2013. május 21., kedd

(#851) BPFeri válasza FoBCRaistlin (#850) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Prima deszka. :C . de inkább rev3.3 -as mert az már támogatja ( a megfelelő BIOSal ) az 1333FSB -s C2D -ket is !! Kell Neked a CF ?!?! :F

(#852) BR4D válasza Keldor papa (#837) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Uuuuuuuuuuuuu :DD :DD :DD
Azért QX9650 egy icipicit odafog vágni az összes procinak... QX9550 viszont sokkal jobban megéri. 0,17 GHz különbség miatt nem éri meg a +469 dollár szvsz... Ráadásul kevesebbet is eszik. Jó kis procik lesznek ezek. Főleg QX9550 és QX9450
Kirááály!!! :D :D :D
Am... Egy kérdés xD AMD mit csinál? xD

(#853) Keldor papa válasza BR4D (#852) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Órajeleket kerget finoman fogalmazva.
Nekem a Q9450 szimpi.:)

Nem mind QX az X az Extreme-t jelent a Q meg Quadot... azért drágább a QX9650, mert Multiplier unlockos a többi meg nem.

(#854) feka007 válasza FoBCRaistlin (#850) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lap, de a P35 sok szempontból előnyösebb lenne...Pl ha később akarsz venni quadot.

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#855) Qru válasza BR4D (#852) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ássa a sírját. :D

Kuru

(#856) Keldor papa válasza Qru (#855) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:DDD

(#857) lusta1

lusta1
(tag)

ez már valami hogy e6750@3600mh ?
450 fsb
450mh ram cl4 2t a-data EE 800+
1:1 be
csak kicsit melleg 70 fokos 100% el és néha befagy de ide hoztam a szoba ventit le az oldallapot és adj neki szoval minden lefutott elég gyér pontokat kaptam 3dmark 06 ba mert
vista 64bit es van ,szar vga driver :)) 11429 a max pőtyi

a ram késleltetés 900mh/cl4/2t be 66ns az gáz
de 700/cl4/1t 49ns is volt probáljam ugy futatni hogy 3600/700mh/cl4/1t :F 3600/900mh/2t

(#858) lusta1 válasza lusta1 (#857) üzenetére

lusta1
(tag)

mivel tudom én szabályozni kézileg a cpu hütő fordulatát ? mert 2300 an pőrőg engem a hang nem zavar :)) valaki adjon valami jo programot előre is thx
gyári hütővel 3.6ghz az jo nem ? :DD

(#859) Pulsar válasza lusta1 (#858) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

speedfan pl amivel tudod szabályozni.

(#860) lusta1

lusta1
(tag)

és hogyan ? :(( :))

(#861) lusta1

lusta1
(tag)

2200 nál főljebb nem lehet huzni ezt a ventit vagy dugjam át egy venti hejére és majd ott?

(#862) Pulsar válasza lusta1 (#861) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

namost nemértem :) Most hova van dugva? molexbe 12V-ra? annál feljebb az alaplapi csatira dugva sem fog feljebb menni.

(#863) lusta1 válasza Pulsar (#862) üzenetére

lusta1
(tag)

alaplapra van dugva a cpu huz de most átdugtam 1 3 pines hez a gyári intel venti csatiját és szerinterm most joban pőrőg és hüvősebb a cpu valakinek jobb őtlet és kikapcsoltam biosba a auti hőmérséklethez valo beálitott fordulatot :))

(#864) Pulsar válasza lusta1 (#863) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha néha használnál mondat végi írásjeleket, szerintem sokat segítene! :)

Sokkal gyorsabban nem hiszem hogy forog, mert ott is 12V a max, amit ki tud tuszkolni magából!

(#865) lusta1 válasza Pulsar (#864) üzenetére

lusta1
(tag)

sry de ezek olyan gondolatok voltak :)) máskor jobban oda figyelek.
mivel tudom leteszteli a cout hogy stabil e ?valami ortos vagy mi a rák ? azt honan lehet szerdni vagy amitől megtudjam, hogy jo a pc mark 06 lefutoot fagyás nélkul most jőn 1 ora játék .. :)

(#866) Pulsar válasza lusta1 (#865) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sokan az orthos-ra esküsznek, de szerintem ha neked a szokásos progik, amiket rendszresen használsz, fagyás nélkül futnak, semmi probléma. :)

(#867) Ligszi válasza lusta1 (#865) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

5-6 óra AirBorne minden full-ra állítva, tökéletes teszt!! :DD

...a lehetőség mindíg adott, csak nem mindenki használja ki....

(#868) jer1cho válasza lusta1 (#865) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én Orthos-al tesztelek. Azt mondják a nagyok, hogy akkor jó a rendszer, ha az Orthos 8 órát fut hiba nélkül.

Egyébként hasonló a konfigunk, csak nekem 8800GTS640 van. Kis vga tuningal 3DMark 10655 pötty. Nekem ennyit bír.

Normál körülmények között 1 óra Orthos közben a procim 60-66 fok között mozog Hyper Tx-el. De vannak gondjaim, csak azok nem a "normál körülmény" kategóriába tartoznak...

[ Szerkesztve ]

(#869) Ligszi válasza jer1cho (#868) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

Szerintem mivel nagyon sokan használnak már a konfigukban 8800 GTS, v. GTX vga-t, és feltételezhető hogy azért mert játszani szeretnének minőségi grafikai megjelenítéssel, a legjobb mindíg a játék tesztre. Ezt :K a tapasztalat diktálja.

(#870) jer1cho válasza Ligszi (#869) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az lehet, de minden játék ugyan annyira terheli a gépet, vagy ez változó?

Szerintem meg egszerűbb a beállítások után megterhelni a procit, letesztelni, ram, teszt, vga, teszt. Így nem érhet meglepetés.

Vagy veled még nem fordúlt elő olyan, hogy 8 órát játszottál valamivel hiba nélkül, egy másik game meg kifagyott? Vagy te mindegyikkel végigteszteled, és ha valahol kifagy akkor kis állítás, majd megin midnen játékkal 8 óra?

Én elhittem másoknak, és tudok azonosulni ezzel a gondolkodásmóddal...

[ Szerkesztve ]

(#871) Ligszi válasza jer1cho (#870) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

Felejtsd már el a 8 órát, épp elég dolgozni annyit, akit meg ez megnyugtat az tesztelje ennyi ideig. Mindíg az a jó teszt, amire használod a géped, az alatt a tesztelés alatt stabil. Egyépként ha csak a számháború miatt vesz valaki gépet, meg hogy dicsekedjen az eredményekkel az meg is érdemli. :C

(#872) jer1cho válasza Ligszi (#871) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsánat, rosszul mondtam 5-6 óra. Igazad van. :C

[ Szerkesztve ]

(#873) Telefunen válasza Ligszi (#871) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Jó dolog azért biztosan tudni hogy mennyin használhatom 24/7-ben a rendszert. Ez nem a számháborúról szól (sőt, ha arról szólna, akkor a felelőtlen, ki nem tesztelt, magasabb tuningeredményt hagyná az ember, hagy menjen)

(#874) Ligszi válasza jer1cho (#872) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

:)) Hogy példázzam is az állításomat: Orthos cpu&ram teszt, E6750@3600MHz, alapfesz, memória Corsair XMS2 800@1080MHz tesz időtattam 1,5 óra hibátlan, proci hőmérsékket 45°C. 3Dmark 2006 lefuttatva 11084pont, hibátlan. Elkezdtem játszani az AirBorne-t és kb 3/4 óra játék után mindíg kifagyott. Azt hittem hogy a vga driverekkel, vagy beállításokkal van a probléma. Leteszteltem külön a procit, a memóriát, és pillanatok alatt kiderűlt hogy amemória nem bírta csak az 1051MHz-et stabilan, pedig cpu&ram tezst alatt hibátlannak mutatkozott. Most ezzel a beállítással atom stabil. :Y

(#875) Telefunen válasza Ligszi (#874) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Igen, a blend test sajnos nem az igazi, de a smallFFT az egy elég jó teszt a proc stabilitásának tesztelésére.

(#876) Ligszi válasza Telefunen (#873) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

A tuning soha nem kötelező, az mindíg egy lehetőség, amire a gyártó soha nem vállal garanciát. Igen jó tudni, de a normális határok között.

(#877) lusta1

lusta1
(tag)

ti milyen op rendszert használtrok? én a fullos vista 64 bites azt tudom hogy a cpu 3600 birja csak pont anyi feszt kell adni neki hogy menyen mert ha tőbet adok akkor megfagy elfuti magát kb 71 fokos ! 3400 an atom stabil60-65fokos) ott minden lefutott már de ez 3.6 benne van :DD . :)) én arra jőtem rá hogy ha kék gecit ir aki akkor a ram a szar ha lefagy akkor a cpu elfuti magát vagy nem birja kellene 1 jobb hutő de majd lesz viz
3600 gyári hütővel lefutott a mark06 11.429 pőtyi és szar vga driverel -300 pőtyi a tőbiek szerint :((( majd rakok fel vallami jobbat a vga hihetetlen max 59fok ez is a diodánál a gpu max 52 fok ás gtx :Y terhelés allatt se megy főljebb ide 47fok a gpu100% venti+9cm a kopoltyukon :))

(#878) lusta1

lusta1
(tag)

én külőn külőn teszteljek le mindent mert nekem is ijen lehet hogy a ram nem birja az irom valamikor letut valamikor kifagy 3600on vagy 4 orát megy a gép msn csajozás , nézem a hüfokokat és egyzser csak kifagyott szorba vagy 5 szőr de 4 ora után :(((
2t be 850 en cl4 be stabil a ram 3400en a cpu is alap feszen 1.30-1.35 ig minél kevesebb anál jobb mert nem füt anyit el .:D
most a vga 1500=2100 on fut a vram de a gput nem tudom huzni de azt felhuzom rivatunerbe ugyoan ott mint a vramot és nem irja ki a tuningot a gpuhoz a riva/everest se :U :W

(#879) Ligszi válasza lusta1 (#878) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

:DD(Orthos) Elöszőr small FFTs-stress CPU tesztet 1/2-1 órát alkalmazod, utána Large, in-place FFTs-stress some RAM, szintén 1/2-1 órás teszt. Ha egyik bellításodnál sem ír ki hibát, akkor csak hozzálövöd a vga-t és ennyi az egész. A videó karit, rivatuner 2.04 progival tudod elfogathatóan állítgatni. ;)

(#880) lusta1 válasza Ligszi (#879) üzenetére

lusta1
(tag)

küldesz 1 linket ahonnan letudom szedi az Orthos progit !
nekem az e6750 es cpum 3500 stabil 3600 on nem ez mitől lehet a ram mindig alapon volt
a vga stabil 2100/alap gpu mert azt nem huzza a riva nem tudom miért elkellne 1 kis help
tegnap 3600on lefutott minden ha ide hoztam a szoba ventit :DD meny feszt adjak neki 3600 on azt utána jőn a ram 2t/1t járassam 1t kicsi mh /2t nagy mh ? meik a jobb? :))

(#881) Ligszi válasza lusta1 (#880) üzenetére

Ligszi
(kvázi-tag)

[link]

:C

(#882) lusta1 válasza Ligszi (#881) üzenetére

lusta1
(tag)

:R :R :U

(#883) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Úgy néz ki lassacskán a C2D procik is kiöregszenek..:

Némi magyarázat:
PDN = product discontinuance notice
EOL = end of lifecycle

forrás: www.techpowerup.com

"We are analog players in a digital wold"

(#884) Devastator

Devastator
(tag)

Hy.

Kb. mennyivel fog csökkeni a C2D árak decemberre? Főleg az E6x20 procikra gondolok. Tudom nehéz megmondani mennyivel lesz olcsóbb de csak megkérdem. :)

(#885) Har_melin

Har_melin
(lelkes újonc)

Elnézést, nagyon hülye kérdés lesz: az E6xxx család procijaihoz milyen frekvenciájú DDR2 RAM passzol a legjobban? Jelenleg van 2 GB 800-as modulom és ha nem muszály, akkor nem cserélném, viszont úgy látom, hogy a 6xxx sorozat FSB-je 1333. Melyik fogná vissza a másikat, ha párosítanám őket? Munkára, főleg 3D-re kellene a rendszer, túlhúzás nélkül.
Ha már valahol kivesézték ezt a témát, akkor elég egy link is, azt is megköszönném.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#886) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Üdv mindenki!

Lenne 1 hatalmas problémám: a lent látható VIA chipsetes deszkám nem támogatja azt a cuccost( most fejből nem tom a nevét ), ami lehetővé teszi, hogy szoftveresen tuningoljam az easytune-nal. A kérdésem, hogy milyen progival lehetne húzni a procit( +lehetőleg lehessen CPU / Memó arányt állítani benne )? Google-t néztem már, de konkrétat( és letölthetőt ) nem találtam...

Thx!

-a cucc ver 1.0! :((( :((( :(((

Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#887) rumkola válasza Har_melin (#885) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

FSB fele a ram, ahol szinkronban megy a cpuval. Szóval tuning nélkül elvileg a 667-es memó is elég mellé.
800-as tökéletes....

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#888) Qru válasza ]Phobos[ (#886) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

BIOS-ból tuningolj. Ezek a progik nem túl megbízhatóak általában...

Kuru

(#889) Har_melin válasza rumkola (#887) üzenetére

Har_melin
(lelkes újonc)

Köszi, erre az infora volt szükségem!

Védd a fákat - egyél hódot!

(#890) JohnDo

JohnDo
(tag)

Hello

Az lenne a kérdésem hogy egy 6750 es procnál mekkora a még elviselhető hőfok? Alapon 26 körül van ,de nemtudom mekkorára állitsam a guru ban a riasztási értéket .

Előre is köszi

John Do

(#891) Qru válasza JohnDo (#890) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

75-80fok. 80fok felett magától lecsökkenti az órajelet és kb 90-100fok körül kikapcsol magától, hogy ne menjen tönkre.

Kuru

(#892) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

sziasztok!

olcsó de jól tuningolhato core2 ben mit ajánlanátok?
lap+proci+2*1giga ramról lenne szó.

(#893) BPFeri válasza rup1u5 (#892) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Mégis milyen deszkába szánod ? Mekkora tuningot szeretnél elérni ? :R

(#894) Ribi válasza JohnDo (#890) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

26 fok ? Mivel hutod, mivel mered, hany fok van nalad ?
ja es ez a magok homerseklete vagy a procie ?

(#895) rup1u5 válasza BPFeri (#893) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

igazság szerint fogalmam sincs mi számit átlagosnak és átlag felettinek a core architekturánál, mert p3 óta nem követtem az intel vonalat. az a lényeg hogy mindenképpen gyorsabb legyen egy 3ghz-es x2nél. lehetőségekhez képest olcsón.
nemtom 3.5ghz átlagos vagy átlag feletti tuningnak számit?
milyen deszkába? szintén fogalmam sincs lga775ös deszkákról. stabíl, bugmentes chipset, tuninglehetőségek, sli nem kell, ddr3 nem kell.....nagyhirtelen

(#896) rup1u5 válasza BPFeri (#893) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

kétszer ment el

vagy egy olcsó 4300as valami használható deszkával ugy 3300-3400Mhz környékén

(#897) Telefunen válasza rup1u5 (#896) üzenetére

Telefunen
(őstag)

szvsz. inkább keress b2-es, 6300-at, 6400-et (esetleg használtan, kitesztelve), netalántán (ha van rá keret) 6320-at, 6420-at. A 4300-ak ritkán mennek stabilan 3500-at. Deszkából Gigabyte P35-DS3 (egyszerű, 500+ FSB alapfeszen, olcsó, olcsóbb mint az ASUS P5K).

(#898) Bunyec

Bunyec
(kvázi-tag)

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni, egy E6850-es procit. Az alaplapom Asus P5B dlx. Ebbe a lapba belemegy ez a proci? Meg lehet tuningolni rendesen ezzel a lappal?

(#899) rup1u5 válasza Telefunen (#897) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

köszi 6320, 6420 annyiban különbözik a 6300, 6400 től hogy magasabb az fsbje jól tudom?
szóval b2. és mi a helyzet a b3 al? az nem jobb?

(#900) Telefunen válasza rup1u5 (#899) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Nem, a 6*20-aknak ugyanakkora (1066-os) FSB-je van mint a sima 6*00-aknak. A különbség az L2 méretében van (6*20 -4Mb, 6*00 -2Mb)

B3-ról még nem is hallottam (legalábbis allendale esetében nem)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.