2016. június 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-07 10:01:59

IT café

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47151) Baltoafarkas


Baltoafarkas
(PH! kedvence)

Hol van olyan opció, ha csak az utolsó egy havi előzményt akarom törölni? Régen mintha lett volna, most meg csak 4 órás a legrégebbi.

(#47152) Jenne


Jenne
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A FF ESR változatát használom már egy ideje, gond nélkül.
Ma vettem észre hogy nem tudok elmenteni oldalakat a Könyvjelzőbe. Ha rákattintok fent a Könyvjelzők fülre, az Oldal hozzáadása a könyvjelzőkhöz(Ctrl+D) nem történik semmi. Nem ugrik fel az a kis ablak ahol választhatok a Könyvjelzők menü vagy Könyvjelzők eszköztár között és nem is mentődik el az oldal.
Win 10-en használom.
Van ötlet mitől lehet ez?

(#47153) silver star


silver star
(őstag)

Sziasztok, azt olvastam hogy a generációváltásnál a FF kb az összes beépülőt kidobja a flash-en kívül,,,,, a flasht még vajon meddig lehet benne használni? Tudom, hogy nem biztonságos, de ugye egy csomo minden ezzel megy netes játékok, videók, netrádiók satöbbi, egy másik cikkben azt olvastam totálisan bekapcsolhatatlanul még hosszú évekig nem tiltják le a böngészők a flash-t, igaz ez?

lehet amatőr a kérdés de azért elondokodtam mi lesz ha bekapcsolhatatlanul blokkolj majd a flasht a FF...

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47154) Matthewus válasza silver star (#47153) üzenetére


Matthewus
(Topikgazda)

Egyelőre ez a terv: az 53-as verziótól kezdve megszűnik az NPAPI pluginek támogatása, így egyáltalán nem lesz Flash. Az 52-es verzió ESR, így az egy évig még támogatni fogja a Flasht. Ez szerintem még változni fog.

(#47155) silver star válasza Matthewus (#47154) üzenetére


silver star
(őstag)

Ez nem öngyilkosság??? Gondolom nem csak én szeretek videókat nézni a neten vagy flash játékokkal játszani akár facén akár máshol,,, no meg internetes rádiót hallgatni...... úgy tudom a Chrome még több évig engedi lejátszani, csak nem indul magától, akkor ha a Firefox ezt letiltja, nem saját maga alatt vágja a fát?

Bocsi ezt tényleg nem értem, de én szerintem ezzel el is intézik magukat...... (persze csak akkor ha a Chrome alapúak még tényleg engedik 1 jó ideig futni a flash-t hogy mást ne mondjak a YOUTUBE meg a Facebookos játékok is flash-el mennek)

[ Szerkesztve ]

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47156) DS39 válasza silver star (#47155) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

az Apple nem intézi el magát?
azon a rendszeren szintén nem megy a flash, szóval egy Macbook-on hogy hallgatnak net rádiót?
ott is kb az a megoldás hogy felteszik a Chrome-ot.

(#47157) silver star válasza DS39 (#47156) üzenetére


silver star
(őstag)

A Chrome még évekig engedi futni, azt hiszem ezt olvastam valahol, a ( facénak stb évente engedélyeztetni kell, hogy automatikusan fusson, erre emlékszem)

[ Szerkesztve ]

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47158) DS39 válasza silver star (#47157) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

igazából a nem érdemes a flash-sel foglalkozni, 2-3 év, és a legtöbb weboldal átáll platformfüggetlen html5/js megoldásokra, mivel a mobil eszközök és rendszerek terjedése megállíthatatlan a pc-vel szemben. 5 év és pc-t már csak munkára fogunk használni, oda meg nem fog kelleni a webes flash.

(#47159) silver star válasza DS39 (#47158) üzenetére


silver star
(őstag)

Ezt értem de pl vannak a flash játékok azokkal mi lesz? nem igazából a kicsikre gondolok, de vannak nagyobb oldalak is, neveket nem írok, mert nem tudom reklám e, tv-ben is néha reklámozzák. Szerinted ezekkel hányan játszanak? Mert szerintem rengetegen, ha a firefox beint, akkor vajon lemondanak a játszásról, vagy azonnal váltanak a Chromera? és még sorolhatnám az érveket.... persze én csak laikus vagyok de írtam is szeretek neten rádiót hallgatni játszani stb... én biztos azonnal törlöm a rókát, ha betiltja a flash-t és a kedvenc dolgaim nem álnak át másik technikára, .

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47160) ledgeri válasza DS39 (#47158) üzenetére


ledgeri
(PH! kedvence)

5 éve is kb ezt hallottam, és 5 év mulva is marad a sláger, hogy 5 év és pc-t már csak munkára fogunk használni...

Persze egyszer kell átállni, és akkor ok, de ha a böngésző kezdi akkor az picit korlátozó... mer ha a nagy netes dolgok az mondják, hogy: OK: 2017 február 28 után a flasht tiltjuk, és nem használjuk, az rendben lenne, mert van egy időpont, de hogy ha valaki átáll, de a többi nem az csak a bajt okozhatja...

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#47161) DS39 válasza ledgeri (#47160) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

és silver star:

szerintem túl lihegitek. sokan kikapcsolt update-tel használják a windowst, mert nem akarnak 10-est, sőt szerintem sokan még hardcoreban xp-t nyomatnak. akinek ennyire szívügye a flash gammázás, megoldja egy régebbi firefox használatával. ennyi. vagy tényleg vált.

(#47162) silver star válasza DS39 (#47161) üzenetére


silver star
(őstag)

A váltás egyértelmű, én nem lihegek túl semmit, max azonnal leváltom a Firefoxot, nekem nem ügy, én csak azt kérdeztem, hogy valahol nem e saját maga alatt vágná a cég a fát ezzel a lépéssel, mert kb mindenki váltana... Egyszerűen csak ezt nem értem, ha chrome még évekig tervezi a futtatás engedélyezését akkor a mozillának mi a jó abban ha ők meg betiltják.

[ Szerkesztve ]

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47163) Fandango válasza silver star (#47162) üzenetére


Fandango
(PH! addikt)

Én abba se lennék olyan biztos, hogy a Chrome még évekig támogatni fogja a Flasht. Lehet, hogy ezt mondták valamikor a múltban, de erre ne vegyél mérget.
A Firefox sem hülye, de valakinek el kell kezdni ezt az utat, hogy a nyomorék Flasht ki lehessen már írtani végleg.

Flickr: http://www.flickr.com/photos/fandango_1/

(#47164) silver star válasza Fandango (#47163) üzenetére


silver star
(őstag)

Ezt értem, de ha egyszer az említett tartalmak így érhetőek el, amiket írtam is többször alább, és azért ez a felhasználók jó része által használva van....akkor mégis hogy gondolják ezt?

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47165) kispx válasza silver star (#47164) üzenetére


kispx
(PH! addikt)

Ha tényleg van rá igény, akkor lesz HTML5-ös verziója is. Kétélű a dolog. Ők sem akarják majd a felhasználói bázisukat elveszíteni. Már évek óta élek flash nélkül, és jelenleg sem hiányzik.

(#47166) Fandango válasza silver star (#47164) üzenetére


Fandango
(PH! addikt)

Azok akik ilyen tartalmat szolgáltatnak rá lesznek kényszerítve hogy leváltsák a Flasht, muszáj lesz egy idő után lépni.
Nem véletlen, hogy a YT (Google) és FB videók is már html5 alapúak alapértelmezetten. Ha ez a 2 szolgáltató egyszer benyögi, hogy na mostantól nincs flash, akkor bajba lesznek azok akik képtelenek voltak időben modernebb technológiára váltani.

[ Szerkesztve ]

Flickr: http://www.flickr.com/photos/fandango_1/

(#47167) ledgeri válasza DS39 (#47161) üzenetére


ledgeri
(PH! kedvence)

Én csak a váltás ütemezését, és közösségi megegyezés (elfogadtatás) alapján való végrehajtását várnám... - mert ha mindenki lép, akkor a felhasználó fel sem fogja, míg ha ez az "én tiltom, te nem váltasz"-ból csak a sírás van, hogy nem műköik... Nem flash párti vagyok, csak a normális váltásé...

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#47168) silver star válasza Fandango (#47166) üzenetére


silver star
(őstag)

És mi lesz pl a facebook-os játékokkal? Azokat is át lehet írni? Most hagyjuk, hogy itt a topikban ki szeret játszani ott meg ki nem, sokan szeretik a FB-os játékokat is ez tény.

#47167) ledgeri

Szerintem ennek a keresőcég böngészője lesz a nyertese, főleg ha még 1 ideig engedik a flash-t igen tudom váltani kell stb.... de akkor is rengeteg plusz felhasználójuk lenne, ha 1 ideig ők még engednék miután a mozilla lépett.

[ Szerkesztve ]

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47169) colomb2 válasza silver star (#47168) üzenetére


colomb2
(PH! addikt)

Akik szeretnek hogy jatszanak a jatekukkal azok atirjak mas alapra, a tobbi elhullik.

Vigyázat, csalok!

(#47170) sati válasza ledgeri (#47160) üzenetére


sati
(senior tag)

97 ota ezt hallgatom :-D

modDIY-rol rendelek, ha érdekel csatlakozz! goo.gl/utYK3b

(#47172) vlevi


vlevi
(PH! kedvence)

Androidon régóta nincs flash, csak ígyúgy valahogy némely böngészőben. Mégis elvagyunk vele. Asszem ipaden sose volt flash tamogatás, de ebben nem vagyok biztos.

(#47173) Kékes525 válasza DS39 (#47158) üzenetére


Kékes525
(PH! nagyúr)

"5 év és pc-t már csak munkára fogunk használni" Hát ezt nem hiszem :N, a nagy monitor kényelmét nem helyettesíti bármekkora tepsi mobil sem. Olvasni, filmet nézni, játszani sokkal nagyobb élmény, mint mobilon.

[ Szerkesztve ]

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb.

(#47174) silver star válasza Kékes525 (#47173) üzenetére


silver star
(őstag)

Ezek meg a gépen jónagyrészt flash-el mennek nem?

SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

(#47175) Baltoafarkas válasza Kékes525 (#47173) üzenetére


Baltoafarkas
(PH! kedvence)

Én már laptopra cserélésnél is szidtam magam hogy lehettem akkora marha hogy belementem. Ezerszer jobb a PC, vissza is szereztem elég hamar. Persze van aki elvan tableten, de egy jó adag réteg nem úgy van vele.

Ez a Flash nem támogatás meg egy dolog, hogy a FF elmondja, de inkább csak a piaci ingereket méri fel vele, ha odajutnak akkor majd eldöntik tényleg kiveszik-e vagy nem, ha javarészt még mindig használni fogják, nem vágják képen magukat vele. Apple teljesen más, őnáluk sose volt gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#47176) SP4C3 válasza Baltoafarkas (#47175) üzenetére


SP4C3
(senior tag)

Neked és Kékes525-nek +1

Már a böngészés is sokkal kényelmesebb PC-ről, mint mobilon/notebook-on.

@silver star - Olvasás film nézés, játszás jónagyrészt nem flash-vel mennek.

A marketing nem a barátod. Manapság már a Google sem, neki van az egyik legjobb marketingje. Error: Keyboard not found. Press F1 to continue... /// ...Ó ...IÓ ...CIÓ ...ÁCIÓ ...REINSTALLÁCIÓ! \\\ U Pičku Materinu :)

(#47177) Fandango válasza SP4C3 (#47176) üzenetére


Fandango
(PH! addikt)

"Olvasás film nézés, játszás jónagyrészt nem flash-vel mennek."

Ezt aztán jól megírtad, szép magyarosra sikeredett. :D

Flickr: http://www.flickr.com/photos/fandango_1/

(#47178) SP4C3 válasza Fandango (#47177) üzenetére


SP4C3
(senior tag)

Ja baccameg, mert másoltam és kapkodtam. Elnézést az analfabétizmusomért :DDD

A marketing nem a barátod. Manapság már a Google sem, neki van az egyik legjobb marketingje. Error: Keyboard not found. Press F1 to continue... /// ...Ó ...IÓ ...CIÓ ...ÁCIÓ ...REINSTALLÁCIÓ! \\\ U Pičku Materinu :)

(#47182) Gizmo94


Gizmo94
(PH! kedvence)

Sziasztok , egy kérdésem lenne:
Mostanában egy csomó videónál, ha meg akarom nézni a róka a következő üzenetet dobja: "Ez a böngésző nem támogatja a videólejátszást." és ennyi, sehogy nem tudom megnyitni a videót. Flash Player van, a biztonságos módja ki van kapcsolva. Mi kell még a Firefoxnak, vagy milyen beállítást módosítani, hogy esetleg működjön is a videólejátszás minden videó esetén, mint régebben? Thx. :)

[ Szerkesztve ]

(#47183) Matthewus válasza Gizmo94 (#47182) üzenetére


Matthewus
(Topikgazda)

Ha nem titkos, mutass egy oldalt, ahol nem megy.

(#47184) DS39 válasza Gizmo94 (#47182) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

biztos flash kellene hozzá?

ha adsz egy linket, meg megírod, hogy milyen firefox verziód van (x86/x64), vélhetően meg tudjuk mondani az okát. :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.