- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz darvinya #33149 üzenetére
A régebbiekbe sem nyúlt bele. Nincs a szolgáltatónak joga ilyesmihez. Mindig a gyártót vagy ha a gyártó közvetlen nem elérhető, a forgalmazót bízzák meg. Vannak külön lehetőségek, amit lehet kérni: kell rádió/nem kell rádió, háttérkép, csengőhang, saját brandes logo indításra. Nem a szolgáltató teszi a szoftverbe, mivel eleve NEM szoftvereznek előre telókat, azokat úgy kapják, ahogy kérték.
-
helixP
nagyúr
válasz KonzolKartel #33150 üzenetére
Akármilyen txt editorral. ES File Exploreré, például.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Pár napja olyan jelenséget produkál a telefonom (Huawei G8), hogy gond nélküli mobilnet használat után, némi pihenés után nem fog hálózatot, a 4G és négy sáv erős térerő ellenére se. Ha újraindítom a készüléket, akkor megy minden rendben.
Futtattam már SD Maidos pucolást, hátha "rengeteg" barangolásom vagy eszközhasználatom terhelné le, de az se segített, csak az újraindítás.
Tudnátok mondani okot, hogy ez mitől lehet, s mi lenne rá a gyógyír.Remélem, hogy jó topicban teszem fel kérdésemet!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Keeperv85
nagyúr
Mondom hogy NEM az alapján frissül, mert az NEM lehetséges, mivel minden régiónak más a build.prop fájlja minimum és az OTA patch SHA algoritmussal frissít, ami egyetlen fájleltérés után elzavar a búsba. Következtetésképp nem tud átfrissülni másik régiókódos verzióra. A sim csak az alapértelmezett nyelvet és régiót tudja beállítani, sem többet, sem kevesebbet. Csak hidd el, hogy tudom hogy működik, több 100 alkalommal láttam, használtam a szerver oldali kódot is. Persze vannak generic romok, amikben en, EN beállítás van a build propban, így régiófüggetlenek, de azok nem egy angol régió > orosz régió vagy hasonló folyamatot járnak be, hanem egy angol alap >angol alap > SIM nyelvet és régiót választ, folyamatot.
-
Salex1
őstag
Kollégámnak van egy kis gondja az andoridos telefonjával. Van egy VW-je, amiben gyárilag van BT kihangosító, de nem ismeri fel a telefont (tesztelte többel is) kivétel ez alól az LG telefonok. Szakszervizben azt mondták, hogy valami kommunikációs gond, mert csak az LG támogatja ezt a fajta átvitelt. Lehetséges, hogy valamilyen módon mégis használható lenne?
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Nemrég vettem GSM ben egy Huawei P9 Plus telefont.Android 7.0 EMUI 5.0 Ma a következőt csinálja: Bekapcsolom van hálózat hívok valakit nála kicseng majd nekem lerakja a hivást és nem tudok ujra hívást indítani nincs hálózat csak segélyhívás. Újraindítom van minden rendesen. Ha engem hívnak felveszem tudok beszélni az első hívóval de mihelyst bontom a hívást újból nincs hálózat csak ujraindítás után.A mobilnet rendesen rendesen működik addig ameddig nem indítok vagy fogadok hívást utána a szokásos nincs hálózat majd ujraindítás. Azon gondolkodom nem e tiltották le a T-mobile logót adja be induláskor most a telefon független vodás vagyok. Nem szeretném formázni ha nem az a baja sok minden található rajta az az utolsó lehetőség.
Ákos
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
MODERÁTOR
válasz akoska23 #33164 üzenetére
Egy kártyacserét megpróbálhatsz, ha régebbi a kártyád, de a GSM-ben vett telefonok előélete akármilyen is lehet, így a letiltás sem lehetetlen.
Mondjuk, ha le lenne tiltva, akkor simán nem találna térerőt. Én valami szoftverhibára gondolok. Gondolom, nem hivatalosan lett függetlenítve.Xiaomi 13T
-
akoska23
aktív tag
válasz Viktor0610 #33165 üzenetére
Nem hiszem hogy hivatalosan. Másik vodás kártyával is ugyanez a szitu.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Samsung J3 2017-nél a névjegyeket hogy/hol tudom úgy beállítani , hogy a vezetéknév legyen elől ? Nem találtam semmi hasonló beállítást,vagy csak vak vagyok .. Jelenleg most minden név fordítva jelenik meg.
Lumia 950XL
-
Bozek
nagyúr
válasz ZsoltG60 #33168 üzenetére
Ez miben szakmai kérdés? Amúgy fáradj be a J3 (2017) topikba és ott majd segítenek.
-
ksanc
őstag
válasz akoska23 #33164 üzenetére
Nem hiszem, hogy tiltva lenne, akkor nem engedné felregisztrálni sem a hálózatra, tehát se mobilnet, se semmi nem lenne.
Esélyes, hogy valami összehekkelt cucc, és az egyedi adatokat tartalmazó partíciók is elszálltak már régen a fenébe. Csak azért működik még, mert ezek az adatok a /data-n is megtalálhatóak. Az első gyári adatok visszaállításáig, factory resetig. Le kellene menteni kompletten az egészet, aztán egy factory reset után kiderül, hogy ez-e a helyzet. Akkor ugyanis nem lesz pl. IMEI számod sem. -
ZsoltG60
aktív tag
Én kérek elnézést ,hogy mertem kérdezni bocsáss meg kérlek.
Összefoglaló : A topik célja, hogy megválaszoljuk azokat a kérdéseket, melyek nem igazán köthetőek gyártókhoz, sokkal inkább az Android rendszerhez kapcsolódnak.
Bár lehet nem tudom értelmezni a lényeget... és én hülye új droid user kérdezni mertem. Úgy gondoltam ,hogy ez a beállítás egy alap dolog, legyen az bármelyik márka/típus. és nem egy félig halott topicba írok.
Remélem nem tapostam bele a lelki világodba ...Lumia 950XL
-
-
akoska23
aktív tag
Megvolt a Factory Reset a gond megmaradt. Mobil net van....hivás nincs ahogy bárkit akarok hívni írja hogy hívás befejezve.IMEI szám van.... A telefon állapota: Mobilhálózat típusa 4G,Mobilhálózat állapota :csatlakoztatva,Szolgáltatás állapota:Szolgáltatás elérhető.
Már végképp nem tudok mit csinálni vele 1 hónapig működött jól vásárlás után.Holnap visszaviszem.
Mondjuk annyi változás van hogy attól hogy nem enged hívni és nem tudok hívást fogadni nem dobja el a hálózatot a mobilnet megmarad.Update: Az IMEI szám megegyezik a SIM tálcán lévővel. A sim kártyám másik telefonba téve rendben működik
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz akoska23 #33175 üzenetére
Jah, hogy egy hónapig jól működött. Ez nem derült ki
Hát, lehet, hogy nem véletlenül szabadult meg tőle az előző gazdája...
Vannak olyan hardveres hibák, pl. mikrorepedésekből, amik nem jönnek elő mindig, de a telót még prímán el lehet adni. Tipikusan olyanok ezek, hogy amikor visszaviszed, akkor bezzeg tökéletesen működik. -
mexel
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, ez talán elfér itt. Van egy rootolt androidos box aminél youtube lejátszás alatt és majdnem mindig ott látható a felső értesítési sáv ( óra, wifi stb) El lehet ezt tüntetni valami beavatkozással? Menüből sajnos sehogyan. Vagy egy programmal, vagy valami egyéb módon? Ha tud valaki valami megoldást, előre is köszönöm!
-
HoTaZo
addikt
Erre van ötletetek?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz HoTaZo #33179 üzenetére
Nekem is szokott hasonló jelenséget produkálni a telefonom (xperia z ultra nougat rommal), általában megoldja, ha networkot váltok (4G->3G és vissza) vagy repülőgép üzemmódba ki-be kapcsolok (bár az nem mindig). Nem tudom mi lehet az oka, de nagyon idegesítő szokott lenni.
Üdv. Johnny
-
meko1
tag
ha nem jó helyen teszem föl,elnézést:
régi htc-re(2.3.5)szerettem volna a gyengélkedő power gomb kiváltására telepíteni
(hangerő,ill.tapicskoló programokat),megtörtént,azonban vélhetően ez(ek) megeszik
az akkut,tehát törölném(hogy mit helyettük,nem idevaló kérdés,tudom),azonban
NEM LEHET törölni egyiket sem(adatok törlése,kényszerítés volt),root nincs,
miért nem,és mit lehet tenni mégis?
köszönöm,üdv meko1 -
HoTaZo
addikt
válasz jonnyjoker01 #33180 üzenetére
Nagyon, mert nem értem az okát.
Köszönöm a tippeket, kipróbálom őket.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Az előbb kínálta fel a telefon az alkamazások frissitését. Rányomtam, hogy nyugodtan frissitsen. Viszont csak a letötés melleti karika forgott, de semmit sem töltött le. Az értesítési sávot lehúzva vettem észre hogy az Instant Appot frissitette.
Az istant app frissitését miért nem jelzi a play árúházban? Miért sumákolja el? Ha egyszer letiltottam az instant appok használatát, akkor miért frissiti? Mi tartott több mint 10 percig a frissitésben, amikor 7 másik alkalmazást feleannyi idő alatt frisitett fel? -
Bozek
nagyúr
Én egy ideig a GMD Full Screen Immersive Mode-ot használtam, de most már gyári csempe van kirakva a QS-re (8.0-s Android-ot használok). Annyi a hátránya, hogy ha nem fizetsz, akkor a kezelőgombok helyén marad egy piros csík, valamint külön alkalmazásonként beállítani is csak a Pro esetében tudod.
-
tordaitibi
veterán
GravityBox, nálam tökéletesen bevált, kiterjesztett asztal néven fut a funkció.
Ingyenes, beállíható hogy a navbart, statusbart vagy mindkettőt eltüntesse.(#33181) meko1 ,
nézz körül a Kisegítő lehetőségek menüpontba, ha szerepel, valószínű igen,
először ott kapcsold ki, állítsd le.
Utána eltávolítható.szerk,
(#33183) kispx, hasonló a probblámám, 20-30 hsz.-al előbb feltettem egy hasonló kérdést, de nem jött magyarázat vagy megoldás.
PlayStore a baállítás ellenére frissít( nálam frissítene csak, mert nincs hely ) és napi 25X értesít hogy nincs elég hely a frissítésekhez.
Az első jele a gépek öntudatára ébredésének az eszközök, de legalábbis a Play Áruház kezd önállóvá válni és tojik a user beállitására.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz tordaitibi #33186 üzenetére
A GravityBox-hoz kell Xposed is, ezt azért ne hagyd ki az ajánlóból.
-
kispx
addikt
válasz tordaitibi #33186 üzenetére
Ez esetben egy kis olvasnivaló.
De a lényeg:
"Instant apps for androids program is a system app installed through google play services. When you activate it in your device you give google permission to update your software without notifing you anytime they want, with anything they want. The updates you are recieving are probably new system apps. "
...
"Unfortunately there's no way to stop them. And now that instant apps has been activated in your device, there is no way to shut it down. Unless you reroot it-and if you do this at this point you might shut down some of nessary system apps!" -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam Iphone-ról Samsungra, és a névjegyek átmentése után nem tudok sms-t írni, a névjegy kiválasztása után az alábbi üzenet fogad:"Érvénytelen címzett
A címzettet nem lehet hozzáadni.
Nem érvényes a száma"Találkoztatok már ilyesmivel? Ha igen, van megoldás?
Köszi előre is!
-
MODERÁTOR
-
brembo
aktív tag
válasz Viktor0610 #33194 üzenetére
Elvileg minden számot tagolva jelenít meg, tehát amikor szerkesztem, akkor olyan mintha szóköz lenne. Ha ezeket törlöm, akkor működik. Ami viszont fura, hogy az újonnan mentett (nem importált) névjegyeket is így jeleníti meg, azok mégis működnek. Na meg hívni bármelyiket tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest