2013. május 22., szerda

(#1701) ludasmatyi válasza zso73 (#1700) üzenetére

ludasmatyi
(fanatikus tag)

Én azért elgondolkodnák egy Gigabyte P35-DS3-as lap 6750-es kombón!Nekem is ez van és jó páros a tuningot is jól bírja!Szerintem Asrockot ne vegyél csak akkor ha nem szereted a tuningot!Lényegesen gyengébb lap mint az általad kinézett Asus lap!!!! :U :U

Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!

(#1702) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És mi ez a G31 csip? Ez is valami új csoda? Mivel gyengébb a P35-nél?

Ludasmatyi: Nem rossz lap. Memória kompatibilitás? Újrainduló buli?

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#1703) ludasmatyi válasza zso73 (#1702) üzenetére

ludasmatyi
(fanatikus tag)

Nekem Geil Ultra van mellette tökéletesen passzol!Sőt ha nem jó a bios beállítás akkor reseteli önmagát a lap!A 8800GT vga-val is kompatibilis hisz öcsémnek is az van!De neked kell tudni!Mindenesetre E6750-el jó párosítás! :DD :DD

Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!

(#1704) Telefunen válasza zso73 (#1699) üzenetére

Telefunen
(őstag)

6550 alá az alacsony szorzó miatt nem tennék Giga P35-DS3 (ez egész olcsó és szépen eszi a Kingmax 1066-os ramokat) ill. ASUS P5K alatt semmit. Ne a lapon spórolj, az az 5K amit nyerhetsz vele, sokkal kevesebb mint az a teljesítménytöbblet amit a sikeres tuning adhat. A G31 a P35 integrált VGA-s testvére, de többnyire elég korlátozott lapokat építenek köré, szóval hanyagolnám.

(#1705) ludasmatyi válasza Telefunen (#1704) üzenetére

ludasmatyi
(fanatikus tag)

Így van szerintem is !Az a pár darab ezres inkább menjen E6750-re szerintem!Az sokáig elég gyors lesz!De ez csak tipp! :DD :DD

(#1706) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

Gigabyte GA-P35C-DS3R laphoz E4500 milyen párosítás? Nem kell semmi extra, csak jól tuningolható legyen a proci.

(#1707) spyduck

spyduck
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Kicsit le vagyok maradva az X2 meg a Core2Dou harcról. Melyiket éri meg most jobban megvenni AM2-es X2-t vagy 775-ös Core2Duo-t! És ha lehet ne az Core2Duo fanatikusok válaszoljanak mert annak tudom mi a vége!
Reális választ szeretnék!

(#1708) Johnny Cage válasza spyduck (#1707) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Nézd, én azt tudom mondani, hogy per/pillanat kapsz olcsón jófajta LGA775-ös lapot jól húzható core2duo procival. 2 Ghz-esből kis szerencsével csinálsz 3-at vagy többet, és már régen jó vagy ár/teljesítmény arányban.

(#1709) sgergi válasza Johnny Cage (#1706) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Jó párosítás, a 4500-at fel lehet benne húzni rendesen.

(#1710) Johnny Cage válasza sgergi (#1709) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Ok, köszi.

(#1711) sgergi válasza spyduck (#1707) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ha tuning nem lesz, akkor megérheti az AMD, de ha lesz, akkor egyértelműen Core2. A lapok se drágák alá, meg a procik sem.

(#1712) tamadobos

tamadobos
(újonc)

Sziasztok lenne gy kérdésem
Ha felrakom a CPUZ nevezetű programot akkor a Specifikációkban
kiirja hogy Intel Core Duo 2.00Ghz

DE!! a Core Speednél csak 1200Mhz-et ír!

MIért van ez, valakinek van ötlete?

Előre is köszöm!

Az élet egy süllyedő hajó, csak kár hogy most festik a korlátokat...

(#1713) AtG válasza tamadobos (#1712) üzenetére

AtG
(fanatikus tag)

Alaplapod bios-ában be van állítva az energiatakarékosság és az lejjebb veszi a proci szorzóját amikor nincs terhelve. Természetes dolog.

(#1714) BPFeri válasza tamadobos (#1712) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

AtG :R már megadta a választ, olyat keress BIOSban hogy C1E és EIST !!! :K

(#1715) tamadobos válasza AtG (#1713) üzenetére

tamadobos
(újonc)

Köszönöm szépen a választ.
És szerinted kapcsoljam ki az energiatakarékos funkciót,
Tudom hogy nekem kellene eldöntenem. De így energiatakarékos beállítással nincs gond a sebesség visszaállítással ha terhele van a gép, nem szokot belőle probléma lenni. Pl.: nem rendesen állítja vissza?

Az élet egy süllyedő hajó, csak kár hogy most festik a korlátokat...

(#1716) Johnny Cage válasza tamadobos (#1715) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

hagyd bekapcsolva. megjegyzés: ha azt akarod, hogy windows-ban is rendesen működjön, akkor a vezérlőpult / energiagazdálkodási lehetőségekben állitsd a sémát "minimális energiagazdálkodásra". ha terheletlen állapotban a rendszerben is a visszavett órajelet látod, akkor oké.

(#1717) zso73 válasza spyduck (#1707) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Részemről, most váltok X2-ről. Elegem van a pumpált teljesítményből. /Szakaszosan tolja a vidkard alá a proci a dolgokat. Ez akár tömörítés, akár játék./

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#1718) Pocak89

Pocak89
(fanatikus tag)

Üdv! Gépem: Core 2 Duo E6600, Asus P5wdh Deluxe, Kingston 2GB 800Mhz DDR2. Asszem ennyi elég lesz a kérdéshez. A kérdésem: hogyan lehetne megtuningolni a procit hogy a memória ne változzon. Amikor próbáltam mindig elállította sajnos lefele. Vagy csak így lehet?

Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives

(#1719) Pocak89

Pocak89
(fanatikus tag)

Hopp ezt rossz helyre írtam. Sorry.

Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives

(#1720) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

a E21x0 sorozat az cd vagy c2d? össze vissza néhol cd-ként néhol c2d-ként írják :U

mit miótaaa???

(#1721) Goldye válasza concret_hp (#1720) üzenetére

Goldye
(fanatikus tag)

Core 2 Duo. Anno még DualCore-nak hívták őket, de később megváltoztatták a nevét C2D-re.

(#1722) concret_hp válasza Goldye (#1721) üzenetére

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

de a core duo meg a core 2 duo az nem ugyanaz ugye? :U

mit miótaaa???

(#1723) Johnny Cage válasza concret_hp (#1720) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Itt éppen erről szólt a vita: [link]

(#1724) Chapel

Chapel
(őstag)

Üdv!

E4500 és E6550 között csak az FSB Mhz a különbség? (illetve az egyik 2.2 a másik 2.33 Ghz) csak mert 10k különbség van köztük és kiváncsi lennék ez %-ban kb mennyi teljesítményben?

Előre is köszönöm!

Üdv.

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1725) Telefunen válasza Chapel (#1724) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Az E4500-nak "csak" 2 mega L2 cache jutott míg az E6550-nek 4, ez kb. 5% többletet jelent azonos órajelen az E6550 számára. Szvsz. az E6550 ráadársul jobban is tuningolható (általában).

(#1726) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

arról mit tudtok mondani, hogy a 21x0 sorozatot általában meddig lehet húzni?

ill a "gyári" órajelen kívül van valami különbség köztük?

[ Szerkesztve ]

mit miótaaa???

(#1727) Johnny Cage válasza Telefunen (#1725) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

A gyakorlat azt mutatja, hogy a nagyobb cache kisebb tuningpotenciált von maga után.

[ Szerkesztve ]

(#1728) Telefunen válasza Johnny Cage (#1727) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Ez igaz is ha ez E6300/6400-et hasonlítjuk nagyobb testvéreikhez, de az E4xxx-ek nem mennek olyan jól, mint az E6x50-ek..

(#1729) Johnny Cage válasza Telefunen (#1728) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Tehát azt mondod, hogy E4500 helyett érdemes azt a 6-8e Ft többletet rádobni egy E6550-re? Nekem ez fontos és sürgős kérdés, mert egy barátomnak építek gépet, és azt fogja megrendelni, amit én mondok neki (egyelőre egy E4500 van tervben). Húzhatóság elsődleges szempont. (Tuning ellen beszél egyébként az E6550 alacsony szorzója is.)

(#1730) Chapel

Chapel
(őstag)

5% különbség???? Nem húzom ha nem kell,lesz mellette 2gb ram meg egy 3850 ati.
5% nem ér meg plusz 40%-ot árban;)

Köszi a segítséget:)

üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1731) Goldye válasza Johnny Cage (#1729) üzenetére

Goldye
(fanatikus tag)

Játékra használná? Mert akkor a nagyobb cache fontos lehet. Ellenkező esetben elég az e4500 is.

(#1732) Chapel

Chapel
(őstag)

Én játékra használnám,de közben találtam egy E6420 - procit 28k-ért,még fél év bolti garanciával!

Vélemény? mert ennyiért kb egy E4500-öst kapok a boltban.

(#1733) Qru válasza Chapel (#1732) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

6420 jobb választás, mint a 4500. Plusz cache miatt illetve a nagyobb QPB miatt.

Kuru

(#1734) Chalez válasza Chapel (#1732) üzenetére

Chalez
(senior tag)

6420 28k-ért kitűnő választás!

(#1735) Chapel

Chapel
(őstag)

Köszönöm!:)

(#1736) Chalez válasza Chapel (#1735) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Itt van egy tuningos 6400, ez is jó vétel lenne szvsz...[link]

(#1737) MaciG

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Szewasztok

Lehet nagy baromságot fogok kérdezni, de azért megkérdezem :))

Most készülök venni egy C2D E6750-et, és az lenne a kérdés, hogy a win XP (sp2) alatt is kihasználja a gép a 2 magot??? (játékok,tömöritő progik,konvertálók,stb)

BANZAII

(#1738) fizzdani

fizzdani
(kvázi-tag)

Hello!

Core2Duo e6750re mien hűtőt ajánlotok? Egy kicsit húzni szeretnék rajta és ez a gyári hűtő nem valami jó. Egy repülőgépturbina kellene.;)

(#1739) MaciG válasza fizzdani (#1738) üzenetére

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Ha szellős a ház akkor a gyári is elég szépen viszi ;)

BANZAII

(#1740) fizzdani válasza MaciG (#1739) üzenetére

fizzdani
(kvázi-tag)

RaidMax Ninja, alapból van benne 3 venti :)

(#1741) MaciG válasza fizzdani (#1740) üzenetére

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Az tökéletes :R

Főleg ha az egyik a cpu "szintjén" van

BANZAII

(#1742) Goldye válasza MaciG (#1737) üzenetére

Goldye
(fanatikus tag)

Kihasználja :K
fizzdani: Cooler Master Hyper TX vagy TX 2(drágább), olcsó és jól hűt. Ha komolyabbat akarsz akkor Scythe Ninja, Schyte Infinity, esetleg ilyenek. De sztem bőven elég a Hyper TX is.

[ Szerkesztve ]

(#1743) skulll

skulll
(kvázi-tag)

Hali!
Egy kérdés: ez így jó config játékra, meg kicsit akarok tuningolni, olyan 10%-ot gyári hűtővel:
Gigabyte s775 GA-P35-DS3L
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
Kingmax 800MHz 2048MB
I3D PCIe 8600GT 256MB DDR3
Seagate SATA2 250GB 7200rpm/16MB
FSP BlueStormII 350W Active PFC
CM RC-690-KKN1 690 BLACK

Jah és még1 szerintetek érdemes AMD-be gondolkozni? Itt van az ugyanolyan árban az AMD:
ASUS sAM2 M2N-E
AMD Box A64 X2 AM2 5200+

(#1744) MaciG válasza skulll (#1743) üzenetére

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Szia

Alaplapból ezt javaslom inkább: Gigabyte P35-DS3 S775 (az "L" az butított, gyengébbek a tranyók, tehát kevesebbet lehet tuningolni)

Tápból én ezt venném: FSP ATX-350PNR 350W 12cm FAN Ugyanolyan jó és olcsóbb (kompenzálja az laplapi külömbséget :K )

A proci jó, ramok is. ;)

Talán ha hasznátan vennéd a vga-t akkor tudnál venni a 8600GT árából egy x1950GT/pro-t ami azért szvsz többet tud :)

mod: Intelnél több lehetőséged van és a E4500-at nagyon jó lehet tuningolni, még gyári hűtővel, alapfeszen is !

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#1745) skulll válasza MaciG (#1744) üzenetére

skulll
(kvázi-tag)

Hát használtat nem akarok venni, így marad a 8600gt, tápból ez lesz: FSP BlueStormII 400W Active PFC ez 400W-os, alaplapot nem tok mást venni, úgyhogy ez lesz.

Tudom hogy az intelt jobban lehet húzni, de sokan az amd-t is dicsérik, hogy van benne 3dnow, meg mondjuk azt is lehet húzni, meg hogy az amd gyorsabb, úgyhogy még nagyon vacilálok amd meg intel között :D

Egyébként köszi a választ :)

[ Szerkesztve ]

(#1746) Goldye válasza skulll (#1745) üzenetére

Goldye
(fanatikus tag)

Szvsz ne vacilálj, mert az amdket nem lehet annyira húzni mint az intelt. Mondjuk csak 10% akkor még lehet, de akkoris nagyobb cache játékra kell akkor meg megintcsak intel. Jah és ha már tuningolsz biztos nem állsz meg 10%knál :D főleg ha c2d-d van, akkor egyenesen bűn :)

8600gt már tud dx10-t, de sajna ami dx10s játék az már nagyobb vkari igényű, tehát felesleges.

(#1747) skulll válasza Goldye (#1746) üzenetére

skulll
(kvázi-tag)

jó, akkor intel lesz :) már itt ph-n többen is rávettek, hogy intel legyen, o.társam, aki majd össze fogja rakni a gépet, az meg az amd-t mondja hogy mennyire jó, meg most youtube-on néztem ilyen videókat, hogy rákerestem hogy "crysis 8600gt" meg ilyenek és szinte mindegyik gépbe amd volt, de hiszek nektek ph-sok, és intelt veszek xD
Vidkari: ha nem 8600gt akkor még ez a kettő van hasonló árban a boltba ahonnan veszem:
GAL PCIe 7600GS ZALMAN 256MB DDR3 HD
HD2600XT 256MB GDDR3 (sok sok gyártótól, de én ezt már kilőttem)

(#1748) Goldye válasza skulll (#1747) üzenetére

Goldye
(fanatikus tag)

Hát én nemtom, alapból nem szeretem az AMD-NVIDIA felépítéseket, nameg főleg az SLI-t ilyen konfigban. Soha nem értettem AMD-t mért is vesz annyira az ember. Biztos jó meg minden, meghogy elvakult vagyok, de sztem a tesztek magukért szólnak.
Vkari: 8600gt marad :)

(#1749) skulll válasza Goldye (#1748) üzenetére

skulll
(kvázi-tag)

ok akkor így ez a config lesz 130k-ért:
Gigabyte s775 GA-P35-DS3L
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
Kingmax 800MHz 2048MB
I3D PCIe 8600GT 256MB DDR3
Seagate SATA2 250GB 7200rpm/16MB
FSP BlueStormII 400W Active PFC
CM RC-690-KKN1 690 BLACK

Szntem ennyiért jó lesz, jó hűs ház, gyors vinyó, tuningolható proci + még egy dx10-es vidkari :) jó kis karácsonyi ajándék magamnak abból a zséből amit 2 évig gyűjtöttem xD

(#1750) Chalez válasza skulll (#1749) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Ha jót akarsz ne vegyél 8600GT-t!
Inkább egy 8800GTS használtan, vagy egy HD3850 boltból!!
Ég és föld a különbség!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.