Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz coqito #20065 üzenetére

    Ez egy alsó kategóriás holmi, ennek a görgői nem csapágyazottak.
    Amikor berakod a csavart és meghúzod, akkor a két oldalsó porvédő lemez neki feszül a csőnek a porvédő meg a váltókanálnak. És a tengelyre merőleges terhelést a "cső" veszi fel, párhuzamost pedig a porvédő lemez. Lehet ez a görgő sima műanyag de a jobbak valami kompozit anyagból szoktak lenni, ezeknél ha megnézed ahol kopik, ott érzékelhető hogy üvegszálra hasonlít az anyag.
    Egy kategóriával feljebb, van egy fém persely a görgőben.
    Ez után szokott következni, hogy a porvédő lemez kap tömítést. Majd az acél perselyt felváltja kerámia, zsírzó rovátkákkal, plusz a "cső" is kerámiából készül.
    Utána már csak a tömített mély hornyú golyós csapágyas (ipari csapágyas) verzió következik.

    hoffman_ Nekem 2007 ből van két merida vázam, akkor szerettem őket, nagyjából egyensúlyban voltak az alkatrészek egymással, és viszonylag jó áron adták, főleg akcióban jókat lehetett kifogni. Viszont kb 2 éve iszonyat elszálltak az árakkal, és kezdtek megjelenni logikátlanul felszerelt bringák. Valamint már régebben is volt egy két nagyon elcseszett vázuk, amiknek egyszerűen nem volt helye a piacon, főleg nálunk... túra geometriás karbon országúti váztól, a rugózós (flx) verseny vázig..

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák