang, idle főleg (nagyon nem szeretem, ha netezés, filmezés közben kijön bármi zaj a gépből).
A Fan Stopot viszont kerülném, azzal azért szép lassan felfűti magát a kártya.
Az MSI-n be lehetett állítani, hogy csak az egyik venti menjen 30%-on, a másik állt.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
sixpak
nagyúr
válasz Viktor77 #15617 üzenetére
Semi auto-n van nálam, 50 foknál indulnak.
Alacsony fordulaton megy-megáll folyamatosan, de ez az összes vga-nal így van, legalabbis amelyekkel nekem dolgom volt mostanában.Nem volt MSI-m, passzolom a kérdést, de nehezen tudom elképzelni, hogy ebből a szériából létezik halkabb és hűvősebb kártya, mint a FTW Ultra, ettől még persze lehet.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Zolás
addikt
válasz rup1u5 #15604 üzenetére
Holnap intézem, ma volt egy kis dolgom, és este már nem állok neki szerelni.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Vigneau
félisten
Pontosan, én is így csináltam a törpe EVGA RTX 3060 Ti-mnél. Plusz meg kell húzni a csavarokat a ventik rögzítésénél. Esetleg a műanyagkeret és a borda közé valami amortizációra alkalmas anyagot berakni, ha továbbra sem csendesedne el - erre nálam szerencsére nem volt szükség.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
sixpak
nagyúr
válasz Viktor77 #15620 üzenetére
Ezt én is olvastam, mielőtt megvettem anno...pont akkor jön elő, ha megy-megáll a venti, nálam nem hallani, amikor elindul 50 foknál....mondjuk nálam 4db 120-as és 4db. 140-es venti van még a gépbe, ezért ha kattogna sem lehetne hallani.
Szerk.:
Kipróbáltam....inkább halk surrogásnak nevezném, kb. fél másodpercre, mikor elindulnak a ventik, de rá kellett tapasztanom a fülem a ház oldalára, máskülönben nem hallottam volna, de őszintén, van olyan ember, aki hagyja, hogy 5 másodpercenként felpörögjenek, majd megálljanak a ventik?
Annak inkább valami konzol való.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz sixpak #15623 üzenetére
Éppen, hogy nem hagynám, járatnám őket folyamatosan minimumon.
Így akkor ez a kattogás sem lenne?
Illetve, írtad, hogy 30%-nál állnak a ventik, nem ez a minimum.
Ezen a képen 20-at látok. És mehetnek ezen is a ventik egymástól függetlenül? Mert akkor csak 1-et járatnék idle.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
sixpak
nagyúr
válasz Viktor77 #15624 üzenetére
Sorry, elbeszéltem melletted.
Nálam egy percig volt fent a PrecisionX, mert összeakadt az Afterburnerrel...vagy én voltam balfasz hozzá.
Illetve azt szoktam meg az évek során.
Szóval nálam csak az AB van fent, de a kép alapján tudja a PrecisionX.Szerk.: nincs semmilyen kattogás folyamatosan üzemelő ventiknél, ez 100%.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Viktor77 #15624 üzenetére
Ha folyamatosan mennek, akkor nem lesz kattogás. Viszont csak a Precision X tudta külön vezérelni a két ventim, az Afterburner-ben - még - nem találtam ilyen opciót. Utóbbiban 40%-ra állítottam az alap fordulatot, ekkor 470RPM-en pörögnek, nincs hangjuk. Viszont 43°C helyett csupán 32°C lett a GPU idle hőmérséklet.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Viktor77
titán
válasz Vigneau #15626 üzenetére
Az AB biztos tudja. A 3060-amnál (2 ventis) megjelent egy ikon a ventifordulatszám csúszka alatt, egy lánc (mint a prioritynél), amivel ketté lehetett szedni a vezérlést.
Mondjuk én FanControllal szabályoztam.
Tetszik a 40% alacsony fordulata, máshogy mérnek mint az MSI, ott 30% volt 1200 körül.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Vigneau
félisten
-
-
Atla
senior tag
Az egyik 3070 tulajnak az ujrapasztázás megoldotta ezt a problémát,de mivel
a 3070 nem mutatja a Memória hőfokot,mint az alábbi képen a 3070TI,így nem
lehet tudni hogy a hot spot /a kártrya legmelegebb pontja/ mi miatt ilyen magas. Az tény a Thermal Padok,és a paszta
minősége is silány lett a 30XX-as szériánál.[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
[Thermal Pad adatbázis] méretek miatt.
[Videó a szereléshez]
[Itt] pedig akitől én vettem a Padokat.
Nem reklám,csak ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Pasztám volt itthon, MX-4, a padokat egyenlőre hagytam, így 67 fokos a kártya. Mondjuk csak 1570-ig boostol, gondolom ha meglesznek a padok, és azokat is kicserélem, akkor az is meglesz. 1750-ig kéne mennie, de már most elégedettebb vagyok.
Ami rajta volt paszta, az betonra volt keményedve, alig tudtam levakarni róla. Szerintem szállítás közben különvált, és azért ugrott a hőmérő rögtön a maximumra.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
rup1u5
nagyúr
"Nekem a procijaim 4-5 évet elmennek újrapasztázás nélkül"
Persze, hogy elmennek! Miért ne mennének el? Nem veszel észre pár fok változást 1 év alatt."MSI Gaming X most 2 éves és annak sincs semmi gondja"
Az én 14 hónapos 3070-emnek sem volt gondja. Csak annyi hogy zavarta a szemem hogy a hotspotja átlépte a 80 fokot. Ez természetes. Egy év alatt minden paszta szárad valamennyit."fordulat sem emelkedett közben"
Egy év alatt 4-5C változást nem hiszem hogy füllel észrevennél a venti hangja alapján! Hacsak nem vagy denevér. Ezért mondom, hogy egy mérést kell csinálni mikor új a kártya és ahhoz viszonyítani."Vagy a házadba ragad bele a meleg levegő vagy nem tudom...."
Az enyémben tuti nem "ragad" semmi sehova! -> [link]
Az a 3db Noiseblocker NB-eLoop B14-PS tol ám rendesen! A Noctua 140-es ventije is besegít a huzatba. Alulról meg 5.nek a 140-es Fractal lélegezteti a gpu-t.
Nem konfig specifikus. Nem olvastad/értelmezted amit írtam? Az elmúlt kb 25 évben minden konfigomnál tapasztaltam a paszta öregedéséből adódó romló hőmérsékleteket kisebb-nagyobb mértékben. Nem tudom miért újdonság az a tény, hogy a paszták idővel száradnak.#15632Zolás
UGH! Valami ilyesmire tippeltem.
#15637Zolás
Szuper! Én is a padok érkezését várom.#15635Atla
Tőle vettem most padokat én is! Ajánlom![ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz rup1u5 #15638 üzenetére
Ezeket olvasva kíváncsiságból megnéztem a kártyám.
Úgy van beállítva a hűtés kb 6-700rpm felett nem mennek a házhűtők, ez 12cm esetén 35%, a 2db első nagy ventilátornál 50%. GOW szinte végig 100%-on terheli a kártyát, ami 875V 1950MHz körül megy. Így kb a legmelegebb 62-64fok, proci 55-60 átlagban.
Ami érdekes ha maxra állítom az összes coolert a kártyán kívül szinte nem is csökken a hőmérséklet. A vgat csak a saját hűtése tudja lejjebb vinni, pedig elég közel van alatta 2db BQ Pure Wigns 2. [link]Bajom nincs vele, ha lefixálom 30% minimumra is lehűti és csendes, ha alap vezérlésen hagyon felkúszik ugyan 1500-1600-as fordulatra, cserébe nem melegszik jobban.
Tehát vagy a ház tud ennyit vagy a kártyának bőségesen elég ennyi szellőzés is, passz.
Ezek alapján jobb ventilátorok se hoznának javulást úgy gondolom.
Ez előtt mondjuk közvetlen alulról kapott friss levegőt, de akkor még nem volt 1440p monitor, kevésbé volt terhelve.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Milka 78 #15640 üzenetére
Én megnézném valós felhasználás alatt a boostot, valószínűleg Furmark alatt hamar beleütközik a PL-be, főleg ha egy olyan kártyáról van szó, ami 220-230W-ig mehet gyárilag.
Szerk: mire leírtam, meg is lett válaszolva a kérdés, a gyári 220W PL miatt ilyen alacsony Furmark alatt a boost. A PL-et nyugodtan fel lehet venni, de az alulfeszelés még jobban ajánlott.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Zolás
addikt
válasz CJ4567 #15643 üzenetére
Ha tudnám mit írsz, még meg is csinálnám
Mondjuk az alulfeszelés érdekel, van erről valami leírás lámáknak? Szétszedni-összerakni tudok, de még a procimat se tudom tuningolni-alulfeszelni így 2 év után seCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Floyd80
addikt
MSI AB-ben a profilos beállításnál nem kellene visszaugrania az órajelnek idle-be? Úgy emlékszem ez régen működött, de most fixen ott marad amire állítva van.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
aktív tag
Sziasztok!
Egy Be Quite 500DX es gépházban egy 3 ventis evga gpu-nak mennyire szükséges az alátámasztás? A nyák nem fog megrepedni a gpu súlya alatt, alátámasztás nélkül?
-
Mans20
addikt
Sufni LEGO vga tartó. Amazonról meg ezt rendeltem. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok