Negyedmillió Raspberry Pi Zero W két hónap alatt

Jól fogy a legújabb Raspberry, 13 új disztribútort jelentettek be. Magyarországon továbbra is csak kerülőúton lehet hozzájutni az aprósághoz.

A Raspberry Pi Zero W még csak bő két hónapja (kilenc hete) van a piacon, az alapítvány máris arról számolhatott be hivatalos blogján, hogy már a 250 ezredik példányt szállítják a viszonteladókhoz.A Pi Zero W a Raspberry család legkisebb tagja, vezeték nélküli kapcsolattartásért felelős chipje teszi többé testvérénél, a W jelölés nélküli változatnál.


(forrás: Raspberry Pi Alapítvány) [+]

A bejegyzés szerint a Raspberry Pi fórumokon gyakori téma, hogy nehéz hozzájutni ezekhez az apróságokhoz, ezért most 13 új viszonteladóval bővül a partnerek száma. Ausztráliában, Új-Zélandon, Olaszországban, Malajziában, Japánban, Dél-Afrikában, Lengyel- és Görögországban, Svájcban, Svédországban, Dániában, Norvégiában és Finnországban válik most könnyebbé és gyorsabbá a Pi-vásárlás

Dél-Afrikában, Japánban és Malajziában a Zero W egyelőre nem lesz kapható, itt még a helyi hatóságokkal engedélyeztetni kell az egypaneles mikroszámítógépet. Jelenleg Magyarországon sem lehet hozzájutni helyi kereskedőktől sem a Zero, sem a Zero W lapkákhoz, ehhez mindenképpen külföldi forgalmazót kell választania a vásárlóknak.

Azóta történt

Előzmények