Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz Mathematics #48134 üzenetére

    Deore-al is lehet baj, ugyanis azokból csak 9 est találsz, és az érzékenyebb rendszer mint a 8 as vagy a 7 es. Tehát ha kikopnak a forgáspontok, nem futnak finoman a bowdenek, akkor katasztrofális lesz a váltás. De azért elég sokat bírnak ezek. 10 ezret nevetve el szoktak menni.
    Valamint egy hátsó deore sor már 9 ezer ft felett jár a magyar nagyker és a shimano áremelés jóvoltából.
    Alivio is teljesen jó, bizonyos modelleknek szoktak típus problémái lenni, pl az alivio karba olyan gyenge a visszahúzó rugó hogy benyomva szokott maradni a pillangó karja.. Acerából csak az új homlik értelmesek, a régebbiek elég műanyag gagyiba vannak átrakva, de alapvető túra felhasználásra az is teljesen jó, ahogy az altus is. Főleg ha pl egy 7 sebességes altust veszel, lehet a hajtás később fog lekopni mint egy deore nál, és egy lánc is harmad annyiba kerül.
    Szóval ilyen egyértelmű örök igazságokat nem lehet mondani, hogy csak ezt meg csak azt, mindennek meg van a maga helye.

    Olcsó shimano agyváltóknál sincs szerintem olyan iszonyú különbség, ezek kb ugyan olyan minőségűek a sram al sachs al egyetemben. Érdemes ellenőrizni a csapágy hézagot sűrűn pl defekt, centrírozás, gumi csere miatt ha ki van véve a kerék, valamint nem árt újra kenni a csapágyazást, főleg ha vizezel, mert tömítésük nem nagyon van.. tehát ha vigyázva van rá akkor nem lesz vele baj.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák