Erre előbb-utóbb mindenki rájön. Sajnos ez ilyen. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » OS, alkalmazások » Mac OS X - PC-re (Olvasd el az 1. és a 2. hozzászólást, mielőtt írsz!)Hozzászólások

Máté94
(őstag)

peet beat
(újonc)
Jézusom 
Gigabyte EP43-UD3L (Cartri Bios v0.8) / Q6600 3.0Ghz / Sapphire HD 5770 1G OC / 6GB DDR2 / 4x 500Gb WD Blue & Green / OSX LION 10.7.2 Retail

varsam
(őstag)
üdv
10.6.7-hez chameleon RC5-öt használok, és indítás után mindig ez a képernyő fogad: [link] Nyomok egy gombot és szépen bootol, semmi gond, de nem lehetne ezt valahogy kiiktatni? Mi ez egyáltalán?

Máté94
(őstag)
Nincs ACPI 2.0 támogatás laphoz.

varsam
(őstag)
És az mit jelent?

Máté94
(őstag)
Van DSDT-d?
Vagy BIOS-ban nincs ACPI 2.0-ra vonatkozó dolog?
[ Szerkesztve ]

Mr. Teddy
(senior tag)
Én csak az itunest akartam felfrissíteni, erre látom, hogy van Lion frissítés iclouddal, rányomtam, hogy had menjen a dolog. Azóta nem indul be a gép 
Na asszem újra kell majd raknom az egész osx-et, ez van sajna 

Máté94
(őstag)
-x vagy -v -vel sem indul?

Mr. Teddy
(senior tag)
Sajnos nem 
De még rápróbálok párszor. Nem nagyon van időm foglalkozni vele.

AdamP900
(tag)
Jelentem felment a 10.7.2! Teljesen szuz, iAtkos L1-re mindenfele rendszerbeallitgatasok utan elso dolgom volt felrakni az Update-et es csont nelkul felment.
iPhone 4 16Gb, iPad2 16Gb, OSX 10.8.3

Mr. Teddy
(senior tag)
És restart után be is kapcsolta gép? 

AdamP900
(tag)
Igen! 
iPhone 4 16Gb, iPad2 16Gb, OSX 10.8.3

Bici
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Elkezdtem a Lion install-t eszerint: [link]
Már annál a résznél elakadtam, hogy a terminal-ba be kell írni ezt:
open /Volumes/Mac\ OS \ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg
Azt írja, hogy a file nem létezik... 
Létezik olyan útmutató, amivel meglévő OSX nélkül tudok Lion-t installálni? Sajnos nagyon ritkán jutok MAC-hez, így szinte nulla időm van próbálkozni. 
KÖszi!
Telenoros vagy gyári független Xperia X8 alaplapot keresek, amin lehet nyini a bootloadert. Cserébe készpénzt vagy egy hibátlan T-Mobile-os X8 lapot tudok adni, amin szintén nyitható a bootloader.
Legegyszerűbb a Kakewalk - Macen. Nem baj, ha az alaplapod nincs a listában (ha bennevan az külön jó), csak ne felejtsd el törölni a /Extra mappából a DSDT-t, és a saját kextjeid berakni.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

Bici
(PH! kedvence)
Oké, kipróbálom, de ahogy nézem P45-től felfelé vannak a listában a lapok.
Egy 965P nem lesz oda túl régi?
Telenoros vagy gyári független Xperia X8 alaplapot keresek, amin lehet nyini a bootloadert. Cserébe készpénzt vagy egy hibátlan T-Mobile-os X8 lapot tudok adni, amin szintén nyitható a bootloader.
Azért mondtam, ha törlöd a DSDT-t akkor nem.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

Bici
(PH! kedvence)
Oké, köszi! 

kapicsabi
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Egy kis (nagy) segítség kellene. Olvasgattam a fórumot, de egyedül nem merek belevágni a telepítésbe. Szívesen megnézném, hogy milyen ez az OS X. Eddig sok jót hallottam, olvastam róla, gondoltam ki kellene próbálni. Nyilván, ezért nem akarok venni egy MacBook-ot, még szerencse, hogy rátaláltam erre a fórumra. :-)
Gépe, amire menne (feltéve, ha megoldható)
Laptop, i5-430M, 4Gb DDR3, 640Gb HDD, Ati HD5650 VGA
Tudna valaki segíteni egy komplett telepítésben?
Már letöltöttem egy Snow Leopard 10.6.7-es rendszert. Mire van még szükségem?
Előre is köszi!
Üdv: Csabi
Üdv!
Szerintem simán felmenne, de megvárom Mátét, hogy megcáfoljon. Ahogy a 2. hsz-ben levan írva, úgy rakd fel, utánna mehet a Lion.

Máté94
(őstag)
10.6.7 nem megy fel, 10.6.3 kell. 
Én el is távozok ebből a topikból, sosincs igazam, mindig hülyeséget beszélek...
Mondjuk nem tudom miért ne menne fel rá akár a Lion is, láttam már ugyanezzel a procival Acer 5745G-t Lion alatt, és a videókártya is megy Nomascus Framebufferrel.
De nembaj, további sok sikert 

Máté94
(őstag)
Huh? Te itt valamit nagyon félreértettél. 
Most, ha ha véletlenül hülyeséget írok, vagy egy másik megoldást az nem azt jelenti, hogy a tiéd rossz. Ne legyél már ennyire merev. Nem értem mire fel ez besértődés. Nem úgy kell nézni a válaszaimat, hogy rád förmedek, mert mást ajánlsz. 

kapicsabi
(kvázi-tag)
Köszi, akkor délután nekiesek és megpróbálom. Max., ha nem jön össze, akkor megy vissza Win7! :-)

kapicsabi
(kvázi-tag)
Nem akarok köztetek vitát szítani! :-)
Ha jól értelmezem a hsz-ed, akkor először tegyem fel a 10.6.3-at és utána azt már le tudom majd frissíteni 10.6.7-re. Jól gondolom?

mpire
(tag)
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. iAtkos L1 (Lion 10.7.1) szépen feltelepül, de boot közben megáll (alma logó, pörgő karika, majd a pörgés leáll, és úgy marad). -v-vel indítva az utolsó sorokban ez van:
wait for service (resource matching(appleintelcpupowermanagement) timed out
transcript offline - puffer pool allocate (181000) failed
arch=i386 nem jó, graphicsenabler=no nem jó. Őtlet?
A gép: Samsung laptop core i3, intel hd3000, 2 GB RAM
Köszönöm!
Szerk: külföldi fórumokon azt írják, grafikus kext a ludas, de nem tudom, mi lenne a megoldás. Elvileg a chimera 1.5.4 alapból kéne, hogy kezelje a hd3000-et, nem?
[ Szerkesztve ]

blade1526
(újonc)
Sziasztok!
A következő gépkonfigom van:
Gigabyte Z68P-DS3, intel i5 2500 3,3 Ghz, 8GB RAM, ATI HD6670 1GB
A Retail Snow leo-t felraktam rá, iboot+multibeast DSDT-vel. Belőtem a hangkártyát és hálókártyát. Minden szuperül műkszik rajta.
Gondoltam Xmove-val felrakom a Lion-t egy másik benne lévő vinyóra. EZ is szépen felment.
Ezután multibeast-tel a snow Leo-nál használt DSDT felraktam, de ezek után a rendszer nem indult. Újra raktam a Lion-t, de most nem állítottam DSDT-t csak ugyanazokat a dolgokat(Hálókártya, hangkártya), mint a snowLeo-n. Ezután szintén induláskor lehal a rendszer.
Rosszul gondolom, hogy a Snow Loenál használt DSDT.nek jónak kellene lennie, illetve a hálókártya és hangkártya multibeast-es beállításának? Mit rontok el??

Máté94
(őstag)
Egyszerűbb, mikor a Lion-t telepíted, törlöd a SL-es partíciót, és egy tiszta telepítést csinálsz. Utána ugyanazokat a dolgokat kell MB-ben, mint SL-en. De ilyeneket, hogy 64 bit bootscrenn, meg MacPro3.1.smbios.plist, ilyet raktál, nem?

blade1526
(újonc)
Nem ilyeneket nem raktam! Megadod, hogy miket kell még pluszban raknom az MB-ben??

Máté94
(őstag)
Ha kinyitod az összes lehetőséget és csinálsz róla egy képet leírom. 

kisjimy
(tag)
Ko9! Nem felejtettél el valamit?
Opel Omega 3.2 v6 executive
Sziasztok!
Sikerült feltennem az alábbi gépre az alábbi OSX-t:
Intel C2D E4600
Geforce 7300LE 256MB
4GB DDR2 RAM
Intel Q965 Express chipset
250GB S-ATA vinyó
Mac OS X 10.5.7
Ez szép és jó, csak kicsit szeszélyesen indul. Úgy értem az esetek túlnyomó részében "Still waiting for root device" hibával megáll boot közben. Ezzel a leírással próbálkoztam megjavítani: [link]
Továbbá hol tudom leellenőrizni, hogy minden hardverelemem tökéletesen működik? A VGA még tuti nem jó, mert 800x600-ban üzemel.
Előre is köszönöm.

Ateszpapa
(tag)
Sziasztok mesterek!
Sikerült felraknom a Liont a gépre (iAtkos L1)
Úgy néz ki, hogy működik rajta minden...kop-kop-kop. 
Kivéve, hogy csak félig magyar.
Mit tudtok tanácsolni, hogy teljesen magyar legyen?
Próbálgattam a beállításokban, ott ki van választva, de mégsem teljesértékű, sok helyen angol.
UI: Arra gondoltam, hogy telepítésnél a Magyar nyelvet választottam, de viszont a licence szerződés elfogadásakor nem volt választható a magyar nyelv - így angolt tudtam választani.
Nem lehetséges, hogy ez kavart be neki?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy SII Black

odessa32
(fanatikus tag)
Én is igy voltam vele de egy ujratelepitèsnél kitöröltem minden egyéb nyelvet s azota a másik fele is magyar. 
Gigabyte GA H61N USB3 Intel i3 2125 8 gb DDR3 ram 2 tb sata sata dvd Audio ALC 889 Lan RTL811E

Ateszpapa
(tag)
Nem szívesen raknám újra. 
Hogy tudtad kitörölni telepítéskor a nyelveket?
Illetve ezt nem lehet-e valahogy megoldani magyar nyelvi fájlokkal?
Nagyon nem szeretném újrarakni, de ha nincs más lehetőség kénytelen leszek. 
Samsung Galaxy SII Black
Volt valami trükkje az L1-nek? Nekem a fent említett configgal nem akart bootolni az istennek sem. Tekerte vagy 15 percig a lemezt meg a vinyót, aztán befejezte és kikapcsolta magát.

Máté94
(őstag)
Nyelvi beállításoknál kell lennie egy listának a nyelvekből. Megkeresed a magyar és a lista elejére húzod. Majd restart.

Ateszpapa
(tag)
Nem, de leírom én milyen gépen miket jelöltem be, hátha segít neked valamit.
Alaplap: Asus p5kc(p5kR-re módosítva az AHCI miatt)
VGA: HD4850
Sata vinyó
Sata optikai
2Gb RAM
E6300 1.86Ghz proci
Amiket bejelöltem:
Chamelon 2
Bootloader: graphic enabler
Patch: fakeSMC, disabler, evoreboot, iopcfamily
Drivers: AHCI sata intel, Jmicron, USB.
VGA: 48xx
Net: R8139
Hangot nem jelöltem be, mert nekem ALC-833 van, és azt nem láttam a telepítésnél-így azt utólag raktam fel.
Meglepett, hogy a VGA-t felismerte rendesen elsőre. 
Telepítés után -v vel indítottam a rendszert.
Samsung Galaxy SII Black
Sajna a telepítő lemezt sem sikerült bebootolni, mindig elakadt valahol. de az a vicces, hogy mindig máshol...
Azt hogy tudom megnézni, hogy működik a vga-m? Felbontást nem tudok rajta állítani még mindig, de legalább most már úgy néz ki, hogy stabilan elindul a rendszer.
[ Szerkesztve ]

Ateszpapa
(tag)
Magyar van a lista elején, a többit el is távolítottam a listából, de ugyanaz.
A Lion nagy része angol, még a system preferences is. 
Mit tegyek még?
Samsung Galaxy SII Black

Ateszpapa
(tag)
Sajnos nem tudom, kezdő vagyok még. 
De nézz körül a kexts.com -on driverek után, hátha segít.
Samsung Galaxy SII Black
arrafelé bogarászok, és látványosan javult a gép videoteljesítménye 1-2 kext után, csak az a fránya felbontás lenne kicsit magasabb
Persze lehet azért csak 800x600 a felbontása, mert natívan ennyit támogat a projektor, amit rá kötöttem, közben meg 1024x768-on szeretem nézni a képét. Monitorom sajna nincsen.

odessa32
(fanatikus tag)
Hello. Én mikor a telepitèsnél kérte, hogy melyik winyora szeretném telepiteni kettöt kattintottam a winyora s elöjött egy menü s ott kitöröltem a többi nyelvet.
Gigabyte GA H61N USB3 Intel i3 2125 8 gb DDR3 ram 2 tb sata sata dvd Audio ALC 889 Lan RTL811E
Chameleonban lehet felbontást kényszeríteni.
De amúgy ne hidd el, mert hülyeség... 
[ Szerkesztve ]

blade1526
(újonc)
Oke hétfőn vagyok a gépnél és megteszem.
Üdv

P3TR!CK
(senior tag)
Hali!
Feltoltam az iAtkos L1-et, de a PS2 billentyűzetem nem megy. Nincs itthon USB-s. Milyen kext-ekkel tudnám működésre bírni ? Hozzá férek a mac meghajtóhoz MacDrive-al winfos alól is.
Várom az ötleteket. 
iPhone 5 16GB White @ iOS 6.1.2 & iPad 4 16GB @ iOS 6.0.1

kisjimy
(tag)
Sziasztok!
Látom nem lesz nekem 10.6.6 vagy 7 vagy lion a laptopomon :-((((
Opel Omega 3.2 v6 executive

Ateszpapa
(tag)
Szia!
Na nekem olyan nem volt, most újraraktam, de ugyanaz a probléma.
Mikor bebootol, csak akkor tudom kiválasztani a magyar nyelvet legalul.
Mikor kétszer klikkelek a vincsire, akkor a customize rész jön be, de nyelveket ott nem tudok kiválasztani, illetve törölni.
Mikor a licence feltételeket elfogadom, ott nem tudok magyarra váltani, ott angolul fogadom el.
Lehet, hogy amit letöltöttem L1-et azt megpiszkálták?
Vagy mindenkinek ilyen?
Kérnék PM-be megbízható oldalról letöltési linket. 
Store-ból egyenlőre nem veszem meg, előbb tesztelni akarom.
Illetve retail nem store-os linket, ha lehetne, mert majd nekilátok annak is. 
Még kezdő vagyok, de nyitott vagyok mindenre. 
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy SII Black

Ateszpapa
(tag)
Úgy tudom, hogy USB-s kell neki mindenképp.
De a kexts.com-ról nézz utána, hátha. 
Samsung Galaxy SII Black

odessa32
(fanatikus tag)
Na ja, ezt elfelejtettem, te iAtkost használsz? Nekem más van fent s ott ahol mondtam a dupla klikknél lejövö menüben kivettem a többi nyelv elöl a pipát és jo is.