- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #15900 üzenetére
HL az melyik? Valahogy biztos vagyok benne, hogy nem a Half Life 1
Bakker de rohadt öregnek érzem most magam.....Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Hogwarts Legacy egy óra játék. Én nem is láttam 60 fokot se játék közben, 54-57 között. Horizon5 feljebb tekerte.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
fixer92
aktív tag
Hello
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Asus RTX 3070Ti
FSP Hydro G PRO 750WTerhelés alatt (TimeSpy) a 12V feszültség 11.7V-ra is leesik.
Azt tudom, hogy az ATX szabvány +-5% toleranciát enged (11.4V - 12.6V), ebbe bele is férünk, de azért érdekelne mit gondoltok.Rendben van ez, vagy aggodalmas?
"Victory loves preparation!"
-
ScomComputer
veterán
válasz fixer92 #15905 üzenetére
Semmi gond,a legtöbb táp ilyen,meg ezek a "kiolvasó" szoftverek se pontosak, ha nincs semmi hiba jelenség,nem kapcsol le,nem indul újra terhelés alatt akkor ne aggódj!
Ha további tápos kérdésed van itt tedd fel légy szíves ! -
fixer92
aktív tag
válasz ScomComputer #15906 üzenetére
Köszi a választ! Semmi jelenség nincs. (lekopogom)
Csak lehet kicsit túlaggódom a dolgokat, nem akarom, hogy bárminek gondja legyen.Azért írtam ide, nem a tápos topicba, mert abban bíztam itt nagyobb eséllyel lesz másnak is ilyen kártyája aki tudna nyilatkozni, hogy nála mit mutatnak az értékek.
"Victory loves preparation!"
-
ScomComputer
veterán
MSI AB 4.6.5 beta 6 Build 16370..
Javítás/változás lista.. [link]
*a fejlesztő linkjei ! -
Vigneau
félisten
válasz ScomComputer #15908 üzenetére
Elég sűrűn jönnek a betak, mi történt itt? Aztán csak jön majd a final is.
Viszont de jó lenne, ha hasonlóképpen tudnám alulfeszelni az RX 6600-at, mint az RTX 3060 Ti-t. Sosem voltam Adrenalin/MPT/MCT párti. Lustaság, berögzültség, stb...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
ScomComputer
veterán
válasz Vigneau #15909 üzenetére
Olvas ! " Most likely it will be launched as final 4.6.5 a few days later"
de ua. csak eltűnik a "beta" jelző..
Ja meg..
Backup up MSI Afterburner config..[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
A 3070 kártyához szoktatok venti profilt csinálni vagy indul amikor indul a ventilátor ?? -
Alpi.
addikt
A "8 GB vga is dead" témához kapcsolódva... Manapság az 1080p kb. a legkisebb felbontás amire egy játékot felkészítenek. Az 1440p és a 4K is ugyan úgy szempont. Van olyan opció, ami nem felbontás függő. Pl. a láthatósági távolsággal kapcsolatosak, a háttér objektumok száma, stb. Ezek minden felbontás mellett dobnak a látványon. Van viszont a textúra, ami nem ilyen. Itt minél kisebb a felbontás, annál kevésbé van látható növekmény. És van egy pont, ahol gyakoraltilag már semmi javulás nincs csak fölösleges plusz terhelés. Miért szeretnénk az óriási, (vélhetően, hiszen közel 1,5x annyi vram igényt kalkulál, mint high-on) ultra beállítást belegyömöszölni 1080p-hez ??? Főleg, mert a natív TAA annyira ótvar, hogy ha nem kell semmi plusz, akkor is szebb Dlss-el pl., szal minimum egy "quality" felskálázás jelen van. Ez 720p-s rendert jelent 1080p-nél.
Csak kérdem, nem mondom ! Nem lehet, hogy ez hülyeség ? Vagy én vagyok vakon és igen is hasznos ilyen óriási felbontású textúrát használni 720p-s renderhez ??
Valami probléma van, az fix., csak nem érzem biztosnak, hogy a 8 GB vram az...https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
adr0001
tag
Hát kb. jah. LoU. 1080p ultra vs. 1080p ultra, de high textúrákkal valamint DLSSq, és csak ezzel 2-3 GB difi VRAM haználatban - minuszban -, és ha lelôsz sem látom a különbséget.
1080p -> 720p (DLSSq), csak ez minusz 0.5-1 GB.
Kicsit hatásvadász volt az a HU video. Mondhatni szar.
Csòri AMD-n ott van a több ram pl., persze, nem véletlenül van ott, egyszerûen több kell neki ha RT - on, erre jön LoU, és lám pont jòl jön egy olyan beállításhoz aminek aminek se füle se farka. De legalább ütôs a video címe...Sírva viszem magammal a tíkot
-
Alpi.
addikt
válasz adr0001 #15918 üzenetére
Jahh... Pont most szolgált egy másik topic-ba ScomComputer egy pompás video-val. [Itt látszik, mennyire kell az ultra] 1080p-hez főleg. Dlss-t mér nem is említem. Csak a környezeti textek adnak vagy 3-4 GB-ot a kalkulát vram igényhez. Ha csak ezt high-on hagyod, már jó vagy. És mi a vezető hír a tech csatornákon ? A 8 GB-os vga-knak végük.... Már 1080p-re sem jó, stb.
Bácsi, a vga-nak lőtttek !! Ezeknek nagyon lőttek.
[aki nem ismerné][ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
ScomComputer
veterán
Maga játékport sz@r..realtime ps emu müxik alatta, sőt ramból is befoglal a semmire mint ahogy videó is említi...DE..
Müxik 8GB-val is itt írtam hogy...#15887 a rendszeramhoz(ha 16gb van) meg egy "ReduceMemory" progi ami 85% törli a ramot és láss csodás máris game alatt 10gb ram is elég...én próbáltam egy 3070Ti-n egyik havernál(nálam most nincs 8gigás vga).. és müxik jól..játszható... -
Alpi.
addikt
válasz ScomComputer #15920 üzenetére
Hát ez az ! Egy csomó probléma van, de mi kiszúrtuk azt az egyet, ami nem is probléma csak épp arra járt. Rossz társaságba keveredett vagy hogy mondják.
Ez az "emulátoros" megoldás és az ebből fakadó cpu load elég borzasztó, mert így neki se kell állni egy régebbi 4 magossal pl. Pedig vga oldalról egy gyengébb típussal is élvezhető marad. Visszavéve is jól néz ki. Mármint adott hardveren futtatható játékokhoz mérten mindenképp. [4c8t Zen3 -al megpróbáltam] háttöö.... 40 fps-t sem tudta mindenhol és a 99% cpu load melletti frame time inkonzisztencia ebből egy erős 15-öt csinált. Volt ahol jobb volt sokkal, de ennél mondjuk az nem is nehéz.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
CJ4567
nagyúr
Kipróbáltam ezt a beállítást Resident Evil 2 Remake alatt, nem úgy tűnt, mintha elfogyna a VRAM (1440p + RT, 1080p-t RT mellett is kisujjból kirázza, 3070-ről van szó), egy kevés mindig volt szabad, de egyes helyeken egyszerűen bezuhant a teljesítmény, és vagy visszajött, vagy újra kellett indítani a játékot... Aggresszívra téve szinte tökéletes lett, a rendőrség főcsarnokjában egy kis ideig bezuhan a teljesítmény, de gyorsan összeszedi magát.
Alpi: A Digital Foundry videójában egy alap 3600-as van, ahol éppen elég volt a 60FPS-re... Ami azért nagyon erős túlzás, annyira messze nem gyenge CPU a mai napig.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Biga123
addikt
válasz ScomComputer #15887 üzenetére
Azabaj h én is kipróbáltam ezt a Witcher 3 alatt de ott nem segített, mondjuk az más tészta mert ott egy dx11 es játékot szuszakoltak át DX12 re .
Csak reménykedtem hátha.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Milka 78
nagyúr
Ezt a h.szt mentem
-
zolisx4
őstag
válasz Biga123 #15914 üzenetére
Ja nekem sem áll le 30% marad akkor 1300 forog kb .
Milka 78
Én ezt tettem fel a kártyához mert valami videón valahogy beállították de nekem nem sikerült [kép] Igazából mindegy nem hangos annyira nem zúg a ventilátor,viszont a cicergés, nyüszítés ennél a kártyánál is megvan csak nem annyira hangos mint a gigabyte 2070 nél -
zolisx4
őstag
válasz Viktor77 #15928 üzenetére
Annyira nem foglalkozom vele ,, Ez volt a duma hogy nem tudom hogy kell és nem merek hozzányúlni ,
De szerencsére csak akkor hallani ha kinyitom az oldalát , 2070 az kihallatszott .Milka 78
Igen kb 60 fps re mert ugye amivel játszom abba nem mész idegileg tönkre ,Farming Simulator 22 meg SnowRunner
A riva tunert nem tudom használni mert az Archicad kifagy tőle nem tudom miért de kifagy ,én meg azzal dolgozom.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz CJ4567 #15923 üzenetére
Az esetek nagy többségében nem, de itt óriási terhelés van cpun. Számoltatnak vele ezerrel. Nem a játékokra jellemző terhelést kap, hanem "compute" típusút. Mint egy tömörítő vagy render alatt. A meló mennyisége meg egyenes arányban van az fps-el, így adott típusból egy 6 magoshoz képest egy 8-as, az +33%. Miközben ehhez még csak hasonló elönyt sem látni más játékoknál. Vagy másik példának egy 6 magos ht-s és ht nélküli típust is mondhatnék. Sok címben szinte semmi diffi nem lenne, de itt nagyon nagy minusz ha nincs ht.
-
Alpi.
addikt
Ez még az 5800x3d ereje ellen is védett. Kb. ott lehet vége, mint egy sima 5800x-nek és csúnyán elmarad egy 5900x-hez képest. Legalábbis az eddig látottak alapján így kéne lennie.
Sőt !! Az Nv csodafegyver, a Dlss frame gen sem tud fogást találni ezen a modellen.
Itt nincs helye ügyeskedésnek, piszkos kis trükköknek. Itt erőből lehet csak bármi javulást elérni.[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Milka 78 #15931 üzenetére
Közben intézkedtem ma csak most volt időm írni határidős melóm volt ,Alzánál lehet venni 27500 Ft ért tudod az azonnali cserét , én vettem is a kártyához ,mondjuk az pont nem kell, de beszéltem velük holnap vigyem vissza és kicserélik egy másikra, volt már ilyen kérés cserére simán megmondták , cserélik is .
Jó nyilván ha kinyitom a ház oldalát akkor hallani valamit terhelés alatt az még oké hisz erősen dolgozik ,annyira nem vészes mint a 20 70 volt de hallom azért halványan ,nem baj kicserélik . -
FistXL
senior tag
Sziasztok. Alulfeszelni szeretném a MSI 3070 Gaming X Triot, de egy dolog elég ködös nekem. A tutorialokban azzal kezdik, hogy levesznek a core clock-ból 200-250mhz-et, ez mégis mire jó? Idle-ben kevesebb lesz a fogyasztás? De a feszültséghez meg nem nyúlnak 850 mhz alatt, csak az órajelet veszik le... Gyakorlatilag a teljesítményt csökkentik csak? Valaki fel tudna homályosítani, ezt miért csinálják?
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Akinek még nincs meg Free a "Dying Light Enhanced Edition" az Epic-n...
De nem kell kapkodni,most mindenki zombi akar lenni,és le van halva szerver..
A vége ..Apr 13 at 05:00 PM szóval van idő... -
Találtgyerek
veterán
-
Viktor77
titán
válasz CJ4567 #15941 üzenetére
A feszre értettem.
Ebben a hsz-ben látszik az egyenesen, középtájékon. Azt magától csinálta.
A MHz szerintem normális, én is 1920-at állítottam be, de 1905-1935 között mozog (így most itt tartok alulfeszben (0.875V, 1935MHz, hétvégén rápróbálok az 1950-re, sajnos a 0.850V nem megy, ott kifagytam (persze értelmes órajellel, a végletekig nem akrom levenni)).[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
duronx
senior tag
válasz ScomComputer #15938 üzenetére
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Vigneau
félisten
válasz Viktor77 #15942 üzenetére
Pontosan, ha két lépcsőt ugrik felfelé a boost Time Spy alatt a tesztek előrehaladtával, az még normális, amennyiben stabil marad a beállított feszültség.
Nekem viszont nem fagyás szokott fellépni, hanem kockásodik a kép. Legutóbb két driverrel ezelőtt kellett egy lépcsőt visszalépnem, mert addigra hatékonyabbá tette az nVidia az aktuális drivert.
Pontszámban is némileg látszódott ez a korábbi eredményhez képest - annak ellenére, hogy 15MHz-cel kevesebb volt a frekvencia.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy EVGA 3070. Pcie slot-hoz képest a legtávolabbi venti nem tud stabil fordulatot tartani. Valamiért ugrál.
A mozgásán is látszik, hogy "rá-rá indít" egy pillanat erejéig. A másik két venti stabil. Picivel idle hőmérséklet felett produkálja, terhelés alatt nem.Hol kezdjem a hibakeresést?
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
FistXL
senior tag
válasz Viktor77 #15939 üzenetére
Próbálgattam kicsit mennyit vonjak le a core clock-ból, -1-en nekem is lépcsőzik pár újraindítás után, de -200-on stabil. Azt vettem észre, hogy furmark alatt ha -300-ra rakom, picit keveseb az fps-em, mert ilyen 6-700mhz között ugrál alatta a core clock (de a fogyasztás meg 240W, nem is értem, furcsa program...)
Mind1 is, 0.850mV-nál 1905Mhz-re téve stabil, játékok alatt mindig 1935MHz-en megy. Memory Clock +1250MHz, ahogy nézegettem 5-7% plusz teljesítmény, majdnem 3070 Ti szint, 60°C-on 180W körüli fogyasztással
Ami nem igaz, aki a 3070-et undervoltolja, az a 3070 Ti-t is undervoltolná és ugyanott vagyunk...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest