2009-re csúszik az Internet Explorer 8 kiadása

Nyáron a Microsoft még úgy kalkulált, hogy internetböngészője új, 8-as változatával el fog készülni az idén, mostanra viszont kiderült, hogy mégsem. Amint az Internet Explorer fejlesztéséért felelős vezető, Dean Hachamovitch tegnapi blogbejegyzéséből kiderül, rengeteg visszajelzést gyűjtöttek be a második béta használóitól, és ezeket figyelembe véve még egy publikus tesztverziót, egy kiadásra jelölt változatot (RC) fognak kiadni, de csak 2009 első negyedévében.

„Azt szeretnénk, ha a böngészőkkel dolgozó szakemberek és szervezetek számára az RC kiadásának az lenne az egyértelmű üzenete, hogy az IE 8 gyakorlatilag elkészült és teljes. A végső változattól ugyanazt a viselkedést várhatják, mint ettől a frissítéstől. […] Csak a legkritikusabb problémákat fogjuk javítani a végleges kiadásban” – írta az üzletágvezető, azt üzenve a webfejlesztőknek, hogy az RC-vel már nyugodtan tesztelhetik az oldalaikat. Ha ezt az ütemtervet sikerült tartani, a final valamikor 2009 első félévében jelenhet meg.

A Microsoft először a márciusi MIX08 konferencián mutatta be az Internet Explorer 8 első bétáját. A program már akkor is sok újítást tartalmazott, azóta viszont még többet építettek bele. Ezek közé tartozik a webes szabványok jobb támogatása, a privát böngészés (vagy ismertebb nevén: pornó mód), a lefagyást követő automatikus helyreállítás, a tabok kezelésének továbbfejlesztése, az okosabb címsor és keresődoboz, a felhasználó webes tevékenységének követését blokkoló InPrivate Blocking funkció, az adathalászat elleni javított védelem, valamint az Accelerators és a WebSlices. (Az itt csak címszavakban említett szolgáltatásokról bővebben írtunk egy korábbi hírünkben, a Microsoft – angol nyelvű – weboldalán pedig további részletek is megismerhetők.)

Azóta történt

Előzmények