Készül az új Firefox-logó

 


A június elején érkező új Firefox-verzió, a 3.5-ös megjelenésében fontos változás lesz, hogy a böngésző új logót kap, melynek még folynak a tervezési munkálatai – számolt be blogjában a folyamatról Alex Faaborg, a Mozilla felhasználói felületekért felelős csapatának tagja közleményei alapján Percy Cabello.

A Mozilla kiemelt fontosságúnak szánja a 3.5-öt, ezért döntöttek néhány hete úgy, hogy ezt egy áttervezett logóval is ki kell fejezniük. Az új jelkép első terve a múlt hét végén kapott nyilvánosságot: a korábbi változatokra épülő rajzot Anthony Piraino tervezte, aki nem szakadt el a mára már klasszikussá vált Jon Hicks-féle koncepciótól (Hicks tervezte az eredeti rókás ikont is 2004-ben, melyhez az ötletet egy gyermekeknek készített képes Bibliából vette, majd ugyanő újította meg a rajzot 2007 novemberében.)

Firefox

A Firefox logójának fejlődése
(a teljes bemutatóhoz klikk! a képre)

Azóta történt

  • Felgyorsítják a Firefoxot

    Namoroka kódnéven fogják fejleszteni az új kiadást, miután elkészült a 3.5. A célok között szerepel az indulás és általában a reakcióidő gyorsítása.

  • Elérhető egy újabb Firefox 3.5 előzetes

    Ez még nem a kiadásra jelölt változat, arra még egy-két hetet várni kell. Talán a Safari 4 elkészülte indokolta a béta és az RC között lebegő verzió bejelentését.

  • Frissült a Firefox

    Az új verzióval 9 biztonsági hibát szüntettek meg a fejlesztők.

  • Mikor készül el végre a Firefox 3.5?

    A böngésző fejlesztését irányító vezető szerint június végén elérhető lesz a végleges. Addig azonban még két RC is kijön.

Előzmények