Új hozzászólás Aktív témák

  • Almos

    aktív tag

    Kicsit összezavarodtam már a sok firmware, telepítgetés, konfigurálgatás, stb között...

    Van nekem egy wl500g premium v1-es routerem, amire szeretnék rákötni egy külső usb-s racket, benne egy vinyóval. Ezt szeretném helyi hálózaton keresztül megosztani xp és ubuntu között, továbbá kívülről elérni ftp-n, illetve egy torrent klienst futtatni.

    Eleinte openwrt-vel próbálkoztam, de miután rendszeresen lefagyott a gui, felraktam egy dd-wrt-t, (13064 ill. 14896 mega build). Viszont a jiffs bekapcsolásánál elakadtam, mert kicsi volt a hely (576KB), nem tudtam a megadott how-to-k alapján telepíteni az usb drivereket.

    Végül felraktam egy 14896-os mini buildet, majd [link] alapján elindulva, egyelőre csak egy pendrive-val próbálkozva, telepítettem a szükséges usb drivereket, az optware-t, és a samba-t is. Persze volt néhány warning a dependencies-ekkel kapcsolatosan, illetve a kmod-xfs telepítése nem is sikerült.
    A következő problémám ezután jött, ugyanis a samba swat webui felületére nem tudtam bejelentkezni, se firefox, se konqueror böngészőkkel, 401 bad authorization hibát adott, fel sem dobja az ablakot a felhasználó/jelszó bekéréshez. Csak chrome alatt sikerült bejelentkeznem, és bár elvileg beállítottam mindent, a samba megosztást ennek ellenére sem láttam ubuntu alól (xp alól már nem néztem tegnap éjjel)...

    Kb itt adtam fel :D

    Nem tartom magam (nagyon) lúzernek, de úgy érzem, kezd kifogni rajtam a történet. ;) Kérdezni pedig sosem szégyen, így hát:

    Ha a fent vázolt igényeim vannak (usb-s háttértáron samba, ftp, torrent), akkor melyik firmware melyik verzióját kell felraknom? És melyik telepítési útmutatót javasoljátok? Ha van olyan firmware ami kb alapból tudja ezeket, akkor nem zavar, ha a webui-n kell összekattintgatni, de ha telnetes konzolon kell egyesével feltelepítgetni a csomagokat, akkor attól sem riadok vissza - csak működjön a végére :F

Új hozzászólás Aktív témák