Áprilistól a UPC szolgáltat a Fibernet területének harmadán

A UPC Magyarország Kft. ma bejelentette, hogy a hatósági jóváhagyást követően lezárta az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet Kommunikációs Zrt. kábeltelevíziós hálózatai egyharmadának a megvásárlását. Az átvett infrastruktúra 166 ezer háztartást ér el, és jelenleg 80 ezer előfizetőt szolgál ki. A UPC ezeket a hálózatokat a Magyar Telecom B.V.-től, az Invitel Holding A/S egyik leányvállalatától vásárolta meg, amely ezzel egy időben lezárta a Fibernet egyedüli tulajdonosának, a Fibernet Tanácsadó Kft.-nek a megvásárlását.

A tulajdonosváltás és a kábelhálózatok értékesítése nyomán ez év áprilisától kezdődően fokozatosan a UPC veszi át a Fibernet, illetve a Dunaweb Távközlési Kft. által eddig Budapesten és mintegy további 50, főként Pest, Fejér, Csongrád és Békés megyei településen biztosított szolgáltatásokat. A jelenlegi Fibernet- és Dunaweb-előfizetők számára a legtöbb területen rendelkezésre áll majd a UPC teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videorögzítő funkció, a több száz filmet kínáló videotár és az akár 120 megabites letöltési sebességet nyújtó Fiber Power internet.

Az előfizetők korábban megkötött szolgáltatási szerződései továbbra is érvényben maradnak, de az új szolgáltatásokhoz szükség lesz az eddig használt beltéri egységek, set-top boxok, internet- és telefonmodemek cseréjére a UPC által biztosított új berendezésekre. A szolgáltatóváltással összefüggő kérdésekről minden érintett előfizető személyre szóló levélben kap részletes tájékoztatást az elkövetkező napokban – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények