Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy egy ASUS P5LD2/C alaplapba milyen processzort ajánlanátok? Játszani is szeretnék a géppal és tanácstalan vagyok.
A hozzászólásokat előre is köszönöm!

Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy egy ASUS P5LD2/C alaplapba milyen processzort ajánlanátok? Játszani is szeretnék a géppal és tanácstalan vagyok.
A hozzászólásokat előre is köszönöm!

Kérdés.
Mi a különbség a Core 2 Duo Dobozos és a sima változat között.
Annyit tudok hogy nincs hozzá gyári venti , de én itt a minőségre gondolok!
Hátha a mezei kiszerelés silányabb minőségü. 
**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**
Elvileg mostanaban semmi, de anno mikor az NW magos 1,6os P4eket arultak, csak a dobozosra mondtak h tuningkiraly.
szal most nem segitettem, de leirtam amit tudok.
90 87.5 87.8 87.5

Kössz a gyors választ!
Még valaki?
**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**
Egyformák, a tuningolhatóságot a gyártási idő befolyásolja meg, hogy milyen stepping-es +a szerencse.
Kuru

E6750-ből melyik a jó stepping?
Üdv!
Nagyon-nagyon segítségre lenne szükségem
Valami gáz van a proci-ventimmel, nem igazán akaródzik pörögni hiába sül meg a procim
Nem maga a venti a hibás szerintem hanem a vezérlő... Van erre valami megoldás??? pls,help 
+mondjátok már el létszi hogy a C1E és az EIST mit takar pontosan 
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."

A proci órajelet,feszültséget csökkentik/növelik teljesitménytől függően. A hűtőről ha jól rémlik haverom gigabyte lapjának biosában láttam valami intelligens hűtésvezérlést,mig azt kinem kapcsoltam megsem mozdult a venti és sipolt állat modon .Sajnos nem értek többet a gigabyte lapokhoz
mert abitom van annak pedig más a bios a.
[ Szerkesztve ]
John Do
gondolom húzásnál kilőve mind2?
+ a ventigond nem mond semmit?

Ha huzod akkor kapcsold ki mind2-t .
John Do
akkor ezt jol gondoltam nagyjából,köszönöm az infot
viszont lényeges kérdés, a procim mostanában tök alapon-huzás nélkül,annyi h be van kapcsolva a gép 50-55fok!!! ami nagyon gány tudtommal,főleg h nemrég húzva volt 40körül
és a venti 800on pörög,ami szintén úgy tudom kevés
a C1E és EIST
lehetnek erre hatással vajon??? és egyébként is hol lehet állítani a fordulatszámot biosban??

[ Szerkesztve ]
Nem szükséges kikapcsolni, legfeljebb a biztonság kedvéért. A tuningot nem fogják vissza.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Alaplapfüggö ,nálam pld abit eq menüben van ,nemtom gigabyte nál hol találod,de ha megvan a kiskönyv a lapodhoz abban benne szokott lenni .A c1e és az eist tudtommal a ventit nem szabályozzák,csak a procit.
John Do

Másik ventivel próbáltad? Másik csatiról? Ez utóbbi esetben persze lődd le BIOS-ban a CPU fan figyelést. EIST-ről, C1E-ről ebben a cikkben olvashatsz.
nem másik venti/csati nem volt 
Nincs több csatlakozó az alaplapon? BIOS-ból, vagy ahogy JohnDo írta OS alól, nem tudod állítani a venti sebességét? Mi a vége fordulatszámban a ventidnek?
állítani nem tudom,épp ez a baj,fogalmam nincs hogy ezt hogy és hol tehetem meg... elméleti fordulatszámot nem tudok
gondolom 1500-2000rpm lehet de most 800 pörög,amit keveslek,nameg nem is elég neki...
a több csatit nem néztem meg,nincs kizárva...
Nekem DS4-em van ott nem mindegyikről tud fordulatszámot szabályozni. Nézd meg, hogy a lapon a cpu feliratú csatira dugtad-e a procihűtőt.
Kuru
DS3P inkább DS4 mint DS3
ugyhogy lehet h it a megoldás, ezer köszönet 
Egyetértek. Igaz, csak lightos tunninggal szoktam tolni, de nekem a C1E mindig be van kapcsolva és kiválóan működik. 

A végeredmény ez:
Valamilyen P35-ös chipsetes alaplap. Pl, vannak az asus-nak, gigabyte-nak jó lapjai:
Asus P5K ..... típusjelű alaplapok. Sokféle van belőlük, különböző felszereltséggel.
Vagy a Gigabyte P35-S3 / DS3 / DS4.
De tudod mit, itt van egy p35-ös teszt
Ebből jól tájékozódhatsz!
A C2D 4500 jó lesz bele, de végeredményben bármilyen C2D jó. Pénztárca függő.
És ahogy a srácok javasolták 8800GT!!!
http://www.muszaj.hu/

hali.
sajna nem megy többet a 6600-as 3.2 gigánál. szerintetek az jó?, vagy cseréljem le 6550-re????? 
Marquee 9000

Vcore-t állítgattad? Bocs ha igen, nem lenézni akarlak 

hát igen. adtam neki1.65-öt de semmi 
Marquee 9000

sziasztok! Kb 1hete nyüstölök egy 6750-t és a következöre lettem figyelmes:
a cpu-z különbözö verzioi mást és más irnak ki a cpurol. A régebbiek alig ismerik fel de azt legalább észreveszik hogy 2,66GHz meg hogy 8x 333. Az ujabb verziok mindent leirnak rola de itt csak 6x 333-as paraméret mérnek holott kiirja "c2d e6750 @2,66GHz".
nem értem! minden alapon. a bioszt nem piszkáltam. az alap asus p5k. tudtok segiteni?
hali
(#1327) xeon.Szabi válasza G Bedtime St (#1326) üzenetére

BIOSban kapcsoljad ki C1E-t és EIST-et, mert különben windowsban terheletlenül visszaveszi a sebességet.
(#1328) G Bedtime St válasza xeon.Szabi (#1327) üzenetére

Köszi.....igy már jo is lett!

én is köszi!
nálam is ez volt a gond. még jó h nem kellett sokat keresgélni a topikban a választ 

Hello!
Hogy hogy olcsobb E6750 mint e6700???
C2D E6700 2,67GHz DOBOZOS 64Bit 57 400 Ft
C2D E6750 2,66GHz DOBOZOS 64Bit 41 300 Ft
Asus P5K,Asus 8800gts 640mb(2006-2010).Zotac Gtx 260 896MByte ,Intel Core 2 Dou E6550,OCZ DDR2 2x1 Special ops Urban Elite Edition KIT 800mhz(4-4-3-12),Seagate750GB,NorthQ 450w,RaidmaX Sagitta 2 (2007-ben épült)

A választ előre is köszönöm!
Asus P5K,Asus 8800gts 640mb(2006-2010).Zotac Gtx 260 896MByte ,Intel Core 2 Dou E6550,OCZ DDR2 2x1 Special ops Urban Elite Edition KIT 800mhz(4-4-3-12),Seagate750GB,NorthQ 450w,RaidmaX Sagitta 2 (2007-ben épült)

itt [link] olvasd el a konklúziót.

Egyértelmű, hogy E6750, a fenti linken le van írva miért.

De akkor miért olcsobb??
E6750???

Pontosan nemtudom de ahogy pld a depon nézegetem a 2 procit a 6700 as mellett core 2 duo extreme cimke van ,a 6750 mellett pedig sima core 2 duo. Ha nagy baromságot irtam kérem nézzétek el
,de más eltérést amitől drágábbnak kellene lenni nem találok igy kapásból .
John Do

Itt egy összehasonlitás az inteltől de ettől én legalábbis nem lettem okosabb [link]
[ Szerkesztve ]
John Do

Azért olcsóbb, mert amikor még a kereskedők vették őket igen magas áron jutottak hozzá, és nem akarnak nagyot bukni rajta. Szép lassan verebek megveszik az ilyen procikat a polcokról. E6750 nagyon jó áron jött ki, és eléggé megéri a pénzét.
Mindenképpen az a jobb, vehetjük azt is, hogy feljavított E6700
Nah mivel most VGA cserében vagyok és egy S3 Tri megy amíg nem jön meg 8800GT, ezért gondoltam egyet, és elkezdtem BIOS-ban játszani.
Ugye az nem titok, már anno ez ki lett tesztelve, hogy szerencsés módón CPU-m alapfesz alatt bírja a 8*400MHz-et, konkrétan BIOS-ban ez 1.2750V-ot jelent, ami win alatt CPU-Z-al mérve IDLE 1.240V, terhelés alatt pedig vdrop miatt 1.216V. Hurrá.
Na de, mióta megvan a C2D-os rendszerem, soha nem volt bekapcsolva EIST meg C1E, vagyis ezek az energia megtakarító fícsőrök.
Most szépen bekapcsoltam mindent, így most win alól ha nincs terhelve CPU, akkor 6*400-on megy, és 29-30 fok a cpu, terhelve pedig ugye visszamászik 8*400-ra és orthos alatt 44-45 fok!
Takarékos mód: [link]
Emellett persze az aláírásomban szereplő felállás is tökéletese, a 7*500as 
ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

Az E6750 ugy jon ki hogy 8*333. (ez tulajdonkepp az E6400 utodja)
az E6700 pedig 10*266. (ha ennek lenne utodja az kb E6950 lenne)
Ha mondjuk gyengebb alaplapod van akkor az E6700-at tovabb tudod huzni, mert kevesebb FSB-vel magasabb frekin megy. Az E6750 viszont ujabb, javitott kiadas, kevesbe melegszik.
Ha a alapod es a ramok birjak 400 fsb felett is, esetleg 500-at is akkor 6750. Ha mondjuk 400, vagy csak alatta akkor 6700-al jut tovabb az ember. Ha nem tuningolsz akkor mindenkepp 6750.

Ok!
Köszönöm a tanácsokat csak most jó áron tudok e6700 32k! 2hetes

Körübelül meddig lehet húzni az e6750-t ha egy scythe ninja van rajta (vagy inifinity), egy 1200-1600rpmes ventivel, és a házba jól megforgatott levegővel? Tudom ez így nem sok, csak nagyjából mire számítsak ?

Nekem alapfeszen 3.4 körül ment ,emelt fesszel 3.6 ,de ott már nem igazán volt stabil. Egy Zalman 9700 Nt vel hűtöm .
John Do

32-ert elegge megeri.

az lenne a kérdésem hogy az e6600 miért drágább a 6750-nél? ha jobb akkor miben?

Nem az, csak az e6750-t később adták ki, és ezért sokkal olcsóbb. Am. meg néha ha visszaolvasol talán kapsz választ a kérdésedre...

ok tényleg köszi sry
És ez miért is gond?

e6600 maximum 3.2ghz
ez normális

Marquee 9000
Az attól függ...
Lehet ram probléma, is. De lehet, hogy kifogtál egy valóban nem tuningos példányt.
A ramot osszad vissza pl.1:1 arányba, a chipset feszt emeld meg egy kicsit, és úgy próbáld.
[ Szerkesztve ]