Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz fireproof #22568 üzenetére

    1. A láncot nyúlás szerint kell cserélni. Ha elérte a nyúláshatárt, akkor le kell cserélni, mert onnantól már súlyosan károsítja, koptatja a lánckerekeket.
    Ha a láncod nincs kinyúlva, akkor nem kell cserélni. Persze új fogsornál, mivelhogy a fogsor a drágább alkatrész, normál esetben, nem érdemes már használt lánccal nagyobb kopásnak kitenni. Így a hajtást megkímélheted egy új lánc felrakásával akkor is ha a régi nem nyúlt még ki teljesen, el kell tenni a régi láncot kimosva, hogyha majd az új lenyúlik, akkor azt még tudod tovább használni.
    Lánctányér bírja a legtovább. Ha cseréled a láncot, akkor sok sok láncot le lehet használni egy tányérral. Szóval azt nem kell cserélni. Sőt ahogy nézem a képeket, a te hajtásod nem tűnik annyira kopottnak, hogy a hajtómű tányérok cserére szorulnának. (Persze ez a feltevés csak akkor lehet igaz ha egyszerre koptak. :D )
    2. Pl 12-27. Akkor a legkisebb kerék 12 fogú, a legnagyobb meg 27 fogú. Áttétel különbségeket jelöli.
    3. Sram láncok nekem nem a barátaim, főleg az alsó kategóriában, maradj a Shimano -nál.
    4. Lyukkör egyszerűen, a tengely közepétől nézett kör, ami mentén a hajtómű csavarok vannak.
    5. Rosszat nem nagyon hallottam róluk, max olyat hogy amire azt mondták hogy van, vagy lesz készleten, soha nem érkezett meg. Szóval én azt mindenképp pontosítanám velük, hogy amit rendeltem azt meg is fogom kapni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák