A UPC készen áll a 3D-s tévé elindítására

A UPC készen áll a televíziózás jövőjének számító háromdimenziós tévéműsorok továbbítására – jelentette be ma a szolgáltató azon a sajtótájékoztatón, amelyen Magyarországon elsőként hajtott végre sikeres 3D-televíziós műsortovábbítást. A Samsunggal közösen tartott budapesti sajtóbemutatón a cég különféle 3D-s műsorrészleteket közvetített kábelhálózaton. Ehhez meglévő kábeltelevíziós hálózatát és az előfizetőknél is már megtalálható digitális HDTV médiaboxát, valamint a Samsungnak a kereskedelemben már kapható 3D-tévékészülékét használta fel.

Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: bár a cég hálózata készen áll az új technológia bevezetésére, erre még várni kell, hiszen a 3D-adások megjelenítésére alkalmas készülékek csak most jelentek meg a piacon, és egyelőre 3D-s tartalom is alig van. „A mozikban tapasztalható hatalmas érdeklődés alapján azonban valószínűsíthető, hogy a műsorkészítők hamar ráállnak majd az egyre terjedő 3D-tévékészülékek tartalommal való ellátására. A UPC jelenleg tárgyalásokat folytat műsorgyártókkal és tévétársaságokkal annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban a nagyközönség számára is bemutathassa a tévézést forradalmasító technológia lehetőségeit” – mondta a cégvezető.

Aki egyben bejelentette, hogy a vállalat mostanra befejezte a tavaly októberben Budapesten elindított elektronikus videotéka-szolgáltatás országos bevezetését, így már 1,2 millió háztartás számára képes ezt az interaktív televíziós szolgáltatást biztosítani. A videotár automatikusan, külön megrendelés és előfizetés nélkül rendelkezésére áll az összes digitális tv előfizetőnek, akik a távirányító „on demand” gombjának megnyomásával tudják azt használni. Az elkövetkező napokban Magyarországon először kerül sor úgynevezett Day & Date filmbemutatóra televíziós videotéka-szolgáltatás keretében: a UPC videotárában a DVD-premierrel egy időben válik elérhetővé a hat Oscar-díjat nyert A bombák földjén (The Hurt Locker) című film.

A cég egyben közölte, hogy digitális televíziószolgáltatásra előfizető ügyfeleinek száma elérte a 200 ezret, ami azt jelenti, hogy a UPC összes kábeltévé-előfizetőjének a harmada már áttért a digitális technológiára.

Azóta történt

Előzmények