2013. május 24., péntek

(#12051) Smokalot126 válasza Smokalot126 (#12050) üzenetére

Smokalot126
(lelkes újonc)

Elindult.
Csak 1024x768 ban fut. (mindjárt utánanézek a videókari telepítésnek.)
Net nincs.
Lehet, hogy csak így első blikkre tűnik olyannak, mint, ha visszaléptem volna vin 95-re :D
Hirtelen azt sem tudom, hogy hova kattintgassak.
Amint sikerül 100%ra tenni mindent, leírom a telepítésem módját, hátha ezzel sikerül valakinek megspórolni 3-4 napot.

[ Szerkesztve ]

Dont Drink And Drive, Just Smoke And Fly.

(#12052) szanitec válasza Smokalot126 (#12047) üzenetére

szanitec
(tag)

Már ledolgoztam az éves munkaidőm, úgyhogy elvileg márciusig nem kell dolgoznom, csak a fizetésem felvenni. ;)
Mivel nem csinálok gyakorlatilag semmit, csak vagyok, nem fáradok el és csak ilyen 5-6 órákat alszok.

Na megyek telepíteni és meglátjuk mire jutok. :)

iPad 2 WiFi, Blackberry Curve 9320

(#12053) Smokalot126 válasza szanitec (#12052) üzenetére

Smokalot126
(lelkes újonc)

Pedig már pont kezdtelek sajnálni :D Márciusig no meló, tudunk élni Apukám :D

(#12054) Smokalot126

Smokalot126
(lelkes újonc)

Egy kérdés.

Minden szép és jó, kivétel a net és a vidikari. Most újrabököm a 10.6.6.i-t, hátha az is felmegy olyan szépen, mint az iatkos, és jobban odafigyelek a pipálásnál.
Ha most sem lesz jó, akkor mit kéne tennem, hogy legyen net? Videókártya installt már találtam, bár nem a legegyszerűbb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#12055) Smokalot126

Smokalot126
(lelkes újonc)

feltettem a 10.6.6i-t és megint nem jó, megint lekapcsolja a monitort, -v cpus=1 busratio=20 sem segít, ugyanaz.
Tökön szúrom magam. Újra iatkos és megpróbálom frissíteni, meg azon belőni a videót és a hálót.

Vagy az segít, ha felerőszakolok egy iatkost, mint az előbb, azalatt kiírni egy bootlható retail SL-t? Mert nincsen itthon dupla dvd-m

Ilyen szempontból van valami különbség?

[ Szerkesztve ]

(#12056) Smokalot126

Smokalot126
(lelkes újonc)

reatil usb bootolható pendrive-ot. (jav)

(#12057) Smokalot126

Smokalot126
(lelkes újonc)

Az előző telepítésnél -v cpus=1 busratio=20 -ra ezt irta ki

system uptime in nanoseconds
ez volt az utsó sorban

a mostani telepítésnél
com_lnx2mac_realtekRTL81xx. ethernet adres...........

Itt bepipáltam a reltek 81xx-et a customize-nál. Ha nem pipálom be ninsen net. Az alaplapomon ez van
Dual Gigabit LAN controllers Realtek® 8112L / 8110SC Gigabit LAN controller featuring AI NET2 and Teaming

Melyiket pipáljam be a customizenál?

Na most meg ezt irta ki:
FakeSMC: key not found BEMB, lenght-1

Most pedig -x pciroot=1 re elkezdett karikázni a szürke képernyő.

[ Szerkesztve ]

(#12058) P3TR!CK válasza Smokalot126 (#12057) üzenetére

P3TR!CK
(senior tag)

A gépedre még egy Lion-t is fel tudnék tolni valszeg probléma mentesen. Hol laksz ? Jöhet majd PÜ-be is! Árat megdumáljuk! :R

iPhone 5 16GB White @ iOS 6.1.2 & iPad 4 16GB @ iOS 6.0.1

(#12059) flashouse válasza P3TR!CK (#12058) üzenetére

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Olyan problémám van hogy végre sikerült bebootolnom chameleon-ból. -v flagel inditottam és elszált a kép mielött betöltött volna az os. A képernyőn kockák jelentek meg és még egy cmos resetet is nyomott a gépnek. Ez mitől lehet?

6 éve újonc :)

(#12060) Smokalot126 válasza P3TR!CK (#12058) üzenetére

Smokalot126
(lelkes újonc)

PÜ ment.

(#12061) szanitec válasza ko9 (#12034) üzenetére

szanitec
(tag)

Na feltettem újra az OSX-et. Feltelepítettem minden driver-t, de a HDA audio az istennek se megy. Feltettem helyette a VoodooHDA-t. Kicsit zajos, de lagalább működik. A háttérzajra majd kitalálok valamit.

Menet közben volt egy-két kernel panic, amit hol az USB, hol a PS2 okozott, de Reset után általában indult.

Szóval elindítottam normál módban a rendszert. Megnéztem, minden működik. Elindítottam a DSDTSE nevű programot, amit mondtál. Alul rákattintottam az Extract DSDT-re. Megnyitotta, lementettem, adtam neki egy .aml kiterjesztést és bemásoltam a /Extra könyvtárba.

Újraindítottam és a boot-nál nyomtam neki egy -v -t. Majd a következő hibaüzenettel találtam szembe magam:

Persze ezután már nem indult el. Már megy a telepítő, újra kell telepítenem.
Elrontottam valamit vagy szerkeszteni kell? Vagy most mi a következő lépés, hogy végre jó legyen?

Köszi

(#12062) Smokalot126 válasza szanitec (#12061) üzenetére

Smokalot126
(lelkes újonc)

Sajnos segíteni nem tudok, de lélekben veled vagyok :D

(#12063) szanitec válasza Smokalot126 (#12062) üzenetére

szanitec
(tag)

Köszi! :)

(#12064) flashouse

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Chameleon bootal ilyen képet kapok és vele együt egy bios default beállitást is. Mi lehet a gond? Modcd-vel nem csinált ilyet frankon betölt az os és a vga-n kivül minden müxik.

(#12065) ko9 válasza szanitec (#12061) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ajj... Menj bele bármilyen módon, és a /System/Libary/Extensions mappába, és töröld ki az IntelCPUPowerManagment.kext-et.

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#12066) ko9 válasza flashouse (#12064) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom ModCD-n a /Extra mappába vannak olyan kextek amik kellenek neked.

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#12067) szanitec válasza ko9 (#12065) üzenetére

szanitec
(tag)

Ennyi?? Nem kell belebuzerálni a DSDT-be?

(#12068) ko9 válasza szanitec (#12067) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:N - remélem...

[ Szerkesztve ]

(#12069) szanitec válasza ko9 (#12068) üzenetére

szanitec
(tag)

Megpróbálom. Ha nem irok többet ma, akkor megint elszállt a rendszer. :D

(#12070) szanitec válasza ko9 (#12068) üzenetére

szanitec
(tag)

Nekem olyan van, hogy AppleIntelCPUPowerManagement.kext ill. olyan, hogy AppleIntelCPUPowerManagementClient.kext.

Mindkettőt töröljem vagy csak az elsőt??

(#12071) ko9 válasza szanitec (#12070) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindkettőt.

(#12072) szanitec válasza ko9 (#12071) üzenetére

szanitec
(tag)

Hát ez nem jött be. Most másik gépről írok, mert a sajátom nemtudom elindítani, megint újra kell telepítenem.

Ugyanaz a kernel panic, aminek fotóját belinkeltem pár hozzászólással ezelőtt. :(

Valami ötlet?

(#12073) szanitec válasza ko9 (#12071) üzenetére

szanitec
(tag)

Sikerült a BootCD-vel elinditanom. Kitötöltem a DSDT fájlt a /Extra könyvtárból és visszaállitottam a 2 törölt IntelCPUPowerManagement kext-et.
Most olyan, mint volt. :)

Hogyan tovább?

(#12074) szanitec válasza ko9 (#12071) üzenetére

szanitec
(tag)

Módositani kellene valamit a DSDT-ben?

Kicsit kutakodtam a neten, valami olyasmibe botlottam, hogy azért van ez a kernel panic, mert hibás a DSDT.aml fájl és módositani kell, de arról már nem találtam semmit, hogy konkrétan mit és hogy. :(

(#12075) flashouse válasza ko9 (#12066) üzenetére

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

A modcd az /extra mappában egy preboot.dmg file van. Ezen belül is van egy extra mappa de ebben csak egy extensions.mkext file van. Mi okozhatja a cmos resetet? Néha még az elemet is ki kell vennem mert nem tér magához.

(#12076) ko9 válasza flashouse (#12075) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CMOS reset megoldásához ForceLegacyRTC kext kell, nem jut korán reggel eszembe a teljes neve, keress rá a topikban, volt már róla szó.

(#12077) flashouse válasza ko9 (#12076) üzenetére

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Köszi,sikerült megoldani a cmos resetet,de sajna ez a kép fogad még mindig mielött betöltene az OS. Lövésem sincs hogy mi okozhatja... lehet hogy valami vga para. Ha -x el bootolok akkor betölt faszán.

(#12078) ko9 válasza flashouse (#12077) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen a videókártyád?

(#12079) flashouse válasza ko9 (#12078) üzenetére

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Gigabyte HD4850 512MB

(#12080) ko9 válasza flashouse (#12079) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hanyas Chameleont raktad fel?

(#12081) flashouse válasza ko9 (#12080) üzenetére

flashouse
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

v2.0 RC5 r726 a graphics enablert is probáltam már.

(#12082) DanielK

DanielK
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Elolvastam az első két hszt. Egy-két dolog még nem ok nekem, illetve Liont szeretnék feltenni dualbootban (egy-két játék miatt lenne fontos a win7). Tudnátok segíteni, hogy ezt pontosan hogy tudom megtenni és honnan szerezhetem be a Liont (akár legális úton is, ha 100%, hogy minden fut és úgy, mintha tényleg egy Apple gépem lenne :)) )? A windowst csak játékra használnám. Minden mást a Lionon csinálnék.
A konfigom:
alaplap: Asus P5KPL-AM SE
processzor: Intel Core 2 Duo 2,93 GHz
memória: 2x2GB Kingmax 1066 MHz
videókártya: Asus Ati Radeon 5770 CuCore 1GB
winchester: Samsung 500GB
wifi adapter: wusb600n

Gondolom ezen elfut (legalábbis remélem! :B )
Előre is köszönöm! :R

ilovewp.net // szilvasvaradbob.hu

(#12083) ko9 válasza flashouse (#12081) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nagyon régi. Chameleon Wizard - nemrég linkeltem.

(#12084) szanitec

szanitec
(tag)

DSDT szerkesztésben otthon van valaki?

Még mindig megvan az "Unable to find ACPI Driver" sorom a kernel panic-ban. Már nem tudom mi lehet a hiba, gondolom a DSDT-be kellene belenyúlni, de gőzöm sincs mit és hogy.

Vki segítsen, ha tud! :(

Köszi

(#12085) Smokalot126

Smokalot126
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Bár tegnap feladtam, de látom, hogy Szanitéc még pörgeti magát, így újra harcba állok, hogy legyen dolga a szanitécnek is a csatatéren :)
Bár már elvileg jelentkeztek segítő emberkék, de nem hagy nyugodni a dolog, amig ez realizálódik.

Tehát, ki volna az a király, tökös gyerek, aki tudna nekem írni egy customize listát, hogy mit jelöljek be. (asusp7p55d, sapphire5770, core i5) 10.6.6i hazard

Párezer hozzászólással ezelőtt láttam, hogy valakisikeresen összeírta egy segítségre szorulónak, amivel sikerült is életet lehelni az almás cuccba.

Köszönöm a segítséget.

(#12086) szanitec válasza Smokalot126 (#12085) üzenetére

szanitec
(tag)

Én is feladtam a küzdelmet, már vissza is telepítettem a Win 7-et. Aztán találtam egy újabb kernel csomagot, ami Legacy 10.6.8-as, de mellékletben az állt, hogy néhány 10.6.8-as kext elcsesz pár dolgot, ezért ki van benne cserélve a 10.6.7-esre és így elvileg jó lesz.

Most telepítem újra a rendszerem. Remélem ez megoldja problémám. :)

(#12087) SASS89

SASS89
(újonc)

Hali, en is Liont szeretnem feltelepiteni WIN7 melle.
Elsore iATKOS L1 fele Liont probaltam ki ( mivel hogy tul sokat nem konyitok a hozza )
Feltelepitettem WIN7 melle es elso inditaskor errort dob ki es majd 3 4 perce ra megfagy es nem tolti be a rendszert.

ERROR: dctable_version is 0x10
ERROR: nVidia ROM Patching Failed

ezt a ket sort irja ki es utanna probalja betolteni a rendszert de nem indul el, majd befagy.
Gondolom hogy nincs kext a video kartyamhoz. Ilyenkor tudok valahogy telepiteni kext et? meglehet oldani hogy induljon el a rendszer?
Probaltam Verbose Mode -ban is de ugyse indult el !

Egy MSI CX623 as laptopra szeretnem telepiteni. nVidia GeForce 310M videokartya van benne.

(#12088) ko9 válasza SASS89 (#12087) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv!
Hozzáférsz a partícióhoz? TransMac progival Windows alól.

Keress a /Extra mappában egy com.apple.boot.plist fájlt, és annak a tartalmát bemásolnád?

(#12089) DanielK válasza DanielK (#12082) üzenetére

DanielK
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van ismerősöm, akinek van Air-je Lionnal. Ha tőle elkérem azt Pendrive-on (ha jól tudom a telepítőt ki lehet tenni rá), akkor fel lehet tenni erre a konfigra?
Ha igen, azt hogy és mivel. Eddig csak Leopard leírásokat láttam, Liont nem nagyon.... :U

(#12090) SASS89 válasza ko9 (#12088) üzenetére

SASS89
(újonc)

Az Extra mappaba csak ezek vannak:
org.chameleon.Boot.plist
smbios.plist

(#12091) DanielK

DanielK
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez az iAtkos mit tud?

(#12092) peet beat

peet beat
(újonc)

Kijött a Kakewalk 4.1.1

10.7.2 kompatibilis, frissítés megy rendesen almamenüből is, iCloude, FaciTime működik.

Kalewalk 4.1.1

Gigabyte EP43-UD3L (Cartri Bios v0.8) / Q6600 3.0Ghz / Sapphire HD 5770 1G OC / 6GB DDR2 / 4x 500Gb WD Blue & Green / OSX LION 10.7.2 Retail

(#12093) DanielK

DanielK
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tud nekem senki se segíteni? :O

(#12094) szanitec válasza ko9 (#12083) üzenetére

szanitec
(tag)

Kipróbáltam én is ezt a Chameleon Wizard-ot. Ez volt a baja az OSX-emnek. :C

Feltettem a Chameleon Wizard-ot és létrehoztam vele egy org.Chameleon.boot.plist-et a /Extra könyvtárban. Települt a legújabb Chameleon és csodák csodájára megszűntek a kernel panic-ok. Nem nyekereg már sem az ACPI, sem a PS2, sem az USB miatt.
Többszöri kikapcsolás és újraindítgatás után is tökéletes. Sőt már megismerte azt is, hogy 4-magos a CPU, nem Unknown, stb.. Úgyhogy most nagyon f***a. :D

Már csak egy apró dologban kérném a segítséged. Nekem úgy tűnik, hogy kicsit lassan boot-ol be az op.rendszer. Nem lehet ezen segíteni valahogy??
Nincs DSDT-m, nem szedtem ki a BIOS-ból.

(#12095) szanitec válasza szanitec (#12094) üzenetére

szanitec
(tag)

Vagy most, hogy ez normálisan működik, elképzelhető, hogy menne a DSDT-m is? Az gyorsít a rendszeren?

(#12096) szanitec válasza DanielK (#12093) üzenetére

szanitec
(tag)

Ha egy kicsit utánanézel az InsanelyMac fórumain szerintem találsz a konfigodhoz Guide-ot. Ma egész nap ott kutakodtam, mintha láttam volna leírást ilyen vagy hasonló konfighoz. Én a helyedben Retail verziót próbálnék meg.

Jó pár gépemen volt már OSX, de a retail egyikre se ment fel. A hack-eltek olyanok, mint a buzerált windows verziók. Jó-jó, de valami stiklije előbb-utóbb kijön.

iatkos v7-ben pl mindig visszaállította a bill. nyelvét angolra a restart után. Ilyesmik...

(#12097) DanielK válasza szanitec (#12096) üzenetére

DanielK
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok, köszi. Akkor megnézem azt az oldalt. :))

(#12098) ko9 válasza szanitec (#12096) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülök neki, hogy sikerült :C
Indítsd el a Chameleon Wizardot, válts át a Boot Options - vagy valami hasonló - fülre, és pipáld be a Use Kernel Cache opciót. Save - Restart.
Ha ez nem lesz jó, akkor marad a manuális módszer, de remélem arra nem kerül sor.

(#12099) ko9 válasza SASS89 (#12090) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor az org.chameleon.Boot.plist-et kérem.

(#12100) SASS89 válasza ko9 (#12099) üzenetére

SASS89
(újonc)

org.chameleon.Boot.plist tartalma :

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Boot Graphics</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
<key>npci</key>
<string>0x2000</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string>
</dict>
</plist>

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.