- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Mikor bekapcsolom a tabletemet, ez fogad:Szétszedtdm, majd lehúztam az akku csatlakozóját egy idore, vissza, majd valamennyi töltés alacsony feszültséggel (500 mAH), utána bekapcs. Sajnos, semmi változás. Mi baja lehet, mit lehetne neki csinálni?
Köszönöm!Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
emeron
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Sógorom megkért, hogy segítsek a 11 éves gyerkőcének telefont választani. Egyelőre úgy néz ki, hogy egy Samsung Galaxy A5 (2017) készülékre esik a választás. A probléma inkább szoftveres jellegű, mintsem hardveres.
Eddig a csemete Windows Phone-t használt, ahol a Microsoft-fióknál lehetőség volt szülői felügyelet és ebből eredő korlátozások bevezetésére (megjegyezném, hogy nagyon profin van megoldva). Android rendszernél azonban nem egyértelműek a lehetőségek. Tájékozódtam a neten, de úgy tűnik, hogy a Google Family Link szolgáltatása csak és kizárólag az USA-ban elérhető (ami elég kiábrándító, pláne hogy a landing page teljesen magyar). Google-fiókot pedig (úgy tudom) 13. életévét be nem töltött személy nem hozhat létre.
Tehát a kérdés a következő: hogyan oldható meg a szülői felügyelet egy A5 telefonon? Szülői felügyelet alatt a kijelző időt (akár alkalmazásokra lebontva), fizetős alkalmazások kötelező szülő általi jóváhagyását, korhatáros alkalmazások telepítésének tiltását és korhatáros weboldalak tiltását kell érteni.
Milyen megoldásokat tudnátok javasolni, amik lehetőleg cross-platform megoldások (iOS, webes felület).
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
ksanc
őstag
Üdv!
valamennyi töltés alacsony feszültséggel (500 mAH),
Ezt gondold át, mert teljesen értelmetlen a mondat. A töltőfeszültséget nem te határozod meg, hanem a töltőáramkör, ami a tableten belül van, az az izé meg ott egy energia(tároló)kapacitás, ráadásul sehogy sem stimmel, túl kevés akármilyen tablethez.
Esetleg 500mA-es töltőáramú töltőre gondolhattál, azzal is lehet tölteni, csak tovább tart.Másik/új akkuval kellene először megpróbálni, aztán másik töltővel és ha ezután sem jó, akkor lehetne kérdezni.
-
ksanc
őstag
Hát ha akkuval kapcsolatos a probléma, akkor szerintem az első dolog egy másik töltő, ez megtörtént, utána egy másik akku. Ha még mindig nem jó, akkor, ha van rá mód, akkor a töltőfeszültséget kell megmérni az akku pólusainál.
Ugye a töltők feszültsége az megegyezik az eredeti töltőével?De ez offtopik téma már.
[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
Tiszteletem!
Kezdőként némi tanácsra lenne szükségem,mielőtt a gyári állapotra visszaállítást választanám.
Nem tudok SMS-t küldeni,de ez nem volt így mindíg.(fogadni tud)
Xperia XA,T-mobil függő,nem rootolt.SMS központ száma beírva,prefered WCDMA.Alapértelmezett:üzenetküldő.Hibaüzenet:Sikertelen küldés.
Eszköz tárhelye:4GB szabad.Memória szabad:400 MB(1.8-ból)
Feltettem egy másik üzenetküldő appot,azzal sem működött.A gyári állapot visszaállításán kívül tud valaki megoldást javasolni?
Köszönettel m_kovacs[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz emeron #32152 üzenetére
Szerintem a kérdésedet tedd fel a telefonod topikjában, ott a tulajdonosoktól nagyobb eséllyel kapsz választ: Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös.
(#32157) m_kovacs: szerintem először menj be a szolgáltatódhoz, és ellenőriztesd le, hogy tényleg minden beállítás rendben van-e, ha igen, akkor bizony egy gyári állapot visszaállítására lesz szükség!
Én kérdésem: rendszeresen motorozom (külföldön is), ezért szeretném, ha az itthoniak pár kattintással meg tudnák nézni, hogy épp merre járok (ha esetleg nem érek haza x idő után, tudják melyik árokban keressenek)!
Feltettem a telefonomra a Trusted Contacts-ot, de a link amit megosztok csak rövid ideig működik!
Mit állítsak be, hogy örökre működjön, vagy esetleg másik app?(^)(>.<)(^)
-
emeron
tag
Onnan irányítottak ide. Egyébként most szembesülök vele, hogy ilyen szempontból az Android nagyon gyenge. Amerikában is csak most van tesztelés alatt a Family Link, ami ráadásul meghívásos alapon működik.
Aki esetleg hasonló cipőben jár, annak a Norton Family-t tudom javasolni. Mi most fogjuk kipróbálni először, tehát még nincsenek tapasztalataink vele, de a leírás alapján nagyon sokrétű szoftver. Igaz sajnos évi ~30€. De legalább cross platform és 10 eszközt lehet vele kezelni.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Blackview munkatelefon, 6.0 ás verzióval, a munkámhoz speckós app-al,
Semmilyen értesítést nem kapok, pl a beérkező levelekről, sem az app-tól, hogy változás történt.
Minden létező beállítást beállítottam, napokig tökéletesen működött, most semmi. Újraindítás stb megtörtént...
Valami ötlet?! -
Vivi10
újonc
Helló Mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam.
Adott egy LG K4(K120E) készülék. Újan vettem(2016.04.20.), gyári visszaállítás történt rajta, mert lassúnak találtam. Meg is történt elindult a rendszer nyelv beállítás, wifi, mobilnet na eddig minden szép és jó volt, de amikor az email fiókom társítanám, és megadom a jelszóm, visszadob:
"A folytatáshoz jelentkezzen be egy olyan Google-fiókkal, amelyet korábban szinkronizált ezen az eszközön."
Mi a teendő, kérlek adjatok ötleteket. (Ha lehet magyarul lány vagyok a kínai nekem magas!! 😂) -
beg
veterán
válasz Vivi10 #32165 üzenetére
Google factory reset protection. Ez alapján kell majd tovább keresned. A gyári visszaállítás előtt ki kellett volna lépned a google fiókodból.
Most csak annyit tehetsz, hogy helyesen megadod azt a google fiókot és a hozzá tartozó jelszót amivel előtte be voltál lépve.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
MODERÁTOR
-
beg
veterán
válasz Viktor0610 #32167 üzenetére
Helyes, ez kimaradt.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
remusz13
tag
Sziasztok!
Bocsi hogy úgy másolom be ide, csak ezt rossz helyre írtam alapból, úgy érzem itt jobb helye lehet. Redmi Note 3 készülékről van szó az alábbiakban.
Remek kérdéssel állok elő. Pár hónapja vettem ezt a szerencsétlent ( bocsánat a kifejezésért ) , semmi gond nem volt vele, tökre meg voltam elégedve a készülékkel, viszont maga a "pokol" akkor kezdődött el, mióta pár hete felírtam egy receptet ( nem vicc ) a jegyzet alkalmazásba. Azóta ez a kis szemét a háttérben folyton letöltögeti az "UC News" nevezetű nagyon hasznos applikációt, és sehogy se tudom egyszerűen letörölni, bárhogyan próbálom. Onnan gondolom, hogy a jegyzet az, mert kétlem hogy 10-20-30 megákat töltögetne le csak úgy magától ( Ugye annak mértéke ez, hogy épp hányszor próbálom letörölni azt a retket) Elég idegesítő, lassítja a telefont, merül, darálja mobilnetet. Még ahonnan vettem bolt, ott -elvileg- kínai rommal adták, amit tud magyar, csak sajnos nem igen értek ezekhez. A készülék nincs rootolva, sajnos lövésem sincs hozzá, de ez lesz a megoldás, igaz?
Bocsi, hogy kicsit túl nyers lett, csak már Ha valaki tud valami jó tippet, hálás lennék! Köszönöm
Üdv,
(Volt Windows Phone felhasználó) -
tordaitibi
veterán
válasz remusz13 #32178 üzenetére
Tegyél fel egy tűzfalat, pl. NoRoot az áruházból.
Tiltsd le benne a jegyzet alkalmazásnak a netelérést, habár szerintem ha tényleg így van ahogy írod, a jegyzet lehe csak az elindítója volt egy folyamatnak. Ha így jó lesz, ez csak a probléma megkerülése, root kéne és az összes gyanús kínai szirszart le kéne gyalulni.
Én egy vacak Alcor tablettel 2 napig szívtam hasonló tünetek voltak, 5-6 appot húzott le magána a háttérbe, ha töröltem 5 perc múlva ott voltak megint. Manuálisan nem is sikerült, egy trojan irtó tudta teljesen eltüntetni mindet végleg, a data/app és a system/appkönyvtárban olyan jogokkal csücsültek az appok, hogy manuálisan nem lehetett törölni.
A tűzfal nagyon hasznos, minden alkalmazást jelez ami kimenne, ésszel tiltogatva és gyanús nevekre ráguglizva is szép küzdelemnek nézel elébe. -
MODERÁTOR
-
ksanc
őstag
válasz remusz13 #32178 üzenetére
Azt írják, hogy ha nem a RedMi-től vásárlod, akkor lehet, hogy nem az eredeti miui szoftver van rajta, azok tartalmaznak ilyen downloadereket és egyéb nyalánkságot.
Telepítsd fel a tuti gyárit és nem lesz ilyen gondod.
Qualcomm-os?
A magyar oldalról is letölthetsz, szerintem azzal sem lesz gondod.Szerk.: közben Viktor0610 is megírta a frankót
[ Szerkesztve ]
-
height
aktív tag
Sziasztok Tagok!
Samsung J5 2016 jelű készülékem van, és a GOOGLE CROHME-ból akarok a facebookon üzenetet írni akkor automatikusan át dob a facebook messenger alkalmazásba, meg lehet ezt valahogy akadályozni, hogy ne dobjon át állandóan ?
-
Egri75
csendes tag
Hello olyan gondom volna hogy végre Lenovo tabletem( A10-70 ) frissítette a rendszert 6.0-ra .de most már a Pc-re ( WIN 8.1)kötve aTC nem látja külön meghajtó ként. a SD kártyát. Az előző 5.01 -gyen pedig látta simán látta. Most csak a fájlkezelőből tudok másolni. Ha valaki tud valami megoldást ne tartsa vissza.
-
ksanc
őstag
válasz height #32183 üzenetére
Csak úgy, ha bekapcsolod az "Asztali webhely kérése"-t jobb oldalt fenn a menüben, ekkor minden oldalt az eredeti, asztali verzióban jelenít meg, vagy amikor a facebook oldalán vagy, akkor a helyi menüben kéred az Asztali webhelyet..
Egyébként a mobilverziónál csak a Messengert használhatod. Meg lehet szokni[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
varazslo1999
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Ma elkezdtem kirootolni a Honor 4C-met.
Sajnos hülye módon nem kerestem meg itt a mobilarénán a hivatalos root-ot hanem rákerestem a googlében és amit dobot azt keztem el.
Ez az: https://theunlockr.com/2015/09/17/how-to-root-the-huawei-honor-4c/Viszont elrontatom.
Ott akadtam el hogy ráettem az sd-re a root.zip állományt majd kikapcsoltam aztán elkezdtem úgy bekapcsolni hogy nyomom a bekapcsolót és a hangerő fel gombot. Majd megjelent a honor logó ekkor nem rezzen egyet.
De nem töltőt be a recovery. Csak úgy maradt bármeddig vártam. Utána hosszan nyomtam a kikapcsolt. Kikapcsolt majd bekapcsoltam ekkor rezzen egyet a telo. A rendszer rendesen indult. Majd megint kikapcsoltam hogy megint megpróbáljam. Ezt sokszor eljátszatom. Kb minden gomb kombinációt kipróbáltam, volt hogy csak elindult simán az android. De néhány próbálkozás után nem alkart elindulni az android se. Minden alkalommal amikor csak simán be akartam kapcsolni megjelent a honor logó de nem rezzent és nem is indult el a rendszer.Volt hogy hagytam kikapcsolva de nem változót semmit. Amikor így bekapcsolom akkor nem csinál semmit csak kirakja a honor logót.
Gondolkodtam lehet hogy a hangerő fel gomb beragadt. Megpróbáltam kipiszkálni de nem változót semmi.
Így hagytam órákig hogy lemerüljön hátha az segít. De nem segítettet.
Nincs több ötletem.
Tudna valaki valami tanácsot adni hogy mit tehetnék a telefonom megjavításáért?A hasznos válaszokat előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
varazslo1999
újonc
válasz Viktor0610 #32189 üzenetére
Az egyik topikba nem tudtam írni de ebbe tudok köszi.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Huh, de jó ezt a sok szakmai kérdést olvasni megint itt a topikban.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Ma reggel "meghalt" az LG G3-am (Android 5.0-s verzió, 16GB). Hard reset is csak sokadszorra sikerült, de az alkalmazások telepítése közben megint kikapcsol. Most ezt a hibaüzenetet dobta fel:
Nincs rootolva a telefon, csak Playből letöltött alkalmazások vannak rajta. Fizikai behatás vagy hőség nem érte előtte. 2 hónap múlva jár le a 2 éves jótállás az emagnál, de pár nap múlva elutazom, így a kérdésem:
– Mi lehet a gond? Tudom-e itthon orvosolni, hogy működőképes legyen?
– Cserélhető-e elvileg garanciában? (tudom, hogy csak tippelni lehet)
– Ha nem, mennyibe kerülhet a javítása?Köszi a segítséget.
-
Peethy
őstag
Sajnos ebben a bejegyzésben nincs a megoldás. A végén van egy komment, ami erre a cikkre mutat, de ez már nem az én kompetenciám. Nálam is bejön a kernel crash, mint találat, de a kérdéseimre nem adnak választ azok a cikkek.
-
ksanc
őstag
válasz Peethy #32194 üzenetére
Mindenképpen próbáld meg érvényesíteni a jótállást, mert lehet, hogy meghalt benne a flash és akkor semmilyen mókolás nem fog segíteni.
Download módban sem tudod elindítani? Akkor tudsz ráhúzni rom-ot.
A linkelt leírással mindenképpen bukod a garanciát, közvetlenül tudod vele beírni a chipbe az alapvető dolgokat, de ha tényleg a flash hasalt el, akkor gyakorlatilag kuka, illetve csere.[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Zenfone 2 ZE551ML telefon 5-ös Androiddal (gyári firmware, semmi root és egyéb mókolás). Bluetooth-on csatlakoztatva van hozzá egy LG headset, működik tökéletesen. Szintén bluetooth-on párosítva van a kocsi fejegységével, ezzel is működik tökéletesen.
Ha nincs semmi csatlakozva bluetooth-on, akkor a headsetet bekapcsolom és magától csatlakozik a telefonhoz. Ez működik a fejegységnél is.
Viszont, ha a headset csatlakozva van, akkor az autóhoz már nem kapcsolódik automatikusan, amikor az elérhetővé válik. Kézzel be kell menjek a beállításokba és rányomni, hogy csatlakozzon az autóhoz (ekkor a headsetről lekapcsolódik).Azt szeretném elérni, hogy az autónak "prioritása" legyen. Ha az autó elérhető, akkor a telefon kapcsolódjon le a headsetről és csatlakozzon az autóra automatikusan. Ha elérhetetlenné válik az autó, akkor csatlakozzon vissza a headsetre.
Megoldható ez valahogy?
(Beállítás, app, nfc tag, stb. Rootolni viszont nem fogom a telefont.)Köszi!
CsodaPOK.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
-
tordaitibi
veterán
Hoztak hozzám tegnap egy Alcor access 786M tabletet, hasonló tünetekkel mint amikről kb. 2 hónapja beszámoltam, felugró ablakok, önállóan települő kéretlen appok stb.
Mivel a tableten a kéretlen appokon kívül kb. 10 telepített app volt, (pár játék, Megacloud, Jófogás app, MxPlayer, Opera, Firefox) a rootolás és a kézi mazsolázás+trojan irtó futtatása helyett ajánlottam a visszaállítást. A tulaj bele is ment.
Bementem a Beállítások-biztonsági mentés és visszaállítás-Gyári adatok visszaállítása menübe, ott a Táblagép visszaállítása, kikapcsolt, bejött az android robot a pörgő alakzattal a hasában. Itt elvolt 1-2 percig, rebootolt és simán felállt a tablet.
És most jön a poén. Minden alkalmazás megvolt. A Mega, a Jofogás, Firefox, a játékok stb. Üresen indultak, mintha most lettek volna telepítve, de mind ott volt.
Megcsináltam a volume-up/power gombos recoveryben is a vipe data-factory reset és vipe cache partition pontokat is, 1 perc mazsolázás, reboot, és...Igen. Minden alkalmazás ugyanúgy ott volt. A szemetek is természetesen.Ilyenkor...?
Rootoljak, mókoljak fél napig irtsak manuálisan, vagy húzzak rá egy gyári romot, az talán legyalulná a törölhetetlen data partíciót?Ezen az eszközön nem működik a wipe data, de miért, látott már valaki ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest