Súgnak-búgnak, burukkolnak

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a Dell Inc., a piacvezető rendszerszállító is csatlakozott a Microsoft és a Novell együttműködéséhez. A megállapodás részeként a Dell SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványokat vásárol a Microsofttól, valamint elindít egy szolgáltatás- és marketingprogramot, amelynek keretében az egyébként a Dell ügyfelei közé nem tartozó Linuxot használókat is a SUSE Linux Enterprise Server használatára ösztönzi.

„Ügyfeleink számára nélkülözhetetlen az egyes rendszerek – és ezáltal a technológiai szállítók – együttműködése, ezért a Dell is csatlakozik a Microsoft és a Novell megállapodásához. Ez a lépés segíthet az iparág, és különösen azon ügyfelek számára, akik a Linux termékeiket nem a Delltől vásárolták, de a SUSE Linux Enterprise Server használatára kívánnak átállni, például a szellemi tulajdonok védelme, vagy az együttműködési előnyök miatt” – mondta Rick Becker, a Dell Product Group megoldásokért felelős alelnöke.

A megállapodás keretében a Dell létrehoz egy ügyfélmarketing-csapatot, amelynek célja, hogy azok az ügyfelek, akik eddig nem a Dell által szállított Linux disztribúciót használták, térjenek át a SUSE Linux Enterprise Serverre. A marketingtevékenység három területre terjed ki: az együttműködési műhelyekre (Interoperability Workshops), az áttérési esettanulmányokra (Migration Proof of Concepts) és az áttérési szolgáltatásokra (Migration Services).

„Egyre erősödő piaci igényt támaszt alá az, hogy a Dell támogatja a Novell-Microsoft megállapodást: a jövő két platformja a Linux és a Windows, és az ügyfeleknek fontos a vezető platformok problémamentes együttműködése” – nyilatkozta Susan Heystee, a Novell alelnöke és a cég globális stratégiai kapcsolataiért felelős vezérigazgatója.

„A Microsoft-Novell megállapodás azért jött létre, mert ügyfeleink részéről igény jelentkezett az iparágon belüli jobb együttműködésre és a szellemi tulajdon védelmére. Az ügyfelek pozitívan értékelték a Novell-lel való együttműködésünket, a Dell pedig saját területén elsőként biztosítja ügyfelei számára az együttműködés által kínált előnyöket” – kommentálta az eseményt Susan Hauser, a Microsoft stratégiai partnerkapcsolatokért és licencelésért felelős vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények