Itthon is megjelent az SAP Business One 8.8

Magyarországon is elérhető az SAP Business One 8.8 vállalatirányítási (ERP) rendszer – jelentette be a héten a szoftvergyártó hazai leányvállalata. Az új termék az elődje, az SAP Business One 2007A kiadása után három évvel jelent meg.

A megújult kezelőfelület mellett a szoftvercég számos fejlesztést épített bele a 8.8-as kiadásba. Többek között teljesen integrálták az SAP által felvásárolt Business Objects fejlesztette Crystal Reports üzletiintelligencia-eszközt, és e verzióban debütál a kibővített B1ISN metodológia. A termék több mint 70 komplex iparági bővítménnyel és bővített üzleti folyamatokkal kerül forgalomba. Ezek közül Magyarországon a gyártás, a kis- és nagykereskedelem, a szervizmodulok a legfontosabbak, mivel főként e szegmensekben érdekelt a több mint 500 hazai ügyfél nagy része.

A cég közleménye szerint a programkódot számos helyen újraírták, aminek köszönhetően érezhetően javult a rendszer teljesítménye. „A tesztek szerint ha például egyszerre hat felhasználó dolgozik az értékesítési és beszerzési felületen, akkor 80 százalékos hatékonyságnövekedésre számíthatnak a 8.8 esetén az előző verzióhoz képest. Hasonlóan, egy mérlegkimutatás készítése akár 90 százalékkal is felgyorsulhat, míg egy elem listából való kiválasztása 10-20 százalékkal lesz gyorsabb” – állítja Balázs Csaba, az SAP Hungary Kft. presales-menedzsere.

A szoftvercég az SAP Business One 8.8. rendszerrel egyúttal változtat termékkibocsátási stratégiáján: az eddig régiónként megjelenő verziókat világverziók váltják, így egységes kódszerkezeten történik ezentúl a fejlesztés. Az új kiadás három évvel az elődje, az SAP Business One 2007A után jelent meg, de a tervek szerint ezentúl kétéves kibocsátási periódussal követik egymást az új verziók.

Azóta történt

Előzmények