Mozilla blog: kényelmi funkciókkal bővült az új Firefox

A Mozilla az ütemezésnek megfelelően tegnap kiadta a Firefox böngésző következő, 20-as verzióját. A legfontosabb újdonságok: ablakonkénti privát böngészés, új letöltésvezérlő ikon az eszköztáron, illetve a plug-inek újabb kezelési módja. Az új változat természetesen elérhető Windowsra, Macre, Linuxra, illetve az androidos verzió is frissült.

A kiadási megjegyzések szerint a privát böngészés kapcsán egy új kényelmi funkciót építettek be: míg korábban ehhez a böngészési módhoz külön böngészést kellett indítani, mostantól a böngészési folyamatot nem kell megszakítani, egy kapcsolóval el lehet indítani a privát módot külön ablakban, majd vissza lehet térni az eredeti folyamathoz is.

Az új letöltésvezérlő ikon is a komfortosságot bővíti: az eszköztáron egyrészt látszanak a folyamatok, illetve egyetlen mozdulattal át lehet tekinteni, valamint módosítani lehet az éppen zajló akciókat.

A privát böngészés megújítása megtörtént az androidos verzióban is, emellett testre szabhatóvá tették a gyorsindítás képeit a kezdőképernyőn, illetve több új eszköz is bekerült az ARMv6 architektúra támogatási listájába (például: Samsung Galaxy Next, HTC Aria, HTC Legend, Samsung Dart, Samsung Galaxy Pop, Samsung Galaxy Q).

A Firefox 20-szal párhuzamosan megjelent a SeaMonkey csomag 2.17-es verziójának végleges változata is.

Azóta történt

Előzmények