Egy évvel tovább biztosítja a Windows XP védelmét a Microsoft

A még mindig nagyon népszerű Windows XP hivatalos terméktámogatása (biztonsági és kompatibilitási fejlesztések, hibajavítások) 2014. április 8-án szűnik meg, a Microsoft már a Windows 8 kiadása óta kampányol a régi operációs rendszer lecserélése mellett. Az új Windows azonban a 8.1-es frissítés kiadásáig csak mérsékelt sikert ért el, a vállalati szektorban pedig csak 2013 második felében indultak el a komolyabb csereprogramok, aminek hatása a PC-piac teljesítményén is érzékelhető volt, főleg az Egyesült Államokban.

Mivel a Windows XP kifuttatása az eredetileg vártnál jóval tovább fog tartani, a Microsoft úgy döntött, hogy az XP malware elleni védelmét az otthoni és a vállalati felhasználók számára is biztosítani fogja 2015. július 14-ig. Otthoni környezetben ez a Microsoft Security Essentials, míg a vállalati szférában a System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection és Windows Intune programok frissen tartását jelenti.

Azóta történt

  • Nyílt forrású Windows XP-klónra gyűjtenek pénzt

    A fejlesztők valószínűleg az XP nyugdíjba vonulása miatt kialakult fokozott érdeklődést használják ki arra, hogy lökjenek egyet cammogó projektjükön.

  • Újabb rekordnegyedévet zárt a Microsoft

    A vállalat pénzügyi eredményei egyelőre negyedévről negyedévre cáfolják a vészharangokat kongató kritikusokat.

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.

Előzmények