SAP-oktatás indult a Rendőrtiszti Főiskolán

Az SAP Hungary Kft. és a Rendőrtiszti Főiskola (RTF) támogatási szerződést kötöttek, melynek részleteit a múlt héten hozták nyilvánosságra. Ezek szerint a szoftvercég féléves, ingyenes kurzust biztosít a főként gazdasági nyomozóknak készülő hallgatók számára.

A március 24-én 13 hallgató részvételével elindított kísérleti oktatás keretében az SAP szakemberei két témában adják át az üzleti informatikai ismereteket. Az első blokkban a vállalatirányítási rendszereknek az üzleti szervezetek működésében betöltött szerepéről tanulhatnak, míg a második blokkban az államigazgatásban működő IT-támogatás szerepével, lehetőségeivel ismerkedhetnek a hallgatók. A tapasztalatok együttes kiértékelésétől függően a főiskola tervezi, hogy közös tananyagot fejleszt az SAP-val, valamint a következő szemeszterekben is meghirdeti a kurzust.

„Az SAP nemcsak az üzleti szektorban, hanem az államigazgatás területén is jelentős nemzetközi szereplő. A mostani együttműködés keretében olyan tudást kívánunk átadni, mely hozzásegíti a bűnüldöző szerveket feladataik jövőbeli ellátásához, valamint megmutatjuk a hallgatóknak, miként segíthetik a legmodernebb informatikai megoldások a nyomozói munkát” – mondta a bejelentés kapcsán Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Az SAP egyben bejelentette, hogy 100-100 ezer forint pénzjutalommal ismerte el az ITDK (Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia) két kiemelkedő pályamunkáját.

Azóta történt

Előzmények