A Microsoft és a Novell szakemberei már együtt dolgoznak közös laborjukban

Ahogyan a korábbi hírekből és az együttműködési szándék kinyilvánítása után várható volt, a Microsoft Corp. és a Novell Inc. ma bejelentette, hogy megnyitották közös kutató-fejlesztő laboratóriumukat (Interoperability Lab) a Massachusetts államban található Cambridge-ben (a Harvard és a MIT székhelyén). A két cég közös munkájának egyik eleme, hogy létrehoztak egy olyan központot, ahol a Microsoft és a Novell műszaki szakértői olyan új szoftvermegoldásokat fejlesztenek és tesztelnek, amelyek támogatják a Microsoft Windows Server és a SUSE Linux Enterprise jobb együttműködését biztosító technológiákat.

A vállalatok vezetői a megnyitás alkalmából elégedettségüknek adtak hangot: „Örömmel folytatjuk a tavaly megkezdett műszaki munkát a Novell-lel, hogy a megfelelő megoldást nyújtsuk az ügyfeleknek a Windows Server és a SUSE Linux Enterprise hatékonyabb együttműködése érdekében” – mondta Tom Hanrahan, a Microsoft Linux-együttműködésért felelős vezetője. Hasonlóképp nyilatkozott Suzanne Forsberg, a közös kutató-fejlesztő labor novelles vezetője: „A közös laboratórium megnyitása is bizonyítja a két vállalat elkötelezettségét az együttműködés iránt. Miután az ilyen műszaki együttműködés fegyelmezett munkát és elkülönített erőforrásokat igényel, ezért mindezeket szem előtt tartva folyik a közös munka a laboratóriumban. Olyan megoldások fejlesztésén dolgozunk együtt, amelyek maximálisan megfelelnek nagyvállalati ügyfeleink elvárásainak”.

A vállalatok közleménye szerint a laboratórium első feladata a Microsoft és a Novell virtualizációs technológiái közötti együttműködés biztosítása lesz. A további tervek között szerepel a szabványalapú rendszerfelügyelet, a személyazonosság-kezelési szövetség és az irodai dokumentumformátumok kompatibilitásának megteremtése.

Az új intézetben több mint 80 különféle architektúrájú kiszolgáló és egy tárhelyhálózat működik. A laboratórium növekedésével párhuzamosan a Microsoft és a Novell más szállítókat és további technológiákat kíván majd bevonni a fejlesztésbe egy olyan széleskörű laboratóriumi környezet létrehozása érdekében, amely eleget tesz a nagyvállalati ügyfelek különböző platformok hatékonyabb együttműködésére vonatkozó igényeinek.

Azóta történt

Előzmények