Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    válasz vadászcsiga #61600 üzenetére

    Jó, de mint minden piacon, itt sem mindegy, hol veszel cuccokat. Körben vannak az "ipari" kofák, egyetlen raktárból viszik mindnek az árut...
    Aztán középen van a "nénikés" részleg, ott jórészt saját termésű cuccok vannak, ez látszik is, pl. nem fénylik úgy a paradicsom, meg ilyenek, de az íze össze sem vethető a "kívülről csilli-villi" etiléngázzal érlelt szeméttel. Meg persze már van 1-2 "ismerős", akiknél rendszeresen vásárolunk. Van hús is, sőt, lehet venni tanyasi csirkét is. Mondjuk aki kicsit is képben van az ilyenekből, az tudja, hogy ezek is ugyanazt a gabonát eszik, de kicsivel nagyobb a mozgásterük, és ez megérződik a húson is, plusz az olcsóbb társaival szemben nem az van,hogy megsütve a hússal lefoszlik az összes porc is, hanem rendesen rajta marad, mert nem 30 négyzetcenti egész rövid életükben a mozgásterük. Valamint nem enged annyi vizet, mint "állat", így nem az van, hogy 30% súly csak víz és azt fizeted ki. Messze van ez még attól, amit otthonról kapok a szülőktől, de mégis jobb, mint a "legalja", valahol a kettő között.

    Tudom, sok embernek ez a "leszarom" kategória, de csak egyszer kóstoljon meg egy falusi és egy "ipari" csirkét és egyből tudni fogja, miről beszélek (ha már többen említették, hogy a mai világban az íz a fontos, nem a minőség, azért a jó minőség mindig finomabb, csak meg kell fizetni).

    Ja, még valami: 10 után szoktunk menni, mert előtte végig egymást tapossák az emberek, de attól nem kell félni,hogy elfogy az áru.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák