Google Home Raspberry Pi alapon

A májusi MagPi magazinhoz a mikroszámítógépen kívül mindent mellékelnek, ami csak kellhet a szegény ember hangvezérléses rendszeréhez.

A Google első hobbistáknak szóló projektjéhez a Raspberry Pi Alapítványt választotta partnerként. Az ötlet egy házibarkács Google Home, amihez az alkatrészeket a MagPi magazinhoz csomagolják. Ez a legolcsóbb alternatíva, ha valaki az Amazon Echóhoz hasonló megoldásra vágyik.

A hangvezérléssel irányítható eszközhöz Raspberry Pi 3-ra van szükség, a havilap mellé a vásárlók minden mást megkapnak: egy Voice HAT (Hardware Accessory on Top) lapkát, hangszórót és mikrofont, a kábeleket és egy nyomógombot, illetve kartondobozt.

Az Artificial Intelligence Yourself (AIY) első állomása a mostani, a projekt vezetője (Billy Rutledge) azt nyilatkozta, további hobbicélú felhasználásra ösztönző akciókkal jelentkezik majd a Google a jövőben. Az irányokat nem a Google találta ki, megkérdezték róla a fejlesztői közösséget.


(forrás: Raspberry Pi Alapítvány) [+]

A Voice HAT kizárólag a MagPi magazinnal szerezhető be, viszont a májusi lapot érthető módon azonnal elkapkodták a hivatalos kereskedőtől. A lapka egyébként támogatja a saját hangutasításokat, ezzel integrálható mindenféle pi-alapú projektbe – már csak az jelent kihívást, hogy az ember hozzá is jusson egy szetthez.

Előzmények