Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz Doki-HUN1978 #44102 üzenetére

    Nagy általánosságban elég csak ezekre. Shimanonál a bowden húzás a hátsó váltóknál elvileg ugyan az, kivéve a 10 es MTB rendszereket, mert ott többet húz hogy pontosabb legyen. Ugyan ezért nem jó a sram a váltókar a shimano váltóhoz mert az 1:1 húz míg a shimano felesbe nyomja, 2:1 el, kivéve a 10 es MTB rendszereket.
    Nagyokos nagykeresek a múltkor megtévesztettek minket azzal, hogy az országúti hátsó váltóhoz nem jó az MTB váltókar, pedig de és ezt így is tudtuk (kivéve a 10 es ugye..). Viszont az első országúti váltóknál van még egy anomália, ami nem teljesen tiszta, hogy van kétféle váltó shimanoban, az egyiknek hosszabb az erőkara, aminek a végére a bowden berögzíted, míg a másiknak rövidebb, pedig ugyan arról van szó. Majd ezeket ki kell próbálgatnunk egyszer, mert míg nem jön szembe egy ilyen addig nem jössz rá mivan, mert leírás meg kb sehol semmi, egyébként lehet az lesz a válasz rá, hogy az egyik két tányéros a másik meg 3 ashoz jó, de lehet ökörség.
    Minden esetre pl 9 es váltókart akarsz, és nézel valami régebbi 9 es deore, lx-et, xt-t, bármit, vagy újabb acerát, kategórián kívülit, azok simán jók az összes 9 es shimano hátsó váltókhoz. Csak a 10 essel lesz probléma de ottis csak az MTB nél, mert a 10 es outi hátsó váltót is ki kell kezelnie faszán a 8-9 es mtb karnak.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák