Elindult a nemzetközi iTunes Match, de nálunk továbbra sem elérhető

Sok hazai Apple felhasználó várja az iTunes Match nevű szolgáltatás indulását, mely az iTunes nevű zenelejátszó szoftver 10.5.1-es frissítésével érkezett és az iCloud szolgáltatásai közé tartozik. Kezdetben csak az Egyesült Államokban működött, most azonban már 17 országban elérhető; a listán sajnos nem találjuk meg Magyarországot, holott Szlovákia és Csehország szerepel rajta.

Az iTunes Match lényegében összegyűjti a számítógépen található zenék információit, majd azokat elküldi az Applenek. Ezt követően leellenőrzik, hogy az adott országban megtalálhatók-e a felhasználói zenéi az iTunes Storeban; egyezés esetén a saját, adott esetben rossz minőségű fájl helyett az Apple-nél tárolt, 256 kbps-os AAC formátumú muzsikát tudja meghallgatni az előfizető, de persze azok a számok sem vesznek el, melyek nincsenek meg a boltban, azok ugyanis feltöltésre kerülnek a felhőbe. A szolgáltatás éves díja jelenleg 24,99 dollár, ezért cserébe a felhasználók 25 000 dalt tölthetnek fel; ebbe a limitbe azok a számok nem tartoznak bele, melyek megtalálhatók az Apple adatbázisában. A zenéket bármelyik iOS 5-re épülő eszközünkről és az iTunes 10.5.1-et (vagy annál frissebb iTunest) futtató meg lehet hallgatni.

A szolgáltatás jelenleg a következő helyeken érhető el: Ausztrália, Belgium, Kanada, Ciprus, Csehország, Franciaország, Németország, Írország, Luxemburg, Málta, Mexikó, Új-Zéland, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Egyesült-királyság, Egyesült Államok. Valószínű, hogy hamarosan Magyarország is a listán lesz, mivel egyes felhasználók arról számoltak be, hogy néha-néha láttak olyan gombokat és feliratokat, melyeknek csak aktív iTunes Match szolgáltatás mellett kellene látszódniuk. Ez akár azt is jelentheti, hogy az Apple már teszteli a dolgokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények