Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz _heisenberg_ #23872 üzenetére

    Ezzel most lehet én leírom magamat itt mindenki szemében és az összes hr-es is felrak valami tiltólistára, de szerintem az egyik legnagyobb baromság, amit mindenhol divatos hangoztatni, hogy az IT-ban párévente mindent újra kell tanulni.

    Ezzel szemben a fejlesztők elsöprő többségének munkájához az is elég lenne, ha legalább a mainstream, több évtizedes, elveket rendesen tudná (nem a definíciót, hanem alkalmazni).
    De nem tudja és ezzel is elvan és így is sokat keres.

    Azért hiszi, hogy újra kell tanulni, mert a tudása szigetes és önálló telepeket alakít ki. Nem rendszerszintű.
    Néha kicsit előrejönnek technikák, de az irodalma mindnek vagy 50+ éves már. Az új rendszerek (szándékosan) úgy készülnek, hogy 1 lépés legyen egy más létezőről.

    A nagy előrelépések annyiról szólnak legtöbbször, hogy amikor 50 éve kidolgozták az elméleti hátterét (döbbenetesen alaposan), akkor a teljesítmény még nem volt hozzá elég.

    Persze vannak új dolgok és az ember mindig tanulja új területeit, mert óriási a mennyisége a megszerezhető tudásnak. De a szupergyorsan változik minden szerintem egy téveszme.

    Új jelölések évtizedes módszerek automatizálására, kb ez a fejlődés nagyja.

    Igazából a magjai a rendszereknek szinte változatlanok, csak egyre jobban körül vannak pakolva olyan dolgokkal, amik ugyanazt a központi dolgot jobban szolgálják ki. Ezért erős alapokkal nem kellene gyors változást érzékelni szerintem.

    Szerintem nagyon torzító hatása van annak a jelenségnek, hogy annyira gyorsan bővül a szakma, hogy a fejlesztők kb felének a világon 5 évnél kevesebb tapasztalata van, ezért még nem elég erősek az alapok és nem eléggé egybefüggő rendszer a tudás, ezért van ez a szerintem téves érzet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák