Végre: Magyarországra is megérkezett a Netflix

Korábban az IT café is többször írt arról, hogy a Netflix 2016-ra jelezte, hogy igen nagy ütemű globális terjeszkedésbe fog, így idén várhatóan hazánkban is elérhető lesz a szolgáltatás – de pontos időpontról és ütemezésről a vállalat nem adott ki információkat.

Nos az idei Las Vegas-i CES kiállításra és szakmai találkozóra kellett várni ahhoz, hogy a Netflix a médiafigyelmet kihasználva magyar idő szerint tegnap este bejelentse: mától a világ 130 országában, így Magyarországon is, egyszerre elindítják a szolgáltatást.

Kína kimaradt
[+]

A magyar szolgáltatás is bevezető akcióval indul: a Netflix gyakorlatilag az összes platformon egy hónapig ingyenesen érhető el, a felhasználók kipróbálhatják, hogy milyen sorozatokat vagy filmeket találnak a kínálatban.

Az ingyenes hónap leteltével, ha maradni akarunk, már havidíjat kell fizetni. Az előfizetők három csomag – Basic, Standard, Premium – között válogathatnak, ezek ára 8, 10 és 12 euró (kb. 2500, 3000, illetve 3600 forint). A csomagok között két fontos jellemzőben van eltérés: hány képernyőn (eszközön) használható a szolgáltatás, illetve a HD, valamint az Ultra HD minőséghez való hozzáférés lehetősége.

Netflix: csomagok
[+]

Azt fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatás nyelve angol, nincs lokalizált változat, így például egyelőre magyar feliratokra se számítson senki, emellett a kínált tartalmak országonként változnak, így nálunk szűkebb a választék, mint pl. az USA-ban.

Azóta történt

Előzmények