Új hozzászólás Aktív témák

  • Serkocos

    csendes tag

    Sziasztok!
    Van egy Gigabyte által gyártott GeForce GTX 460 videókártyám amin a ventilátorok borzasztóan hangosak. (olyan rezonálós, búgó hangjuk van terheléstől függően változó, de nem túl kellemes) Egyszer már elvittem szervizbe, ott kitakarították, fújtak rá némi kenőanyagot, amitől pár napig jó volt, aztán újra hangos lett. A kártya garanciája már lejárt és szerintem nincs sok értelme újra szervizbe vinni pucolgatni.
    Igyekeztem utána nézni, mit tehetnék és az alábbiakat találtam eddig:
    1. Gyári ventilátort sehol nem kapni, legalábbis én nem találtam.
    2. Találtam egy gyártót aki készít erre a kártyatípusra hűtő/ventilátor szettet (Accelero Twin Turbo II) ami kiválthatná a gyári hűtését a kártyának, az ára kb. 12000 HUF, ami még elfogadhatónak tűnik számomra.
    Ezzel kapcsolatban kérdésem lenne, hogy a hűtő felszerelése mindenképpen szakszervizben végzendő, vagy otthon is meg tudom csinálni? Illetve a kontakt zselé valami spéci ehhez való anyag kell legyen, vagy a CPU hűtőknél megszokott cucc jó ehhez is?
    3. Találtam még egy megoldást, amit inkább kókányolásnak neveznék, de nincs kizárva, hogy ez is működhet, ha nincs jobb. Ezt inkább ilusztrálnám:

    Alapvetően a 2. verzió tetszik nekem, nektek mi a véleményetek? Esetleg van más megoldás?

    Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák