Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz ---Lasali--- #49584 üzenetére

    Köszi a tippet. A korábban linkelt kép alapján nem tűnik a cseréje olyan nagyon nehéznek, mármint nem áll ez olyan sok alkatrészből. Mivel érdemes kenni az összerakás előtt?

    Még egy kérdés: Most egy alsócsöves váltó van rajta (Shimano "nem tudom mi" váltó rendszerrel), csak hátul van váltó (beállítva, nem dobja túl, minden sebesség működik). Egyedül az zavar, hogy szórakoznom kell a váltó karral, hogy huzigálom amíg meg nem szűnik a kerregés és csörömpölés. Ez nagyon el tudja vonni a figyelmet és kényelmetlen. Mire lenne érdemes cserélni? Jól van az ott alul, nem feltétlenül akarom a kormányra tenni, csak kellene egy ennél korszerűbb megoldás.

    (#49585) zack: Azért SPD-re még nem cserélnék. :D Olvasom itt a "kötelező" esés sztorikat még a gyakorlottabb kerékpárosoktól is, én meg 10 éve nem nagyon tekertem, kicsit kijöttem a gyakorlatból. Szerintem ezt a szezont még nélküle tekerem végig. Egyelőre még kényelmesebb a tudat, hogy nem vagyok összekötve a géppel. :)

    De amúgy a pedál miért okozna kattanó hangokat vagy kotyogást? Ha megcibálom őket nem lötyögnek és a műanyag pedálok már azóta fémre lettek cserélve.

Aktív témák