Saját, fapados netes sebességmérőt indított a Netflix

A szolgáltatás célja, hogy a felhasználók gyorsan tájékozódhassanak lassulás esetén.

A vállalat tegnap közleményben jelentette be, hogy mostantól az egész világon elérhető az internetsebességet mérő oldala, a fast.com.

Az oldal végtelenül egyszerű szerkezetében és működésében is, és csak a letöltési sebességet méri, célja pedig az, hogy a Netflix felhasználói el tudják dönteni, hogy ha gondok vannak a filmnézéssel, akkor a lassulás a Netflix vagy a szolgáltató miatt történt-e.

A kifinomultabb szolgáltatást nyújtó speedtest.net-hez képest valóban fapados a megoldás, de pl. nem kell kattintani a teszt elindításához, a mérés az oldal betöltődése után azonnal megkezdődik. Míg a mérés folyik, az értéket mutató szám szürke, amikor befejeződött, akkor fekete lesz. Az is barátságos, hogy a Netflix nem tett reklámokat az oldalra. A szolgáltatás minden olyan eszközön működik, amelyiken böngészőt használnak, és nem szükséges előfizetőnek lenni, bárki kipróbálhatja.

Hogy a felhasználó össze tudja vetni az eredményt, egy közvetlen linket is elhelyeztek, mely a speedtest.net oldalára vezet.

Az is eltér az egyéb sebességmérőktől, hogy a tesztet a Netflix szerveréről töltik le, így a módszertanból eredően az eredmény – saját próbánk szerint – jelentős mértékben eltérhet a speedtest.net adataitól:

 

Eredmény a fast.com-on
[+]

 

 

Eredmény a speedtest.net-en
[+]

 

Azóta történt

Előzmények