2015. augusztus 29., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-07-14 00:36:53

IT café

ASUS WL-500g Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16451) Intruder2k5 válasza sekli (#16450) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Van ilyen... Nekem ELMÜ karbantartás (8 órás bejelentett áramszünet) miatt kellett leállítani a WL-500GP-t 50 akárhány nap után. Már nem tudom pontosan... Az RT-N16-al még nem jutottam eddig, 2 hétnél tovább még soha nem ment. Persze ez nem a router hibája, csak egyszerűen így jött ki, hogy újra kellett indítani.

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16452) sekli válasza Intruder2k5 (#16451) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

az a kisebbik baj... inkább zavar, hogy mászhatok el holnap a világ végére egy ilyen tápért... :((

[ Szerkesztve ]

(#16453) khorvat válasza GuMiSZu (#11485) üzenetére


khorvat
(senior tag)

Korábban már olvastam táp gondokról akkor vártam is, hogy bekövetkezik. Azóta olyan sok idő telt el a mai napig, hogy meg se lepődtem hogy nincs wifi, nincs net mikor hazaértem!
Tüneteim: csak a WAN es a 4 LAN led világít illetve az AIR halványan ez 100% azonos egy évekkel korábbi hozzászólásban leírtakkal és ott a tápon kellett kondit cserelni! Ezt jól esett olvasni, pulzusom is szépen helyre állt:))
Holnap szétszedem a tápot, hogy azért kondi csere után összerakható is maradjon, és beszámolok a fejelményekről!

Remélem ezzel megoldódik az a gondom is hogy miután 500GB-os vinyóról 1TB-osra költöztettem a torrentezést, azóta nagyobb sebességű fel/le töltések esetén hajlamos volt a router eldobni az rtorrent folyamatot.

(#16454) khorvat válasza khorvat (#16453) üzenetére


khorvat
(senior tag)

Már a javított router szolgáltatja a netet amivel írok:D
A felpúposodott kondi helyére bele került egy 1000uF-os 16V-os kondi ezzel most remélem eldöcög újabb 3 évig!!

(#16455) Intruder2k5 válasza khorvat (#16454) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Gratula! :)

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16456) MC Pite


MC Pite
(PH! kedvence)

Nem tudom egyedül vagyok-e vele hogy az új optwareben lévő rutorrent+lighttpd kombó
1, operában nem jó a helyi menü, a böngészőé jön be jobbklikkre
2, kexplorer elhasal az oldalon
3, k-meleon betölt, de hibásan

:F

fluidr.com/photos/mc_pite

(#16457) MC Pite válasza MC Pite (#16456) üzenetére


MC Pite
(PH! kedvence)

Ahh, 1 megoldást találtam már :)
Hosszan jobklikk operában, kicsit elmozdítom az egeret valamelyik menüpontra közben, felengedem a gombot és a lap helyi menüje marad ott :)
Vazz...

(Bár ez mondjuk nem segít rajtam ha telefonról próbálkozom...)

[ Szerkesztve ]

fluidr.com/photos/mc_pite

(#16458) sekli válasza MC Pite (#16457) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

régen nálam is az 1-es volt, de az egyik új verziónál megjavult, próbálkozhatsz egyébként az F12 -> Site preferences -> Scripting -> Allow scripts to detect context menu events beállítással, hátha.

[ Szerkesztve ]

(#16459) TomyLeeBoy válasza TomyLeeBoy (#16449) üzenetére


TomyLeeBoy
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Olyan problémába ütköztem amikor kipróbáltam az elméletemet az asus routerrel, amire nem is gondoltam volna.
Ha az asus lan portjának adok egy ip-t (pl 192.168.1.155), és a dhcp-jét kikapcsolom, rákötöm a másik router lan portjára (aminek bekapcsolva van a dhcp-je), akkor ugye egy hálózaton van mindkét router lan oldala. Rácsatlakoztatom a gépemet is erre a hálóra, dhcp-vel kap ip-t (ami ugye ugyanabba a tartományba esik mint a két router lan címei).
Így az asus-t a lan ip-jén nem lehet elérni semmilyen formában.
A céges hálón kb. 10 router lan portjai vannak ugyanarra a hálóra kötve (természetesen dhcp csak 1-en van bekapcsolva, és a wan portjára is csak annak az egynek van kötve internet).
Nem értem miért van ez... De valami oka tuti van. Én az fw-re gondolok, mert ugye az asuson tomato van, lehet hogy ebben van valami beállítás amiről még nem tudok.

Az idő sebessége: 1s/s

(#16460) MC Pite válasza sekli (#16458) üzenetére


MC Pite
(PH! kedvence)

Azzal kezdtem :(

fluidr.com/photos/mc_pite

(#16461) MC Pite válasza Intruder2k5 (#16451) üzenetére


MC Pite
(PH! kedvence)

Mi az mester, 2.6?
Ez már a kevésbé kísérletező kedvűeknek jelentheti az hogy bátran felrakhatják?

fluidr.com/photos/mc_pite

(#16462) Intruder2k5 válasza MC Pite (#16461) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Igen, 2.6, mert az új routeremen (RT-N16) nem is megy a 2.4. Egyébként nincs vele semmi gondom, szerintem aki akar, nyugodtan válthat. Persze kisebb-nagyobb zűrök még vannak, de ez a build például jól működik. Az 54-essel nem megy a rutorrent.

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16463) Bernath válasza TomyLeeBoy (#16459) üzenetére


Bernath
(fanatikus tag)

Akkor ezért nem tudtam megcsinálni itthon:) Amennyiben sikerül valamit elérned,tedd közzé:)

Bernath

(#16464) Intruder2k5 válasza Bernath (#16463) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Jelenleg nincs itthon 2 routerem, így nem tudok próbálkozni... De valami ilyen megoldás nem jöhet szóba?

Így elvileg switch-ként funkcionál, csak kérdés, hogy lenne-e rajta net...?!

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16465) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#16464) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Meg ez is egy "érdekes" beállítás. :)

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=153916

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16467) nandris válasza fecs (#16466) üzenetére


nandris
(fanatikus tag)

Privi ment.

(#16468) fecs válasza nandris (#16467) üzenetére


fecs
(senior tag)

Válaszoltam

LG G2 & Samsung TAB P5100

(#16469) g0dl válasza Intruder2k5 (#16462) üzenetére


g0dl
(őstag)

NAS-ként milyen sebességet tud az RT-N16 a WL500gP-hez képest (nálam kb. 3MB/s)?

(#16470) Intruder2k5 válasza g0dl (#16469) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Samba 6-7 MB/sec, FTP 7-8 MB/sec.

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16471) Bernath


Bernath
(fanatikus tag)

Telepítettem az erasedata Plugist az rtorrenthez ami régen tökéletesen működött,most viszont a mappa nevek megmaradnak állomány nélkül.
Esetleg valami ötlet?

Bernath

(#16472) Intruder2k5 válasza Bernath (#16471) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Én mondjuk maradtam a 3.0-ás ruTorrent-nél, de azzal nincs semmi problémám vele. Megfelelő verziót telepítettél, csak mert tudod, mindegyikhez külön vannak plugin-ok is...?!

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16473) Intruder2k5


Intruder2k5
(Topikgazda)

Sziasztok!

Feltettem a Victek féle Tomato-t... Egyelőre (így 15 perc után) tökéletesen működik. Valamivel több dolog van benne "gyárilag", mint a teddy_bear félében. Íme egy kép a főoldalról, (bejelöltem az eltéréseket) és a link, ahonnan letölthető. Ja, és itt persze van róla egy kicsit több infó is. Természetesen van WL-500GP-re is, mind 2.4-es, mind pedig 2.6-os...

http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

szerk.

...és még egy :)

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16474) mobilizmo válasza Intruder2k5 (#16473) üzenetére


mobilizmo
(senior tag)

Ha jól értettem az infót, nem ajánlja, hogy az elmentett beállításokat olvastassuk be, hanem mindent újra kézzel-lábbal meg kell adni. Azért érdekelne ez a FW mert mostanában elgondolkodtam egy kis (soft)tuningon, sajnos mintha gyengécske lenne a HW az általam most elérhető sávszélességhez. Úgy értem amikor valamit(ket) töltök és az történetesen "nagyon jön", alig-alig elérhető a vas és persze a normál forgalom is akadozik. Már állítottam be forgalom korlátozást is, de gondolom egy kis órajel emelés is jól jöhet. Extra hűtés nélkül szerinted meddig lehet elmenni?

(#16475) baani59


baani59
(tag)

Sziasztok,

régen írtam hozzászólást, mert a WL500W jól teszi a dolgát. :))

Most azonban került a házhoz egy másik "linuxos" készülék, egy Azbox Premium HD, amely elvileg képes mindenféle tartalmakat a hálózatról lejátszani. Kézenfekvő lenne, hogy a WL500W vinyójáról közvetlenül lejátszani vagy legalább átmásolni a filmeket, de nem megy. Az Azboxban be tudom tallózni a routeren levő fájlokat, de le sem játssza őket és nem is másolja. Az Azbox saját FTP-jével nem tudok fájlokat másolni, de a pécén futó Total Commanderrel igen.

A router beállítása befolyásolhatja ezt? Kell engedélyeznem az NFS szervert?

Van valmi ötletetek?

Samsung Galaxy S6 - Stock Lollipop 5.1.1 -Kindle Paperwhite (1.gen) - LG G Watch R

(#16476) Intruder2k5 válasza mobilizmo (#16474) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Nem tudom, és erről nem is szívesen nyilatkoznék, mert ha megadja magát, akkor... Azt ugye tudjuk, hogy a v1-esben lévő proci eredeti órajele 300MHz, azt viszont már nem tudom, hogy ezt a BroadCom hűtéssel, vagy csupaszon értette. Én járattam az enyémet 300-on egy ideig, de tettem rá bordát is. A másik meg az, hogy nem tudom milyen köztes értékek lehetnek. Mármint a 264 és a 300 közt, mert ugye nvram parancsokat még csak erre a két értékre láttam. De, hogy mi van akkor, ha mondjuk 286-ot adok meg, azt nem tudom. Ebben minden esetre van egy ilyen is.

Amúgy pont most írtam le az RT-N16 topikba egy hsz-t a sebességgel kapcsolatban..

szerk.:
Ja, és a beállítások... A mentésből való visszaállítást igazából egyik sem ajánlja! Már teddy_b is írta, hogy ajánlatos mindig kézzel konfigolni, ha más fw verziót teszel fel. De csendben megsúgom, hogy erre én is sokszor lusta vagyok, így most sem reset-eltem. Meg is maradt minden beállítás, és ment szépen tovább az fw csere után is. Persze a jffs-t formázni kell, mert a mérete változik, így előtte érdemes azért egy komplett mentés arról is, és akkor már a beállításokról is.

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16477) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#16476) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Lejárt a mod időm...

Bár én egyelőre kevesebb infót / támogatást találtam erről a modról, de elviekben sokkal többen használják, mint bármely más verziót.

http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?t=58042

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16478) Bernath válasza Intruder2k5 (#16472) üzenetére


Bernath
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem is 3.0-ás van fent s még Te linkelted hozzá a csomagokat:)) Vagyis elvileg ez smakkol,de a mappákat nem törli csak a benne lévő adatokat....

Bernath

(#16479) PistiSan


PistiSan
(őstag)

Sziasztok, processzor húzáshoz szeretnék segítséget kérni!
Sajnos gyenge a processzorom arra amire használni szeretném, olvastam már párszor a fórumon hogy a processzor húzás teljesítmény növekedéssel jár! Tudom hogy nem fog csodát művelni az a pár MHZ, de egy próbát megér mindenképpen úgy gondolom!

Asusl wl500gp v2-m van, openwrt fw-vel.

root@OpenWrt:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM5354 chip rev 3
processor : 0
cpu model : BCM3302 V2.9
BogoMIPS : 237.56
wait instruction : no
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : no
hardware watchpoint : no
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available

A v1-es típussal kapcsolatban olvastam hogy lehet 300Mhz-re állítani a processzort!
A v2-vel is lehetséges? Ha igen akkor le tudná írni nekem valami hogy milyen parancsok kiadásával van rá mód? És persze az is érdekelne hogyan tudom vissza állítani a gyári értékre ha még sem győz meg az eredmény.
Tudom hogy ha ilyet szeretnék csinálni akkor kell plusz hűtőborda is rá, de egyenlőre még csak tesztelem hogy nyújt-e annyit teljesítmény növekedést amennyit szeretnék, ideiglenesen egy kis asztali ventilátort rá fogok állítani nehogy melege legyen :)
Jár ez még valamiféle veszéllyel a fent leírtakon kívül?

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#16480) Intruder2k5 válasza PistiSan (#16479) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Szia!

V2 esetében ez nem működik sajnos... Csak v1, WL-500W, és az RT-N16 tud ilyet.

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16481) Intruder2k5 válasza Bernath (#16478) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Csak itt, csak Neked, csak most, megpróbáltam... És letörli a mappát! :)

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16482) siemensfun


siemensfun
(kvázi-tag)

Ha valakit érdekel akkor egy új GUI rtorrent-hez. Sokkal gyorsabb mint a ruTorrent.Nem PHP alapú így nem is terheli le annyira a routert.
1 hete használom és nem volt semmi baj sem vele.
[giTorrent]

(#16483) sekli válasza Intruder2k5 (#16473) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

IP/Mac bandwith limiter elég jól hangzik.... Működik jól? Mit lehet ott állítani pontosan?

[ Szerkesztve ]

(#16484) Intruder2k5 válasza sekli (#16483) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Én nem használom, tehát véleményem nincs róla... De bizonyára jól működik. :)
Hogy mit lehet benne állítani, ITT megnézheted!

szerk.:
Sávszélesség, TCP/UDP kapcsolatszám, prioritás...

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16485) TomyLeeBoy válasza siemensfun (#16482) üzenetére


TomyLeeBoy
(fanatikus tag)

Én megéztem, de nem sikerült felélesztenem...

Az idő sebessége: 1s/s

(#16486) siemensfun válasza TomyLeeBoy (#16485) üzenetére


siemensfun
(kvázi-tag)

Felraktam ide az én beállításaimmal.
Ha modosítani akarsz valamit rajta akkor a gitorrent\JSXAPPS\giTorrent\giTorrentConfig.xml filet írd át.
Ahhoz hogy menjen a Lighttpd-ben RPC2-nek mennie kell.

Elinditani gitorrent\apps\giTorrent.html file-lal tudod.

[ Szerkesztve ]

(#16487) mobilizmo válasza siemensfun (#16482) üzenetére


mobilizmo
(senior tag)

Érdekelne (bármi ami kevésbé terheli az ASUS-t), de ha jól látom csak http protokollon keresztül tud jelenleg kommunikálni, https nem megy neki. Próbáltam beállítani, de 404-es hibákat kaptam.

(#16488) sekli válasza Intruder2k5 (#16484) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

köszi, elég jó, de végül is a QoS-sel is lehet hasonlókat beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#16489) Intruder2k5 válasza sekli (#16488) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Ez igaz, nagyon hasonló... De itt be tudod állítani például a maximális kapcsolatszámot is. Ha mondjuk a gyerek non-stop megfekteti a hálózatot, mert a PC-n futtatott torrent kliensbe 5000 kapcsolatot engedélyez, akkor ez jól jöhet. :)

Amúgy meg van egy halom Tomato Mod, és most kipróbáltam ezt is, mert láttam, hogy ezt használják a legtöbben. Végül is egetverő különbség nincs, de eddig elégedett vagyok vele.

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16490) sekli válasza Intruder2k5 (#16489) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

Apropó, QoS, hogy lehet átírni a classokat az alap A,B,C,D...-ről? így:

[ Szerkesztve ]

(#16491) siemensfun válasza mobilizmo (#16487) üzenetére


siemensfun
(kvázi-tag)

https-en is tud komunikálni csak a config fileban meg kell neki adni és nem a beállítás oldalán. a webszerveren be van állítva a rpc2 ssl-re?

[ Szerkesztve ]

(#16492) Intruder2k5 válasza sekli (#16490) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Passz... Ezt nem tudom. Gondolom, hogy ha fordítasz magadnak egy saját build-et, akkor abban úgy módosítod, ahogy akarod. :)

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16493) mobilizmo válasza siemensfun (#16491) üzenetére


mobilizmo
(senior tag)

Sajnos én linuxban nagyon nem vagyok járatos :-(

a lighttpd.conf ban ennyit találtam RPC2-re vonatkozóan:
scgi.server = ( "/RPC2" => ( "127.0.0.1" => ( "host" => "127.0.0.1", "port" => 5000, "check-local" => "disable")))

Esetleg tudnál segíteni?
Köszi!

(#16494) siemensfun válasza mobilizmo (#16493) üzenetére


siemensfun
(kvázi-tag)

Ebbe benne van minden:
[link]

(#16495) PistiSan


PistiSan
(őstag)

OpenWrt alatt van valami jelentősége a restore, vagy ezsetup gombnak? Ha van akkor írjátok meg légyszíves, ha pedig nincs akkor van valami ötlet rá hogy egy initscriptet lefuttasson gombnyomásra?

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#16496) Intruder2k5 válasza PistiSan (#16495) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Jelentősége éppen van, mégpedig a failsafe módnál... De ettől függetlenül, használható másra is, pl. WiFi ki-be kapcsolás, umount-olás, torrent indítás, leállítás, stb...

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16497) PistiSan


PistiSan
(őstag)

Sziasztok, nagy hülyeséget csináltam :(
Találtam arra vonatkozólag információt miszerint a routerem 16mb ramot lát 32 helyett, de ezt meg lehet oldani ha beírom ezeket a parancsokat!

nvram set sdram_init=0x0009
nvram set sdram_ncdl=0x10308
nvram commit
reboot

be is írtam, kb 10 perc múlva úgy nézett ki a helyzet hogy nem történik semmi, nem kapcsolódik vissza a hálózatra nem indul újra, csak világít ahogy szokott.
Ekkor kihúztam a tápkábelt hát ha lefagyott, de valószínűleg a paranccsal lehetett valami baj, vagy ehhez a típushoz nem lehet használni!
Most ott tart a helyzet hogy nem oszt ip-t a router, nem is tudok rá kapcsolódni!
a lan 1-2-3-4 és a wan ledek világítanak egyfolytában az AIR és a power led pedig nem!

Próbáltam már a jól ismert módon firmware restorationnal vissza állítani az fw-t de sajnos nem tud rá kapcsolódni, Invalid IP address hiba üzenetet ír csak a program!
Természetesen fix ip-vel és tűzfal nélkül csináltam tehát biztosan nem itt van a baj!

Valakinek van esetleg ötlete? Egyszer olvastam hogy a hard reset elvileg sok mindent megold! Talán ezt is? Bár nem szeretném megbontani a cuccot de végső esetben azt is megteszem ha kell!

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#16498) Intruder2k5 válasza PistiSan (#16497) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Szia!

Hát, ez tényleg nagy hülyeség volt... Az igazat megvallva, nem tudom, hogy innen van-e visszaút. Először is, neked v2-esed van, ez a parancs pedig v1-eshez van, de azok közül is csak a legrégebbieken volt ez szükséges. Ráadásul amit Te Hard Reset-nek mondtál, az a "PIN9-es trükk" lenne, de legjobb tudomásom szerint az is csak v1-en működik... És természetesen a WL-500W-n, mivel az is ugyanaz. Oké, hogy a Restoration Tool nem látja így... Az igazi Hard Reset-et próbáltad már?

Tehát, kapcsold be, és áram alatt nyomd a RESTORE gombot, amíg újra nem indul... Kb.: 5-10 mp

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

(#16499) PistiSan válasza Intruder2k5 (#16498) üzenetére


PistiSan
(őstag)

Heló, kezdek teljesen kétségbe esni :(
Igen úgy próbáltam ahogy leírtad de semmi reakció!
Ugyan azok a ledek világítanak és ugyan úgy semmi reakció nincs!
Volt már rajta egy két fw, és mindig azzal a módszerrel csináltam ahogy leírtad!

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#16500) Intruder2k5 válasza PistiSan (#16499) üzenetére


Intruder2k5
(Topikgazda)

Nem, én most nem azt írtam... Mikor fw-t teszel fel, akkor kikapcsolod, benyomod a RESTORE gombot, és úgy kapcsolod megint áram alá... Az más, az a RESTORE mód. Én most a HARD RESET-et írtam, mert az elvileg törli az NVRAM tartalmát! Áram alatt nyomd be a RESTORE gombot, és tartsd addig, amíg újra nem indul. 5-10 mp.

[ Szerkesztve ]

http://asusrouterforum.besaba.com

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.