Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    válasz zelikocc #71822 üzenetére

    Van itt olyan aki iPhone-ban használ Vodafone eSIM mellett bármilyen másik (akár szintén vodás) fizikai SIM kártyát?
    Ha igen, akkor tapasztal-e hibát pl. a FB Messenger hanghívással mobilneten?

    Végigteszteltem többféle kombinációban többféle SIM kártyát, ugyanis belefutottam egy olyan problémába, hogy pl. a FB Messenger hang és videó hívás nem működik akkor, ha Voda eSIM mellett van bármilyen fizikai SIM (Két iPhone XS, két vodás feltöltős eSIM, mindkettővel ez a helyzet).
    Teljesen mindegy hogy melyik SIM kártyának aktív az internetkapcsolata, ha Voda az eSIM és van mellette fizikai SIM, akkor nem működnek bizonyos szolgáltatások (amit észrevettem: FB Messenger hang és videó, AlfredCamera live stream élő kép, de más álatalános dolgok gond nélkül mennek mint pl. a böngészés, YouTube videók és live, stb... érdekes módon a Viber, Whatsapp, FaceTime viszont mennek). De ha csak egyedül van benne Voda eSIM (fizikai nélkül), akkor minden OK.

    Nem magával a készülék eSIM-mel van szoftveres probléma, mert érdekes módon Yettel eSIM-mel minden kombinációban jól működik, nem jön elő a hiba.

    A tesztről csináltam egy táblázatot, hogy dokumentáljam:

    A hibát legegyszerűbben a FB Messenger hanghívással lehet előhozni: hívás indításnál csak pittyeg mint amikor nem tud kapcsolódni. A másik oldalon kicsörög, de hiába veszik fel, csak pittyeg tovább. Ugyanez akkor is, ha beérkező Messenger hívás van.

    Mielőtt panaszt teszek a Vodánál, szeretném tudni, hogy más iPhone-okon is elő jön-e ez a probléma ha Vodafone eSIM mellett van valamilyen fizikai SIM. Illetve hogy másnál feltöltős vagy előfizetéses kártyával van az eSIM.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák