Új hozzászólás Aktív témák

  • South Velen

    addikt

    válasz koko52 #147498 üzenetére

    Nyilván ebben a helyzetben megjelennek az ügyeskedők is, legyen az gyártó, nagyker, kisker, mezei scalper, nagyüzemi scalper, ami még tovább lök egyet az árakon, de az egészet a bánya okozta hatalmas plusz kereslet generálta (mint ahogy 2017/2018-ban is).

    Amikor megjelentek a kártyák, valóban kb csak annyit tudtak gyártani ami a gamereknek épp elég, (vagy a legelső hetekben annyit se pl a 3080-ból), de már akkor is javában épültek a bányák, tehát még tavaly év végén is az, hogy nem volt mindig kártya, a bánya okozta, de ugye akkor még nem volt ilyen kiugró az árfolyam..
    Most meg azóta is több mint kétszereződtek az árak ahogy az ETH árfolyam is.., sőt a 3080 meg 2,5x annyi, ami egy az egyben a bányának (ETH árfolyam) köszönhető, ez mindenki számára egyértelmű, csak valahogy ti bányászok nem látjátok ezt így :D és közben blődséggel próbálod magyarázni a bizonyítványt, mint pl különböző generiációk különböző class-ba eső kártyáinak összehasonlítása, meg hogy összesen max 1000 db rtx 3xxx van Mo-n. :DDD
    Vajon miért van az hogy 6900xt 530-ért is szokott lenni aprón a napokban, 3080 meg 700 körül? :D Mikor a 6900xt jóval erősebb gamingban (amire ugye bánya nélkül 95%-ban kártyát vesznek az emberek), ráadásul az az AMD csúcsa. Persze munkára, steamra kicsit jobb a 3080, de tudjuk pontosan hogy a hashrate az amiben igazán jobb.... de kb úgy érzem mintha az ABC-t magyaráznám.

    Nem értem miért van erre szükség részedről, egyszerű kereslet-kínálat generálta dolog az egész, miért kell megmagyaráznod hogy nem a bányászat az oka, mit vársz ettől :D ..
    Másik kedvencem mikor a bányászok sírnak az árak miatt az önmaguk által generált kereslet miatt és elkezdik szidni még a nem scalpereket is, akik csak ilyen piaci helyzetben megválnának a gamer VGA-juktól.... Mintha alapvető gazdasági folyamatokkal nem lennének tisztában az emberek néha..

    Bár Ryzen-nel lehet profitábilisan bányászni, az már tényleg brutális energiapazarlás, ott egyértelműen azért mennek fel az árak (szerintem is kurva drága az 5600x-5800x), mert a zen 3 most egyeduralkodó lett... ha az intel lerakna valamit az asztalra ami tud versenyezni velük, akkor elindulnának lefelé az árak. Mint ahogy VGA terén is végre lefelé árverseny lehetne bánya nélkül, hiszen az AMD ott is felért az nV-hez végre....
    Amúgy meg általános drágulás persze lenne, évi 10% infláció sima ügy, főleg ha ennyi pénzt nyomtatnak :( de vga-k terén inkább 300% van. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák