Új hozzászólás Aktív témák

  • tdave7

    csendes újonc

    Sziasztok!

    Adott egy számítógép, mellé egy Samsung Smart TV HDMI-vel csatlakoztatva. Ez nagyjából 1 éve teljesen jól működött, amikor át akartam tenni a hangot a TV-re, azt állítottam be alapértelmezettként, amikor nem kellett, akkor a hangszórót.

    A múlthéten ismeretlen problémába ütköztem. Filmezni akartam, gépről indítottam a filmet, mint szoktam, áthúztam a TV-re, de az alapértelmezett hangeszközt nem tudtam átállítani. A lejátszóeszközöknél ott volt a TV és a hangszóró is, de a kis vízszintes vonalak mellettük nem jelentek meg. Újratelepítettem a hangkártya drivert, letöltöttem a legújabbat a Realtek oldaláról. Gép újraindít > nincs hang a PC-n, csak a TV-n. De ugyan úgy nem tudtam átállítani az alapértelmezett eszközt. Eszközkezelőből letöröltem a 2 drivert, (HDA hangeszköz, Realtek HDA). Újratelepítem a drivert > sehol nincs hang. 1 órás Guglizás után arra jutottam, hogy visszaállítottam a rendszert (változásnak valami Realtek-es cuccot hozott, 1 héttel a problémát megelőzően). Jó, szupi volt, működött minden.

    Oké, vasárnap ismét filmezni akartam, de megint ugyan az volt a baj. Nem tudtam átküldeni a hangot a TV-re. Újra frissítettem a drivereket, semmi, ismét nincs hang a PC-n se, illetve a TV-n se. Próbáltam az eszközkezelőben jobb klikk, frissítéssel, manuálisan kiválasztva, illetve hagytam hogy automatikusan is csinálja meg, semmit nem csinált. Próbáltam uninstallálni az Alapértelmezett programokban, de nem csinál semmit, nem tudom törölni. Jó, akkor ismét töröltem az eszközkezelőből a 2 hülyeséget, felmentem az alaplap oldalára, letöltöttem onnan az audio drivert, feltelepítettem (reménykedtem, hogy frissült a driver, és ez kavart be), de nem történt semmi. Tehát ahol most tartok: nincs hang se gépen, se PC-n (back és front panel). Jobb alsó sarokban a hang ikonra ráhúzva a kurzort, azt írja ki, hogy Nincs csatlakoztatva hangszóró vagy fülhallgató (ha bedugom a fülhallgatót, vagy hangszórót, a Realtek kiírja, hogy csatlakoztatva lett). Ha rákattintok, azt írja ki, hogy Észlelt problémák: A hangeszköz le van tiltva. A lejátszóeszközöknél megjelenik minden ami kell, de nincsenek ott a vízszintes kis vonalak, ha rányomok a tesztre, akkor nem csinál semmit. Rendszervisszaállítást nem tudok csinálni, mert az időpontok azok pont az előző heti hibákkal egyeznek meg. Próbáltam mindet.
    Kép:

    Segítsetek légyszi, mielőtt öngyilkos leszek :W

    Alaplap: ASRock AM3 980DE3/U3S3
    VGA: ASUS Radeon R9 270X
    RAM: Kingston DDR3 1866 8GB HyperX Fury CL10
    Rendszer: Win 8.1

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák