Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #7050 üzenetére

    "A bitcoin toredek resze is ugyanugy hasznalhato mint egy egesz."

    Ezt tudom én, tudod te és a topic nagy része. De Mari nénit és Józsi bácsit mégis frusztrálja a tudat, hogy a kevesebb több. Még egy Forint -> Euró váltást is sokan megszenvednének, hogy hirtelen 80 000 helyett 260 eurót kéne "beosztaniuk", hiába ugyanannyi az összeg. Itt meg teljesen máshol van a tizedesvessző. Ráadásul matekórán is mindig 2 tizedesvesszővel számolnak az emberek, a 8 tizedesjegy is életidegen sokaknak.

    Ahhoz meg, hogy igazán elterjedjen (értsd: Rick Falkvinge becslései) az kell, hogy Mari néni és Józsi bácsi is használja. Ezért mondtam a pszichológiai okot.

    "greedy bastards, de sajnos ez a magyar valosag"

    A különbség, hogy itthon az emberek úgy élnek alacsony életszínvonalon, hogy közben tudnak róla, hogy alacsony életszínvonalon élnek. Míg Afrikában egy bennszülött vagy természeti nép tagja is lehet boldog, miközben a tűz körül táncol és tamtam dobot püföl, amennyiben nem tud róla, hogy vannak nála sokkal gazdagabbak is. Ott is azokon a területeken van a probléma, ahol van az uralkodóosztály a társadalom csúcsán, tonna arannyal meg gyémántokkal kirakott palotákban magánhadsereggel meg az éhező, nélkülöző, nincstelen réteg a társadalom legalján.

    Az ember alkalmazkodó, de ha lépten-nyomon az arcába tolják a különbségeket és kihangsúlyozzák, éreztetik, hogy ha nem rendelkezel x vagyonnal és y fizetéssel, akkor nem vagy ember, akkor teljesen joggal fog eldurranni az agya és lesz belőle greedy bastard. Ha egy éhes oroszlánt folyamatosan pofán rugdos a zebra és egy idő után az elfogyasztja vacsorára, akkor nem az oroszlán lesz a hibás.

    Nyugaton egy legalja vendégmunkás is megkapja azt az alap létminimum életszínvonalat, hogy egyedül, függetlenül ki tud venni egy lakást, ahol lakhat, tudja fizetni a rezsit, tud venni élelmiszert és mellette még marad pénze. Itthon ezt 150-200 nettó alatt nem teszed meg, ha saját albérletet kell bérelned. És ki keres itthon annyit? Oh, wait... még sok diplomás sem.

    Ezért ilyen a magyar.

Új hozzászólás Aktív témák