Új hozzászólás Aktív témák

  • kispx

    addikt

    válasz Predator2 #43840 üzenetére

    Sting sokasos utálata az opensource programok iránt.... PC Fórumból HVG szintű IT bulvárlapot csinált.

    > "A többiek pedig ezek után pofonegyszerűen vihetik át kiegészítőiket Chrome, Opera és később talán az Edge alá is - ami ugyan nekik és a felhasználóknak csak jó, viszont megint megszüntet egy érvet a Firefox-hoz történő ragaszkodás mellett, és egyszerűbbé teszi annak lecserélését bármelyik társára."
    És fordítva is igaz, tehát Chrome kiegészítőit is könnyen átlehet portolni FF-re. Manapság már egyre jobban előnyt élvez a Chrome kiegészítői az FF-szal szemben, így profitálhat is belőle. Azok akik mindkét böngészőre megcsinálják a kiegészítőket, azoknak több idejük marad másra. (Lásd pár nappal ezelőtt a Ghostery bug: még mindig nem javították az FF-on a hibát) A multi-process architektúrával pedig gyorsabb lenne a böngésző.

    > "a Mozilla egyes, érdekeivel nem egyező bővítmények vagy azok frissítéseinek publikálását megtagadja."
    Az addonok gyűjtőlapjáról eddig is tudott törölni. 3rd party oldalakról pedig ne telepítsen csak a user addonokat. Így is elég népszerű probléma, hogy telerakja valami reklámokkal az összes weboldalt.

    > "Chrome vagy Firefox - ki tud majd több RAM-ot enni?"
    És az IE hol marad? Az is multi-process architektúrán van mint a Chrome. Mellesleg az, hogy több processzen fut nem jelent egyből drámai memóriahasználat növekedést.

    Szerintem pont hogy egy esélyt fog kapni a Chrome felhasználók visszacsábítására. Bár az eleje szokás szerint nem lesz zökkenőmentes.

Új hozzászólás Aktív témák