Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Tesztelgettem egy kicsit:

    Speciális MPC-HC teszt-build 32FP surface-el, 10-bites framebufferekkel és 10-bites display móddal, valamint letiltott belső dithereléssel (van egy parám, hogy a sok egymásrahalmozott ditherelés csak összezavarja egymást, de a 10-bit elég lesz, és akkor a monitorra van bízva...).
    Valamint ebből a pakkból a
    4÷2÷0 to 4÷2÷2 intermediate Catmull-Rom spline5 chroma up-sampling for SD&HD video input
    illetve a
    4÷2÷2 Catmull-Rom spline5 chroma up-sampling for SD&HD video input
    shaderek értelem szerint ebben a sorrendben egymás után fűzve.

    Kicsit lágyabb a kép, mint madVR-el (cubic vagy spline resize) általában (na persze ott is van SoftCubic, csak az nekem már túl lágy, jobb szeretem az élesebb képet), viszont látványosan kevesebb a ditherelési zaj a fekete közeli szürkéken (amit egyébként csak tesztképeken szúrok ki, rendes filmeken nem igazán zavart, max a tudat, hogy ott van :DDD), persze annak árán, hogy nincsenek annyira a helyet magaslatán azok a sötétszürkék (de ez inkább csak közelhajolva látható, vagy maxra húzott fényerővel szemlélhető meg).

    Látványos felylődést értek el a hetekben, de még mindig nem érték be a madVR-t, és ez így persze csak 1080p-s forrásokkal faszanytos, SD tartalmaknál még mindig agyonveri ezt upscaleben a madVR. Bár arra is vannak shaderek a pakkban, még nem próbáltam...

    Már csak Attilát kellene győzködnöm, hogy kevesebbet kéne spórolni azzal a CMS implementációval, mert a color management nem az erőforrásoptimalizálásról, hanem a képminőségről szól. Ha sikerülne kipofozni a CMS-t, akkor az XYZ-LUT alapú színkorrekcióval némi előnyre tehetne szert az yCMS-el szemben, ami alapvetően még mindig csak "mátrix+single curve" elven működik, és bár van már "mátrix+shaper" jellegű mód (3D-s szürkéket kér be, nem csak Y-t), de úgy tűnik még nem az igazi.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák