Új hozzászólás Aktív témák

  • khorvat

    senior tag

    válasz ecaddict #5113 üzenetére

    Koszi a segitseget!

    Kiprobalom majd ezt a shutdown scriptet ezaz eject nekem sem szimpi csakhat nem volt mas. Terminal alatt itt mit ertel pontosan? Telnetet vagy az SSH-s kapcsolodast? Most telnet letiltva es csak SSH-n erem el routert ez elegendo a script futtatasara?
    WebUI nem olyan fontos elvagyok a szoveges felulettel is mig a levalasztast csinalom.

    Irod hogy e2fsck-t futtassak a hibas particiokon, itt mit jelent pontosan a lecsatolt allapot? arra gondolsz hogy ne legyen mountolva a vinyo egyetlen particioja sem?
    Csak hogy nekem az a gondom hogy a router nem latja a vinyot jelenleg nem ismeri fel hogy ez egy Samsung USB eszkoz mint regebben! Ha csatlakoztatom ki-be az usb kabellel a racket a syslogban semmi valtozas nincs mig ha egy pendrive-ot probalok akkor latom felismeri automountolja ha kihuzom azt is eszleli hogy eltunt! Vinyoval meg semmi mintha ott se lenne. Arra gyanakodom hogy a fajl rendszer annyira serult hogy a router csak lassan tudja a kozel 500gb-ot ellenorizni automatikusan, mert ugy tudom a linux rendszereken van vmi automatikus fajl ellenorzes is ami ha szukseges eloszor lefut.
    A linuxos gep amin pedig teljesen epen lattam az osszes particio felismerte felcsatolta!!?
    Az lenne a megoldas hogy ezen a linuxos gepen umountol az osszes (3) particiot es ott futtatok rajta e2fsck fajl ellenorzest javitast? Gondolom mig a router nem hajlando felismerni az azon levo linux rendszerrel nem tudok semmi e2fsck-t futtatni mert nem tudom megnevezni neki a particiot sem hiszen szerinte nincs is!

    Tehat a fokerdes most hogyan ismertesem fel a router linuxa szamara is a vinyom hiszen ott van minden rajta???Regebben is volt mar ilyen gondom de akkor parnap mulva egyszercsak el kezdte latni de aztan jelentkeztek fajl eleresi gondok jogosultsagok megkavarodtak majd volt egy aramszunet es azota ez a teljes sotetseg ujra a router es a vinyo kozott:(
    Annyit meg ma megprobalok hogy viszek egy masik usbracket hatha azzal megy illetve ujra cserelgetek kabeleket is de nem hinnem ez gond lehet viszem a vinyo es a rack ugyanaz volt mikor a SUSE linuxos PC latta az egeszet ahogy kell!

Új hozzászólás Aktív témák