A UPC felvásárolta a RubiCom hálózatát

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzését követően a UPC Magyarország a mai napon lezárta a RubiCom Zrt. 80 településen mintegy százezer háztartást elérő és jelenleg 63 ezer ügyfelet kiszolgáló hálózatainak a megvásárlását. A felvásárlás révén a kábeles szegmensben piacvezető távközlési vállalat által ellátott települések és háztartások száma jelentősen megnő, elsősorban Pest megyében.

A UPC azt ígéri: rövid időn belül továbbfejleszti a megszerzett hálózatokat, ahogy azt legutóbb a Fibernet infrastruktúrájának tavalyi megvásárlását követően is tette. A szükséges műszaki fejlesztéseket követően mindenütt, ahol csak lehetséges, a UPC az országos csomagkínálatát biztosítja majd a RubiCom-területen élő családok számára.

A legtöbb településen májustól már elérhetővé válik a cég teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videorögzítő funkció, a videotár, illetve a legfeljebb 120 megabites letöltési sebességet nyújtó Fiber Power internet. Az előfizetőknek a váltáshoz semmit nem kell tennie, az általuk korábban megkötött szolgáltatási szerződések továbbra is érvényben maradnak. Ahhoz, hogy a UPC digitális szolgáltatásait igénybe vehessék, szükség lesz viszont az eddig használt régi beltéri egységek, set-top boxok, internet- és telefonmodemek cseréjére. A szolgáltatóváltással összefüggő kérdésekről természetesen minden érintett előfizető személyre szóló levélben kap részletes tájékoztatást az elkövetkező napokban – ígérte a cég.

Azóta történt

Előzmények