2014. szeptember 20., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4051) Fecoo1020 válasza shteer (#4049) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

Telepitettem a realtek-et is,a via 4in1-et is!
Hibakeresö ugyanugy talál hibát,de nem ismerti fel! :(
Igy javitani sem tudja! És ha az uj renszer sem fogja javitani? Akkor kuka!

(#4052) shteer válasza Fecoo1020 (#4051) üzenetére


shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hagyd már a hibakeresőt. semmit se ér

új windows, via4in1, realtek driver

és fontos, hogy előbb a via drivert telepítsd. ha így se akkor veszel egy 500ft-os hangkártyát

Eladó: Sharkoon Quickport Mini USB3.0 HDD-dokkoló - 4k | hirdetéseim: http://tinyurl.com/mlqmrsq -- beszámítok 60-64GB-os garis SSD-t -- Most minden termék ingyenes utánvéttel!!

(#4053) zsolt1225 válasza zsolt1225 (#4033) üzenetére


zsolt1225
(tag)

Erre valaki?

(#4054) Fecoo1020 válasza zsolt1225 (#4053) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

leirtam,fennt van mind!!

(#4055) shteer válasza Fecoo1020 (#4054) üzenetére


shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

újratelepítetted wint, via 4in1 majd realtek drivert és nincs hang?

Eladó: Sharkoon Quickport Mini USB3.0 HDD-dokkoló - 4k | hirdetéseim: http://tinyurl.com/mlqmrsq -- beszámítok 60-64GB-os garis SSD-t -- Most minden termék ingyenes utánvéttel!!

(#4056) Fecoo1020 válasza shteer (#4055) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

a rendszert még nem húztam újra,mert sajna nem volt rá időm!
Ma este melo után neki esek,és szolok!
Egy kérdésem van,mivel eléggé elzárt helyen dolgozom,nincs a közelemben szervíz,vagy számítástechnikai bolt!
PCI hangkártya mind joo a gépbe,vagy az alaplaphoz rendeljem netről?

(#4057) shteer válasza Fecoo1020 (#4056) üzenetére


shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mind jó kell legyen ami PCI-os

Eladó: Sharkoon Quickport Mini USB3.0 HDD-dokkoló - 4k | hirdetéseim: http://tinyurl.com/mlqmrsq -- beszámítok 60-64GB-os garis SSD-t -- Most minden termék ingyenes utánvéttel!!

(#4058) Vendu


Vendu
(újonc)

Creative Sound Blaster Z

Hiba:
Contol Panel-en, hogyha váltok a hangszóró és a fejhallgató között, akkor elszáll a Control Panel.

Megoldás:
annyit lehet tenni, hogy Sound Blaster Speaker Setup-ban állítom át. Ez a Start Menü-ben találtató a Creative mappában.

Lehet, hogy csak nekem jelentkezik ez a hiba, de hátha másnak is, ezért gondoltam leírom.

(#4059) Fecoo1020 válasza Vendu (#4058) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

sziasztok! Kaptam egy usb hangkártya sticket! mint a pendrive! Csatlakoztattam a géphez! A gép felismerte a hangszettem,viszont csk búgó hangot ad! Az lenne a kérdésem hogy mit kellene beállítanom h meg is nyikkanjon???
Köszönöm a a segitséget!

(#4060) Fecoo1020 válasza Fecoo1020 (#4059) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

Jó estét! :) A problémám megoldódott! :D

(#4061) shteer válasza Fecoo1020 (#4060) üzenetére


shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

csak úgy magától? ;]

Eladó: Sharkoon Quickport Mini USB3.0 HDD-dokkoló - 4k | hirdetéseim: http://tinyurl.com/mlqmrsq -- beszámítok 60-64GB-os garis SSD-t -- Most minden termék ingyenes utánvéttel!!

(#4062) FlegetonR


FlegetonR
(újonc)

Valaki tudna segíteni a kis problémámban.:
Szereztem egy Audiotrack Prodigy 7.1 hifi hangkártyát.
Win7 64bites op.rendszerem van a driver telepítésnél kék-halállal elszáll Ha végig várom a memori dumpot akkor indulásnál ismét kék-halál. Csökentet módban fel tudom rakni az audiot és a controller drivert is, de normal módban szintén kék-halál.
A esi forumon olvasgattam, volt hasonló probléma, de nem sikerült megoldaniuk. (Alaplapom asus crosshair v formula.)
Valaki ismer módszert a működőképessé tételére win764bit alatt.

(#4063) Getaka


Getaka
(újonc)

Sziasztok!
Következő a gondom, van egy Creative Sound Blaster Live 24bit típusú hangkártyám és van egy Sennheiser Pc 333D típusú fejhallgatóm. A következő a gond, hogy nagyon alacsony frekvenciájú sípolást ad ki a fejes és eléggé idegesítő is no meg ha veszek fel a hangrögzítővel szöveget akkor lehet hallani elég erőteljesen a háttérbeli sípolást. Lehetséges hogy a két jack csatlakozó összegerjed? :Y Az alaplapom egy Asus Sabertooth 990Fx R2.0 proci egy AMD Fx8350, és minden driver a legfrissebb verzióval fut
Köszönöm a Segítséget további szép napot! :)
Üdv:Getaka

(#4064) Fecoo1020 válasza shteer (#4061) üzenetére


Fecoo1020
(újonc)

amit hoztam az "Extrem usb soundkarte mit Virtual 7.1 effekt"
Csak összedugdoztam és működött! :D
Sztem a hangkártyám Jack bemenetele adta meg magát!

De köszönöm a segítséget,és az ötleteket!
Respect Nektek!

(#4065) t800a


t800a
(újonc)

Sziasztok!

A számítógépem számomra totál random (1 perc és kb 4 óra) idő közönként adja ki a következő hangot:

https://www.youtube.com/watch?v=HtXqQreS1ZM
(egy picit halk)

Azóta bosszant :W amióta össze raktam a gépet. Nagyon sok időt töltöttem a keresgéléssel, haszontalanul. Próbáltam kisakkozni hogy mely alkalmazás adja ezt a hangot. Nem sikerült.

Valakinek van tippje hogy mi okozza ezt?

Egy ASRock Z78 Killer alaplapi hangkártyám van. AIDA szerint Realtek ALC1150.
De azt írja hogy van egy másik hangkártya is : nVIDIA GK104

Köszönöm

(#4066) JoinR válasza t800a (#4065) üzenetére


JoinR
(senior tag)

Nyisd meg a hangerő ikonnál a mixer-t, és nézd hogy melyik csatornáról jön a hang.

(A másik hangkártya a videókártyád HDMI-kimenetén található hang, arra nincs szükséged most)

[ Szerkesztve ]

(#4067) t800a válasza JoinR (#4066) üzenetére


t800a
(újonc)

A Volume Mixer szerint a Firefox hangja. Viszont múltkor amikor sakkozgattam hogy melyik program adja ki ezt a hangot egy darabig Chrome-ot használtam és akkor is csinálta. Szóval sajna a probléma még mindig meg van :( . Két cimborámnál is ugyan ez a hang van, bár őket annyira nem zavarja, vagy lusták utána menni.

(#4068) JoinR válasza t800a (#4067) üzenetére


JoinR
(senior tag)

Hm. És szoktatok egymással bármilyen tartalmat megosztani? Nem zárnám ki a vírus lehetőségét sem.
Esetleg valami különleges bővítmény, amit mindkét böngészőben használsz?

(#4069) t800a válasza JoinR (#4068) üzenetére


t800a
(újonc)

Nem osztok meg semmit és különleges bővítményem sincs. Az viszont biztos hogy firefox alatt sokkal sűrűbben hallani, most át is váltottam chrome-ra pedig nem szeretm :(((

(#4070) JoinR válasza t800a (#4069) üzenetére


JoinR
(senior tag)

Érdekes jelenség, nem találkoztam még ilyennel :F
Végső esetben reinstall..

(#4071) Urzu_7 válasza t800a (#4065) üzenetére


Urzu_7
(újonc)

Lehet valamilyen rendszerhang, szóval tiltsd le őket és fülelj hogy újra előjön-e.

De ha jól emlékszem a mixerben külön is le tudod tiltani a programok hangját, tehát ha a firefox okozza akkor tiltsd le. De ugyanígy a rendszerhangot is le tudod.

~nya

(#4072) t800a


t800a
(újonc)

Köszönöm a válaszokat. A sound scheme no soundon van, tegnap bebizonyosodott hogy nem a firefox a fő felelős, chrome alatt is elő jött. Viszont egy angol cikkben írtak véletlen idő közönként előforduló hangokról pár megoldást javasoltak is: disabledre kell állítani a vonal bemenetet, a hang minőséget visssza kell venni 24 bit ről. Ki próbáltam azóta nem hallottam a hangot, de majd csak nyugtával a napot. És egyébként is ha kellene a vonal bemenet akkor mit tennék? Az ott olvasott kommentek alapján újra install nem segít, úgy hogy azt megsem próbáltam. Még egyszer köszi a tippeket! :) :)

(#4073) N!GhTyka


N!GhTyka
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy Audigy 4 pro hangkártyám. Az a problémám, hogy Teamspeak3 és néha Skype alatt szaggat a mikrofon hangom (alig értik mit beszélek), általáb ilyen rossz, de ritkán meg semmi gond, viszont windowsba hangerőszabályzónál beállítva a saját hangomat hallva mindig minden tökéletes. Remélem tud valaki megoldást. Win7 64bit. Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#4074) Zozi100


Zozi100
(újonc)

Sziasztok
Tudna valaki segíteni az ügyben,hogy Asus Xonar HDAV Center-ben hogyan lehet beállítani 5.1-re a kimenetet koaxiális kábelon történő átkötés esetében?Valahogy nem találom ezt a lehetőséget,csak a képen látható opciókat kínálja.Köszi

Zalman HD503 ,Asus P8Z68-V PRO ,Intel i7 2600K ,Noctua NH-C14 ,Kingston HyperX 8GB DDR3 ,Zalman ZM850-HP Plus ,OCZ Vertex3 120GB ,2x Seagate Constellation.2 2,5" 1TB ,HIS 7850 IceQ X Turbo 2GB ,Asus Xonar HDAV1.3 ,Sony BWU-500S

(#4075) MasterMark válasza Zozi100 (#4074) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát talán mert az analóg kijáratnál nézed.

R.I.P. P4

(#4076) Zozi100 válasza MasterMark (#4075) üzenetére


Zozi100
(újonc)

Csakhogy HDMI-n nem tudom átkötni a Z-5500-al,csak koaxon keresztül,annak meg át kéne vinni az 5.1-es hangot,nem?

Zalman HD503 ,Asus P8Z68-V PRO ,Intel i7 2600K ,Noctua NH-C14 ,Kingston HyperX 8GB DDR3 ,Zalman ZM850-HP Plus ,OCZ Vertex3 120GB ,2x Seagate Constellation.2 2,5" 1TB ,HIS 7850 IceQ X Turbo 2GB ,Asus Xonar HDAV1.3 ,Sony BWU-500S

(#4077) MasterMark válasza Zozi100 (#4076) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De igen, de azt akkor sem az analóg résznél kell beállítani.

SPDIF-en hogy átmenjen a lejátszóban kell beállítani a passthrough-t.

R.I.P. P4

(#4078) logitech25


logitech25
(lelkes újonc)

Sziasztok!

van egy ilyen alaplapom
G41T-M16

A problémám az lenne hogy nincs hang az integrált hangkártyán!
Driver féltelepítésé után mindent felismer Via Hd deck van fent ,de nincs hang zene halgatas közben

Mi lehet a probléma?
légyszíves segítsetek

"Ha természetes módon élsz, sosem leszel szegény, de ha a képzelgések szerint, sosem leszel gazdag."

(#4079) Getaka


Getaka
(újonc)

sziasztok, van egy Creative sound blaster live 24bit-em úgy kaptam egy jó baráttól mert neki nem kell és van rajta kék, zöld, fekete és citromsárga jack csati, na most ezek közül melyik a mikrofon? mert van egy Sennheiser pc 333d-m de vakarom a fejem hogy a zöld csatit melyikbe dugjam meg a rózsaszínt is hogy hova dugjam
segítséget köszönöm :)

(#4080) Zolee11


Zolee11
(senior tag)

Sziasztok!

A hangkártyákkal általánosságban lenne kérdésem.
Ha én egy USB-s fejhallgatót, illetve headset-et használok, akkor azt szintén a hangkártya által kiszámolt hangot kapja meg, illetve a mikrofon által küldött jelet szintén a hangkártya dolgozza fel? Vagy a telepített hangkártyától az usb hangszórók, fejhallgatók, mikorfonok függetlenek?
Egy USB-s headset-tel akadt problémám, és nem tudom hol kellene megfogni a probléma végét.

no brain, no problem

(#4081) Romeo619


Romeo619
(senior tag)

Sziasztok,

GA-MA770-UD3 (rev. 2.1) az alaplapom, viszont egyszer csak elment a hang :O

Bedugtam kihúztam semmi. Újraindítottam semmi. Drivert újraraktam semmi. Újra raktam a Win 7tet semmi. Win 8.1t raktam fel ezzel sem jó. Ugye a "zöldbe" van bedugva de azt jelzi, hogy a feketébe a kékbe, és a mikrofonba van bedugva. De semmi előlapiba is bedugtam ott sem jó.

most kivettem az elemet de így sem történt semmi. Tipp esetleg?

xbox360 + Iphone5S 64GB + asus x550C

(#4082) snt4you válasza Romeo619 (#4081) üzenetére


snt4you
(újonc)

Próbáld meg lehúzni az előlapit lapról, hátha az okozza a hibát!

<3 ASR

(#4083) bisiz


bisiz
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy ASUS M5A97 R2.0-ás alaplapom, amin van egy realtek HD integrált hangkártya és csak az első 2 hangfalam szól az 6-ból. Sok helyen olvastam, hogy szenvednek ezzel a hangkártyával win7 alatt, de máshol azt is írják, hogy ez egy jó minőségű darab.
Volt akinek működött, hogy bepipálta a sound-fill(hangitöltés) effektet és jött a hang középről meg a hátsókból is, de nekem sajna nem. Narancssárga jack a narancs aljzatba és így tovább. Nem értem mit lehetne még tenni.

[ Szerkesztve ]

(#4084) MasterMark válasza Zolee11 (#4080) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs hozzá köze. Az USB-s cuccokban saját hangkártya van.

bisiz: Rosszul van beállítva. Hogyan és mide van kötve?

Getaka: Kék.

R.I.P. P4

(#4085) férfiállat


férfiállat
(lelkes újonc)

van egy z77a-gd55-s alaplapom. az hangdriverben hol találom azt a beállítást ahol ,,témákat" lehetett állítani régen, mint szoba aréna tér meg ilyenek?? mert az új realtek drivernél nem találom

(#4086) Zolee11 válasza MasterMark (#4084) üzenetére


Zolee11
(senior tag)

Köszi az infót. Én is így emlékszem régi tanulmányaim alapján.
Közben meglett a probléma okozója, most már minden rendben.

no brain, no problem

(#4087) sqpp


sqpp
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az mitől lehet, hogy a Windows 8.1-en elég érdekes problémák vannak.
Van egy Realteak HD Audio hangkarim és eddig XP-n tökéletesen működött is, játékokban se volt gond, viszont mióta frissítettem Windows 8.1-re fellépett pár gondom..

Pl:. Ha Youtube-n, vagy bárhol zenét hallgatok akkor tökéletesen szól az, viszont ha elindítok egy játékot ott csak akkor szól ha úgy akara pl::. Skyrimben ha nem nézek a küldetésadó karakterre hanem kicsit balra fordulok, csak akkor hallom a hangját.... Egyébként minden más hang tökéletes.
Ugyan ez jó pár játékban. San Andreas-ban pl, ha kocsival megyek annak nincs hangja, viszont minden másnak van...

Ja, még a fegyvereknek sincs. És ez elég idegesítő

http://www.hostinger.hu | Sony Ericsson K800i /Software Unlocked/ - WayteQ xTAB-70

(#4088) JoinR válasza sqpp (#4087) üzenetére


JoinR
(senior tag)

Olyan mintha 5.1-re lenne álítva a hang, viszont nem lenne center kötve a kimenetre. A hangkártya szoftverében állítsd át sztereóra.

(#4089) sqpp válasza JoinR (#4088) üzenetére


sqpp
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Már megoldottam, frissítettem úgy a drivert, hogy a számítógépen található WHQ drivereket bányászva kiválasztottam a 2014.05.-s Realtek HD Audio drivert... aztán most eddig műkszik

http://www.hostinger.hu | Sony Ericsson K800i /Software Unlocked/ - WayteQ xTAB-70

(#4090) asr27


asr27
(újonc)

Sziasztok!
Vásároltam egy Asus Maximus VII Hero alaplapot és az a problémám vele, hogy a hangkártyáját (Supreme fx) nem tudom úgy beállítani, hogy pl a media player vagy a youtube is mindegyik hangszórón szóljon. ugyan a teszthangok megszólalnak az összes hangszórón de más egyéb nem, csakis 2.0-ban. Van erre valami megoldás? vagy vettem egy olyan alaplapot, amin gyakorlatilag nem tudja az 5.1-et a hangkártya?

(#4091) MasterMark válasza asr27 (#4090) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért kéne szóljon?

Ehhez kell valami ami felkeveri pl. DTS Neo vagy Dolby Pro Logic. Mi van rákötve?

R.I.P. P4

(#4092) asr27 válasza MasterMark (#4091) üzenetére


asr27
(újonc)

Szia! A régi hangkártyával szólt az összes. most pedig csak sima Sztereo, hiába állítom át a hangkártya kezelőjében 5.1-re, nem változik semmi, hiába pipálom ki a középső, hátsó hangszórókat, illetve a sorround hangszórókat. Logitec Z-5500 van rákötve.

(#4093) MasterMark válasza asr27 (#4092) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor kapcsold be a Dolby Pro Logic II-őt a Logitech-eden. Ha jól látom van rajta.

R.I.P. P4

(#4094) asr27


asr27
(újonc)

6 Ch Direct módban van, vagyis mindig is így volt a régi alaplappal is és tökéletesen szólt az összes hangszóró. az új hangkártyával ezt sehogy sem tudom elérni, hiába állítom a hangkártyát!
Ha átállítom a Logitechet Pro Logic II-re, akkor az a 2.0 jelet alakítja át 5.1-re, ez hangminőség romlással jár, tehát mégsem úgy szól, mint a régi alaplappal 6 Ch Directben.

(#4095) MasterMark válasza asr27 (#4094) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne viccelj már! És akkor szerinted hogy lesz a sztereóból 5.1? Ugyanazt csinálta régen is, csak nem a Logitech, hanem a hangkártya. Ugyanúgy sztereó jelből csinál térhangzást.

R.I.P. P4

(#4096) asr27 válasza MasterMark (#4095) üzenetére


asr27
(újonc)

de így jóval halkabban szól, mint az előző hangkártyával, úgy tűnik erre nincs rendes megoldás. :/

(#4097) MasterMark válasza asr27 (#4096) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A régi hangkártyával hogy csináltad?

R.I.P. P4

(#4098) asr27 válasza MasterMark (#4097) üzenetére


asr27
(újonc)

A régi hangkártyának a vezérlőjén kipipáltam a középső hangszórók, illetve a hátsó pár opciókat és már szólt is. illetve volt egy olyan lehetőség hogy "hangszóró kitöltés" azt is kipipáltam. Ezen viszont nincs olyan lehetőség.

(#4099) MasterMark válasza asr27 (#4098) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az még valószínűleg rosszabb algoritmus is volt mint a Dolby Pro Logic II.

Meg egyébként sincs semmi értelme a sztereó anyagot elbénázni 5.1-re.

Ha a szub nem szól, és az a gond, akkor csak állíts minden hangszórót kicsire, és akkor a mély-tartomány a szub-ra megy. Egyébként meg a rendes 5.1 anyagok úgy is rendesen szólnak.

R.I.P. P4

(#4100) asr27 válasza MasterMark (#4099) üzenetére


asr27
(újonc)

Csak a probléma, hogy a régihez képest jóval halkabban szól, hiába állítok bármit. Úgy tűnik nem sokat ér ez a supreme fx. :(((

(#4101) MasterMark válasza asr27 (#4100) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért nem optikaival van összekötve?

R.I.P. P4

(#4102) asr27 válasza MasterMark (#4101) üzenetére


asr27
(újonc)

nincs hozzá kábelem.

(#4103) asr27


asr27
(újonc)

A filmek sem szólnak 5.1-ben. :F

(#4104) MasterMark válasza asr27 (#4103) üzenetére


MasterMark
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nincs jól beállítva a lejátszó.

R.I.P. P4

(#4105) watador600


watador600
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van egy Asus Xonar DG kártyám, és olyan problémám lenne vele, hogy ha megszólaltatja a hangfalat, vagy a fülest, akkor azt egy nagy pukkanással csinálja. Utána szól rendesen. Viszont, ha sokáig nem szól, akkor megint pukkan.

Ez mitől lehet? Garanciás még a kártya, vigyem vissza?

Válaszokat köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.