Szombaton ismét 3D-közvetítést ad a UPC

A UPC tavaly májusban demonstrálta először, hogy kábelhálózata és már forgalomban lévő set-top boxa alkalmas háromdimenziós televízióadások továbbítására. A szolgáltató aztán november végén – Magyarországon először – az ügyfelei által is nézhető, élő 3D-s közvetítést sugárzott.

Ahogy akkor, most megint az El Clásicót, a spanyol futballbajnokság két sztárcsapata, a Real Madrid és Barcelona összecsapását közvetíti a Sport TV, amit a UPC térhatású képformában is továbbít saját kábelhálózatán. Az április 16-án, szombaton este 22 órakor sugárzott mérkőzést a UPC HD csomagjának előfizetői az erre alkalmas tévékészülékeken, a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül a Sport TV szokásos műsora mellett, a 40. programhelyen láthatják 3D-ben. A 3D-adás a szolgáltató teljes magyarországi kábelhálózatán ingyenesen elérhető lesz a digitális HD csomag előfizetőinek. A közvetítés felvételről is lehívható majd a UPC videótár szolgáltatásából – közölte a cég.

A Sport TV-t üzemeltető – és a UPC anyavállalatának kezében lévő – Chello Central Europe és a szolgáltató jelezte: reményeik szerint a csatorna által közvetített más sportesemények, mint például a magyar és spanyol bajnokság, hamarosan elérhetőek lesznek 3D-ben is.

Azóta történt

Előzmények