Új hozzászólás Aktív témák

  • kribe

    őstag

    válasz Szajo #14130 üzenetére

    Atz jelenti hogy kiválogatják a gyárban hogy melyik chipek bírják jobban a magas órajeleket, és ezeket szerelik a TOP kártyáikra, a többi meg megy a sima nem túlhúzott kártyára. Ezért van általában hogy a TOP-ot még a gyárilag emelt órajeleknél is feljebb tudod húzni, és a max elérhető órajele is valószínűleg magasabb lesz mint egy sima gyári órajeleken üzemelő kártyának, vagy kevesebb feszültséggel fogja tudni ugyanazt a túlhúzást amihez a sima kártyának magasabb fesz kell.

    Mindegyik gyártó csinálja a válogatást, aki gyárilag túlhúzott kártyákat hoz ki (Gigabyte-nál az OverClock és a SuperOverClock, EVGA-nál a SuperClocked. SuperSuperClocked és a ForTheWin, ASUS-nál a TOP, MSI-nél a Twin Frozr-ek és a Hawk-ok, Zotac-nál az AMP! kártyák, stb.) A legjobb chipek a csúcsmodellekre kerülnek (SOC, Hawk, TOP, FTW), a kicsit gyengébbek a következő szintre (OC, Twin Frozr, SC, stb.), a maradék meg megy a gyári órajelű kártyákra.

    A csúcsmodelleknél általában az áramköri lapon is változtatnak, főleg a VRM-ek, tápellátás tekintetében, megkapják a legjobb hűtőket, meg mindenféle extrákat pakolnak rá, pl. az MSI feszültség ellenőrző pontokat tett rá, meg ilyesmi csicsák kerülhetnek rájuk.

    [ Szerkesztve ]

    My soul was removed, to make room for all this sarcasm.

Új hozzászólás Aktív témák